KTU: robotai šoka pagal Kauno technologijos universiteto studentų dūdelę  (0)

Š.m. gegužės 21d. Vilniuje, Baltechnika ir Info Balt 2009 parodų metu įvyko Nacionalinės 2009 metų mechatronikos varžybos, kurias organizavo FESTO Lietuva. Varžybų tikslas - skatinti, vystyti valdymo technologijų, procesų valdymo ir robototechnikos mokslus Lietuvoje bei motyvuoti jaunuolius siekti mokslo aukštumų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Varžybose dalyvavo Kauno technologijos universiteto Elektros ir valdymo inžinerijos fakulteto studentai: 2-ro kurso magistrantė Agnė Ragauskaitė bei 1-mo kurso magistrantas Tomas Proscevičius, priklausantys KTU Elektros ir valdymo inžinerijos fakulteto Studentų mokslo draugijai (KTU SMD). Vykusioje parodoje šie studentai demonstravo autonominio roboto “Robotino” valdymo galimybes. Šis robotas ypatingas savo sandara. Iš viršaus žiūrint jis yra apskritimo formos ir turi bekryptę triratę važiuoklę, kuri gali sukti, vežti pirmyn, atgal ar į šonus robotą, statmenai jo centrui.

Tokio tipo robotų valdymas sudėtingas, tad studentams teko daug paplušėti susipažįstant su šio roboto ypatumais. Robotas gali jausti jį supančią aplinką ir sugebėti autonomiškai priimti sprendimus, kad pasiektų užduotą tikslą. Aplinkos „matymui“ robotas naudoja 9 infraraudonųjų spindulių jutiklius bei spalvoto vaizdo kamerą.

Varžybų metu, šis robotas ir KTU studentų komanda susilaukė didelio žiūrovų, o ypač vaikų, susidomėjimo. Teisingai suprogramuotas robotas Robotino be didesnių sunkumų laisvai žaidė su krepšinio kamuoliu, sukinėjosi tarp žiūrovų kojų į juos neatsitrenkdamas, bei vykdė kitus numatytus veiksmus.

KTU Elektros ir valdymo inžinerijos fakultetas bei KTU SMD glaudžiai bendradarbiauja su UAB FESTO. KTU Elektros ir valdymo inžinerijos fakultetas nuolat ieško gabių, iniciatyvių studentų bei moksleivių, kurie stotų į šį fakultetą, domėtųsi automatika ir įvairiais valdymo klausimais, norėtų išmokti šiuolaikinės informacinės technologijos taikymo įvairiuose įrengimuose ir procesuose. Moderniai įrengtos KTU Elektros ir valdymo inžinerijos fakulteto laboratorijos nenusileidžia žinomiems Europos universitetams, o mokymo programos yra sertifikuotos pagal EUR-ACE Europinę programą. Dar ir nespėję baigti pirmos pakopos studijų, studentai būna suradę pelningas darbo vietas Lietuvos ir užsienio įmonėse. Darbo radimui užsienyje padeda tarptautinės studentų mainų programos. Aktyvių studentų savirealizacijai talkina fakulteto administracija ir padeda fakulteto studentų atstovybė ENDI, bei KTU studentų mokslo draugija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: