„Barclays“ padalinys Lietuvoje skatina IT specialistų ugdymą  (0)

Šiandien, vasario 24 d., Vilniaus licėjuje „Barclays“ Vilniaus technologijų centras atidarė naują informatikos klasę, kuriai padovanojo kompiuterinės įrangos. Atidaryme, kuriame dalyvavo ir Vilniaus miesto meras Vilius Navickas, „Barclays“ atstovai licėjaus moksleiviams pasakojo apie karjerą inžinerijos ir informatikos srityse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Vieną geriausių mokyklų Vilniuje remiame tikėdamiesi, kad tai paskatins daugiau moksleivių stiprinti informatikos žinias ir, baigus mokyklą, siekti studijų ir karjeros inžinerijos bei informatikos srityse“, - sakė „Barclays“ technologijų centro vadovas Giedrius Dzekunskas. „Nuo idėjos įrengti kompiuterių klasę gimimo iki realizavimo prabėgo du mėnesiai. Tai – tinkamas atsakas sparčiai besikeičiančio pasaulio iššūkiams“, – sakė Vilniaus meras Vilius Navickas. Vilniaus licėjaus direktoriaus Sauliaus Jurkevičiaus teigimu, tokia „Barclays“ parama mokyklai, kurioje didelis dėmesys skiriamas matematikos ir informacinių technologijų mokymui, yra itin reikšminga. „Ateityje planuojame bendradarbiauti su „Barclays“ technologijų centru Vilniuje ir skatinti licėjaus moksleivius siekti dar geresnių rezultatų tiksliuosiuose moksluose“, - sakė jis. Klasės pristatyme taip pat dalyvavo „Barclays“ elektroninės apsaugos vadovas Dr. Richard Horne ir “Barclays” projektų vadovė Agnė Baranauskaitė. Atnaujintoje Vilniaus licėjaus informatikos klasėje moksleiviai nuo šiol galės naudotis 20-čia naujų kompiuterių, spausdintuvu, skaitytuvu ir projektoriumi. Šiemet tai jau antra tokia bendrovės investicija – sausio mėn. kompiuterinės įrangos ir mokomosios medžiagos „Barclays“ padovanojo Vilniaus universitetui, kur įrengtos keturios klasės.

Bendrovė „Barclays Technology Centre Limited“, kuri yra pasaulinio finansų paslaugų teikėjo „Barclays“ dalis, 2010 m. sausį atidarė vieną iš keturių pasaulinių informacijų technologijų centrų Vilniuje ir tapo didžiausiu pastarųjų metų užsienio investuotoju Lietuvoje. Investuotojas pasižadėjo, kad „Barclays“ technologijų centras Vilniuje veiks mažiausiai penkerius metus. Jame jau dirba apie 230 darbuotojų, kurių skaičių iki šių metų pabaigos planuojama padvigubinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: