"EMP recycling" klientų padovanoti veikiantys buitiniai prietaisai pasiekė jau aštuntąją organizaciją  (0)

Gegužes 18 dieną Kupiškio rajono Adomynės kaimo bendruomenės stokojančioms šeimoms UAB "EMP recycling“ (EMP) ekipažas atvežė tris veikiančius šaldytuvus, o iš kaimo į atliekų perdirbimo gamyklą išvežė per 20 jau nebeveikiančių prietaisų – šaldytuvų, skalbyklių, televizorių...


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiais metais tai jau aštuntoji organizacija, kuri sulaukia EMP klientų padovanotų veikiančių buitinių prietaisų. Nuo 2009 metų gruodžio mėnesio gyvuojančios iniciatyvos naudą jau pajuto VŠĮ „Vaikų ir paauglių socialinis centras“, „Maisto bankas“, „Gausių šeimų asociacija“, „Vilniaus Caritas“, „Šv. Kryžiaus namai“, „Vilniaus miesto socialinės paramos centras“, Anykščių raj. Salako miestelio bei Kupiškio raj. Adomynės kaimo bendruomenės. Jau surinkta per 30, išdalinti 24 tinkami naudoti prietaisai. Nuo 2010 kovo mėn., pradėjus bendradarbiauti su www.pagalbadaiktais.lt projektu, iniciatyva prasiplėtė ir į kaimo bendruomenes. Atvykęs EMP ekipažas bendruomenėms ne tik atveža veikiančius, bet ir perdirbti išveža susikaupusius nebeveikiančius buitinės technikos bei elektronikos prietaisus. O jais teisingai, nekenkiant aplinkai, kaimo vietovėse atsikratyti ypač sudėtinga (arba atsikratoma netinkamai – jie išardomi, išmėtomi pamiškėse, laikomi atvirai, kiemuose ir taip pavojingomis dalimis teršiama aplinka).

Turintys tinkamų naudoti prietaisų Vilniaus, Kauno miestų bei rajonų gyventojai ir organizacijas kviečiami skambinti tuo pačiu EMP telefonu, kuriuo priimami ir nebeveikiančios buitinės technikos išvežimo užsakymai – 1806 arba svetainėje www.emp.lt. Atvykęs EMP ekipažas išveš tiek veikiančius, tiek neveikiančius prietaisus.Ant veikiančių prietaisų jų pasiėmimo metu užklijuojamas specialus lipdukas, o jį atidavę specialiame voke gali palikti prietaiso dokumentus ar laišką (informaciją apie prietaisą, linkėjimą jį gausiančiam...). EMP gamykloje, rūšiavimo metu, veikiantys prietaisai yra atskiriami nuo perdirbimui skirtos elektronikos, patikrinami ir, susikaupus paramos organizacijos užsakytam kiekiui, išvežami stokojantiems.

Prietaisų stokojančių organizacijų užsakymai taip pat priimami tel.1806. Norinčios senais prietaisais atsikratyti ir veikiančių savo nariams gauti kaimo bendruomenės kviečiamos registruotis www.pagalbadaiktais.lt svetainėje. Šioje svetainėje taip pat laukiami visi, kas turi bet kokių tinkamų naudoti  daiktų – čia jie lengvai atras naujus šeimininkus – jų laukiančias nepasiturinčias šeimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)