„Pildyk SMS lenktynių“ finale – naujas greitojo SMS rašymo rekordas  (0)

„PILDYK SMS lenktynių“ finale nugalėjęs rietaviškis Simonas Poškus pasiekė ir naują Lietuvos SMS greitojo rašymo rekordą. 175 ženklų žinutę lietuviškais rašmenimis be klaidų 16 metų lenktynių čempionas surinko per 51,23 sekundės ir dabartinį šalies rekordą pagerino beveik puse sekundės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užfiksuotas rekordas bus pateiktas Lietuvos rekordų knygą pildančiai agentūrai „Factum“. Jau trečius metus vykstančiose lenktynėse iš viso dalyvavo 2500 moksleivių, kurie rungėsi atrankiniuose turuose 53 miestuose. „Šiais metais SMS lenktynėse susirungė itin stiprūs varžovai, tad įtampa nenuslūgo iki paskutinės minutės – nors ir ryškėjo favoritai, tačiau dauguma varžovų buvo apylygiai, be to, finalui kruopščiai ruošėsi. Čempionas buvo tikrai vertas pergalės – finalinėse varžybose jis užtikrintai laimėjo“, – sakė Renata Bernotaitė, „PILDYK“ prekės ženklo vadovė.

Nugalėtojo S. Poškaus SMS rašymo tempas siekė daugiau nei septynis telefono mygtukų paspaudimus per sekundę, rietaviškis finale įveikė 52 varžovus. Naujasis Lietuvos SMS rašymo čempionas apdovanotas nugalėtojo taure, 10 tūkst. litų čekiu, 300 litų „PILDYK“ sąskaitos papildymu ir mobiliuoju telefonu „Nokia N79“.

Moksleivis atkakliai ruošėsi finalui – tam, kad galėtų ilgiau pasitreniruoti jis ryte anksčiau keldavosi, o vakare vėliau eidavo miegoti. „Už laimėtus pinigus pirksiu motorolerį, o likusią dalį pasidėsiu į banką ir paskirsiu vairavimo teisėms laikyti“, – džiaugėsi Simonas.

Antrąją vietą užėmęs Arnas Šukys iš Naujosios Akmenės SMS tekstą parašė per 56,12 sekundės. Trečiojoje liko kėdainietis Arijus Šukys finale suklydęs ir nebaigęs rašyti žinutės. Antros ir trečios vietos laimėtojai apdovanoti mobiliaisiais telefonais „Nokia N79“ bei „PILDYK“ sąskaitos papildymais.

Šių metų finalininkai buvo vieni stipriausių iš visų iki šiol vykusių „PILDYK SMS lenktynių“ – jau atrankiniuose turnyruose 28 dalyviai iš 53 viršijo pernai lenktynių nugalėtojos Marijos Dagytės pasiektą rekordą. „PILDYK SMS lenktynių“ finalas vyko Vilniuje prekybos ir pramogų centre „Ozas“ įsikūrusiame „X-Planet“ pramogų parke. Į renginį susirinkę vilniečiai ir miesto svečiai, galėjo stebėti ne tik greičiausiai SMS rašančiųjų kovas, tačiau ir patys išbandyti jėgas smagiose atrakcionuose.

Jau trečius metus vykstančias „PILDYK SMS lenktynes“ organizuoja telekomunikacijų bendrovė „Tele2“ kartu su Lietuvių kalbos institutu, bei projektą palaikančia Švietimo ir mokslo ministerija. Lenktynių dalyviai žinutę turėjo parašyti pagal lietuvių kalbos taisykles – su tarpais, skyrybos ženklais, visomis didžiosiomis, nosinėmis raidėmis, ilguoju brūkšniu, taškais bei varnelėmis ant raidžių, nepraleisti raidžių. Dalyviai rinko tekstą: „Ančiasnapis – tai monotopinės ančiasnapių genties žinduolis. Tai unikalus Australijos žemyno gyvūnas, turintis panašų į anties snapą, plėvėtas kojas ir panašią į bebro uodegą.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(1)
(-1)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: