Balandžio mėnesio išradimas. Dujų, gaunamų iš organinių medžiagų, generatorius su degikliu ir jų deginimo būdas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

KestutisBraukyla 2013-10-20 02:11
Nojus 2013-10-20 10:08
Manau,kad Kęstutis yra iš tų žmonių,kuriems lengviau sekasi kažką PAGAMINTI,nei išsamiai PAAIŠKINTI. Tikiu,kad pagamino ir užpatentavo dėmesio vertą įrenginį.Kiek supratau ,prieš du metus.Komersantas prastas.Rizikuoja,kad kažkas nukopijuos jo idėją ir aplenks išvystydamas masinę tokių katilų gamybą. Tarp kitko tokie katilai tiktų GARO gamybai,kuris būtų naudojamas ELEKROS TURBINAI sukti.
Hmz 2013-10-20 11:10
Nėra kuo čia stebėtis. Vienas apsukrus lietuvis, . Variklis, bandant pademonstruoti žurnalistams, neveikė, bet užtat patentas yra ir juo galima mojuoti durniams po nosimi, prašinėjant investicijų. Kada lietuviai supras, kad patento popieriukas neįrodo, jog išradimas realiai veikia?
KestutisBraukyla 2013-10-22 01:23
Dar prieš 13metų,kai pagaminau pirmą tokio tipo kieto kuro katilą,aš net ir nežinojau kad niekas tokių katilų, bent Lietuvoje,negamina.Tik po kelių metų, kada pagaminau katilą firmai, kurioje tuo metudirbau,sužinojau kad tai išradimas. Tik tada pasitare su broliu nusprendėm ,kad reikia patentuoti.Nuo tada kiekvienam naujam pagamintui modeliui darydavom išmetamujų dujų analizę.Už patentavimą mes mokedavom ir mokam patys.Pelnas-tai tik toks. LIETUVOS rinkoje daug kieto kuro katilų tame tarpe ir dujų generacinių ir vsiems reikalingas sausas kuras.Nes pav.ASTRA ar ATMOS irgi reikalingas sausas ne daugiau 20procentų dregnumo. Nes ten pakuroje esanti perteklinė dregmė-garai užspaudžia-gesina žarijas .O mūsu varijante visai kitaip Užkurus pakuroje kurą,atsiradusi ugnis pastovei pradeda kaitinti kurą esanti virš antros kameros ,išdegindama deguonį.O tai reiškia,kad iš virš antros kameros esančio kuro ,del didelės temperatūros išsiskiria angliavandenei o kadangi truksta deguonės kuras anglyja-vyksta pirolizės procesas.O tuo metu kitos dujos, kurios susidaro dėl temperaturos-infro raudonujų spidulių ir ikaitę garai priversti lysti pro ikaitusią anglį,pakeisdamos dujų sudėtį. Po rekcijos padidėja vandenylio , anglies monoksido,metano dujų kiekiai.Toliau dujos iš dujų surinkimo kameros patenka į degiklį kur sumaišomos su reikiamu karšto oro kikiu,gerai sudega degimo kameroje nesiekdamos šilomokaičio paviršiaus....Tagi ko daugiu C tuo daugiau H irCH4....
Nojus 2013-10-22 11:39
Kestučiui. Vidinė nuojauta sako,kad Jūsų sumanymas yra geras.Turite visas perspektyvas pradėti pelningą gamybos verslą,kadangi Jūsų katilas yra "VISKĄRYJANTIS". Idealu(tikuosi,kad konstrukcija paprasta ir patikima). Kodėl Jūs toks lėtas? Kodėl nepastatytas DEMONSTRACIJAI nuolat veikiantis šiukšlėmis kurenamas egzempliorius? Neatsimuštumėte nuo susisidomėjusių ekskursantų,kurie pamatę "gyvai" veikiantį įrenginį ,stotų į eilę užsakymams ir sumokėtų AVANSĄ už medžiagas. Ir dar. Patentuokite katilą ES ,bet svarbiausia organizuoti gamybą.
KestutisBraukyla 2013-10-22 17:19
Pas mane iš 4mm storio lakšto pakura 13metų dar neprakiuro Nors degiklis jau kaip poperius plonas surudyjo Šeip pats šilumokaitis kad ir 3mm turėtu laikyti.tai priklausys nuo NOx jungiųir kitokių rugščių kiekio ir nuo temperaturos Naudojant mūsu degiklius ą, kurie statosi į degimo kamerą, liepsna dega tiesiai,nesiekdama šilumokaičio sienelių, kas labai svarbu.Tyrimai parodė, kad jeigu generacinės dujos degimo kameroje degdamos siekia šilumokaičio -šaltas 80C temperatūros,sieneles blogai sudega.CO dega nemažesnėje kaip 750C temperaturoje.Betkuris kad ir KALVIO kieto kuro katilas greit surudys 5-6metai jei eksplotuojant nesilaikysit gamintojų rekalavimų nemažiau 80C.Prie žemų tempetatūrų blogai dega dujos ,susidaro dervos kaupiasi rūgštys,pradeda rasoti . Turiu aš ir 3mm storio -pavizdinį katilą 4metų 15-30kw. Kada pradės šalti pajungsiu. Kas dėl reklamos .patikėkit šio metu yra užsakymų. .Toliau matysim .Viso.
KestutisBraukyla 2013-10-22 17:35
Atsiprašau kas dėl šiaudų briketų ir šiaudų granuolių .Šiaudų briketai nesubyra per groteles ,o granuolės šlakuojasi. O del šieno granulių nieko negaliu pasakyti nes neturėjau jų.
ElniaRagis 2013-10-22 23:42
gal bent trumputį video, su veikiančiu prietaisu?
Nojus 2013-10-23 08:13
Kęstuti,kodėl neįdedate VIDEO?Patentą jau turite,autorinių teisių niekas nepasisavins. Mane konkrečiai domina kaip išspręstas kuro užkrovimo klausimas.Ar užkrovimo metu į patalpą nepatenka generacinės dujos?
KestutisBraukyla 2013-10-26 23:46
Bandymuose naudojome prietaisą DN201PN16 kuris mums rodė momentinį katilo galingumą O tai reiškia ,jei 1kg pjuvenų briketų išskire apie 4kw energijos o mes gauname virš 6kw energijos .....Pv.UŽLEDŽIUOSE Kauno raj.HIDRAULIKOS centre stovi mano katilas 80-100kw.Šildimo plotas 1200kvadratinių metrų.Sąnaudos per 7 menesius su kitu kieto kuro katilu 100kw -45tonos,-su mano 25-26tonos tu pacių briketų.+nereikia budinčiam darbuotojui nakti dakraudineti pakuros....Apie mažo galingumo katilus sunku ką ir. šnekėti...Didžiausia problema -KAMINAI .Kur tik kaminas geras,, dirba ,nenažiau 25 pa PAKUROJE-.ir rezultatai geri . .Na o kada bloga trauka degiklis gali net ir neužsidegti...Apie dėsnius-JŪS teisūs ,Tik kyla klausimas ,ar nėra PAČIOJE FORMULĖJE KLAIDOS.???.Viso KĘSTUTIS.
Nojus 2013-10-27 09:43
Kadangi veikiantis pavyzdys yra ,save gerbiantys mokslininkai turėtų prieš kritikuodami nuvykti į vietą , surinkti duomenis pagal savo metodiką,atlikti paskaičiavimus ir paskelbti verdiktą.
blizzard 2013-10-27 10:28
Esu tikras , kad skaičiavimuoe padarėte klaidų arba kažką ne taip skaičiavote ar ne taip lyginote. 100proc. NK pasiekti neįmanoma, nekalbu jau apie viršyjimą. Nebent jūs lyginat vidurkius su tikslinėm vertėm kurias gaunat pvz 4kw yra vidurkis pjūvenų briketų? ar kaip, galbūt jūs naudojot kaitresnės medienos pjūvenų briketus, briketus kuriuose yra kokių nors kitų priemaišų ir t.t. Nieko nesakau, galbūt jūs esat vunderkindas ir galbūt pagaminęs savo katilą sugebėjot paneigt fizikos mokslo pagrindą, ant kurio stovi automobiliai lėktuvai, visa pasaulio energetika ir t.t. bet sunku būtų patikėt.. Kaip paprastas pavizdys, netgi taikant šilumokaičius, NK vis vien nepasiekia nei 80proc. Būtų sunku įsivaizduot sistemą, kuri pasiektų bent 90proc. NK
1hitkillhack 2013-10-27 11:24
Man atrodo, kad cia Nojus susikure antra vartotoja "Braukyla" labai jau jiems sklandziai mintys liejasi abu sarlatanai, bet nelinke to pripazinti
blizzard 2013-10-27 13:16
Mačiau komentaruose rašėt apie akumulecinę talpą, be kurios ši sistema neveikia, gal galima būtų plačiau? Kaip suprantu akumulecinė talpa tai yra didelis vandens rezervuaras kuris yra šildomas ir po to jo dėka yra šildoma likusi namo sistemos dalis?
kionig 2013-10-27 13:51
Tenka pripažinti, kad čia niekas dėsnių nepažeidė. Yra du skaičiavimo būdai: http://en.wikipedia.org/wiki/Energy_con ... efficiency Taip pat yra ir su šiluminiais siurbliais, kuriais galima pasiekti 300-400% NK.
Nojus 2013-10-27 15:01
Kam kritikuojant Kęstutį? Jis gi siūlo pamatyti ir pačiupinėti veikiantį įrenginį. Esu įsitikinęs,kad jo katilas sudegina briketuose esančią drėgmę(h2o).Šiaip eiliniai katilai H2O nepripažįsta už kurą.Bet...atsiranda kas sugeba sukurenti VISKĄ.
kionig 2013-10-27 15:14
O ką negalima jo pakritikuot, žinoma, jei kritika yra adekvati. Pats autorius apsireiškė, tai kodėl gi jo nepakamantinėjus? Ką ten pričiupinėsi - metalo bačka ir tiek. Ir kaip tu sudeginsi vandenį? Čia nebus tas atvejis, tamsta, kad mes vėl grįšime prie tavo "revoliucinių idėjų"?
Nojus 2013-10-27 15:49
Kionigai,nuvyk į vietą su savo matavimo aparatūra,išmatuok parametrus,tada galėsite kritikuoti.
blizzard 2013-10-27 16:03
Na nežinau kaip ten tą vandenį degina kas vanduo kiek žinau nedega, juo ugnis gesinama, o tai reiškia, kad reikia papildomos energijos norint tą vandenį išgarint ir sudegint šlapią medieną, todėl šlapios medienos praktiškai niekas ir nekūrena, nebent jos turit kaip šieno ir žema degimo temperatūra jus tenkina.. Jeigu kalbam apie vandenilį esantį medienoje, tai jo medienoje yra tik apie 6proc. bendros masės. Mediena dega ne dėl vandenilio, o dėl to kad 50proc. medienos masės yra sudaryta iš anglies, daugiau info, 12psl apie medienos cheminę sudėtį.. http://www.lsta.lt/files/studijos/2011% ... skaita.pdf Kalbant apie vandenilį toliau, jis puikiausiai sudega bet kuriame katile, degimo proceso metu ir netgi jeigu turit katilus namuose ir tenka juos kūrti, tai esu tikras, kad pastebėjote, jog iš medienos kartais eina dujos, girdisi šnypštimas ir netgi matosi kaip liepsna toj vietoj dega lyg iš kokio dujų baliono, tokia srove.. Na galiu pasakyt tik tiek, kad jeigu išradimas būtų toks kokiu jį čia bandoma parodyt, tai manau per žinias būtų rodomi apie tai reportažai autorius bent jau turėtų savo internetinį tinklapį, netgi užsienis apie tai susidomėtų, bet dabar kažkaip tylu ramu..
Nojus 2013-10-27 16:44
Blizzard,nuvyk į vietą ir pamatyk. Kęstutis ,matyt ,yra iš tų,kurie nemėgsta pliurpti daug,nes neturi tam laiko. Aišku ,galėtų kokį ilgaliežuvį pasamdyti tam darbui.Atsipirktų.