Televizoriaus pasirinkimas nedideliam butui: kontrolinis sąrašas, su kuriuo nesuklysite  ()

Renkantis televizorių mažam butui reikia atsižvelgti į daugybę dalykų. Pasirinkite tinkamą įstrižainę, kad gerai matytumėte vaizdą. Pasirinkite gerą raišką, kad vaizdas būtų aiškus. Be to, yra nemažai techninių savybių, kurios apskritai svarbios renkantis televizorių. Kad būtų lengviau suprasti šį klausimą, sudarėme kontrolinį sąrašą, kaip išsirinkti tinkamą modelį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

  1. Įstrižainės dydžio pasirinkimas

Svarbu neįsigyti netinkamo dydžio televizoriaus. Jei ekrano dydis bus per mažas, varginsite akis. O jei jis bus per didelis, mažame kambaryje jausitės taip, tarsi sėdėtumėte pirmoje kino teatro eilėje ir negalėtumėte matyti viso vaizdo. Be to, didelis ekranas užims daug vietos ant sienos. Be to, jis gali pritraukti per daug dėmesio. 

Tinkamo dydžio pasirinkimas

Pirmiausia nustatykite, kur norite pakabinti televizorių.

Išmatuokite atstumą nuo sofos, lovos ar kėdžių. Idealiu atveju atstumas turėtų būti 2,5-3 kartus didesnis už įstrižainės dydį.

 

Paskaičiuokite. Tarkime, atstumas nuo sofos iki sienos yra 250 cm. Padalykite šį skaičių iš koeficiento 2,5 (idealus atstumo ir įstrižainės dydžio santykis) ir gausite 100 cm. Tai yra televizoriaus įstrižainės dydis.

Šį skaičių gamintojas paprastai nurodo coliais. Norėdami centimetrus paversti coliais, padalykite šį skaičių iš 2,54. 100 centimetrų yra 39,4 colio, suapvalinus - 40 colių.

Televizorių su 40 colių įstrižaine galima rasti pas daugumą gamintojų, todėl be to, atkreipkite dėmesį į kainą ir specifikacijas. 

Jei norite imti įstrižainę su nedidele atsarga arba atstumas nuo žiūrėjimo vietos iki sienos yra ne 2,5 m, o šiek tiek didesnis, rinkitės modelį, kurio įstrižainė yra 43 coliai (arba 109 cm).

 
  1. Apsisprendimas dėl svarbių funkcijų

Būtų neteisinga apsistoti vien ties dydžiu, ypač kai šiuolaikiniai televizoriai - tai naudingų ir patogių funkcijų rinkinys. Štai į ką reikėtų atkreipti dėmesį.

Skiriamoji geba

Mažame kambaryje bet koks televizoriaus išdėstymas iš esmės bus arti tos vietos, kurioje sėdite. Maža raiška tokiu atveju suteiks neryškaus vaizdo efektą. Tačiau įranga su didesne ekrano raiška taip pat ne visada yra protingas pasirinkimas. Turėsite specialiai pasirinkti filmus, kuriuos norite žiūrėti. Dauguma televizijos programų ir internete prieinamų filmų puikiai atkuriami 3840x2160 (4k Ultra HD) arba 1920x2080 (Full HD) raiška.

Garso kokybė

Pirkdami atkreipkite dėmesį į garsiakalbių garso galią. Nedideliame kambaryje, kuriame nėra vietos erdvinio garso kolonėlėms, geriausia rinktis 16 W bendros galios garsiakalbius. To pakanka gerai garso kokybei ir gyliui užtikrinti.

 

Gerai, jei garso kokybei pagerinti įmontuotos papildomos funkcijos. Pavyzdžiui, "Box Speaker" technologija, pavyzdžiui, "Prestigio" televizoriai. Ši funkcija padeda nukreipti garsą nuo aplinkos, todėl jis tampa platesnis ir gyvesnis. 

Jungtys ir imtuvai

Svarbu, kad televizoriuje būtų palydovinės televizijos, kabelinės televizijos ir kitų parinkčių. Pirkdami tai patikrinkite.

 

DVB-S2 imtuvas - skirtas palydovinei antenai prijungti.

DVB-T2 imtuvas - skaitmeniniam antžeminiam transliavimui.

DVB-C2 imtuvas - skaitmeniniam kabeliniam transliavimui.

Išmanusis televizorius

Išmanioji televizija - tai programinės įrangos paketas, leidžiantis televizoriuje žiūrėti turinį iš interneto. Jį taip pat galite naudoti žaidimams žaisti ir pokalbiams socialiniuose tinkluose. Sunku įsivaizduoti šiuolaikinį televizorių be šios funkcijos, todėl būtinai rinkitės "Smart TV" modelius.

Beje, jei manote, kad ši parinktis prieinama tik aukščiausios klasės televizorių modeliuose, taip nėra. Yra biudžetinių modelių, kuriuose ši technologija įdiegta ir puikiai veikia - pavyzdžiui, tie patys "Prestigio" televizoriai.

3. Apsisprendimas dėl dizaino

Atlikote esminius veiksmus: nusprendėte dėl ekrano dydžio ir patikrinote svarbias technines galimybes. Tuomet lieka vizualinis aspektas. Šiuolaikiniai televizoriai būna juodos, baltos arba metalo spalvos (pvz., sidabro). Balti ir šviesaus metalo gerai atrodys ant šviesios sienos, o tamsūs - tarsi ekrano tęsinys prie tamsios sienos. Tačiau tamsus ekranas gali būti naudingas akcentas šviesiame kambaryje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(2)
(-2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: