„Canon“ pristato naująsias profesionalų vaizdo kameras „XF105“ ir „XF100“  (0)

Šiandien „Canon“ išplečia savo revoliucinę profesionalų vaizdo kamerų seriją XF pristatydama „XF105“ ir „XF100“ – mažiausius modelius su galimybe fiksuoti pilnos HD raiškos MPEG-2 formato įrašus. Prekyboje naujosios kameros pasirodys 2011 metų sausį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujosios vaizdo kameros – tai itin mobilūs pilna HD raiška filmuojantys prietaisai, siūlantys pirmaujantį rinkoje pažangių specifikacijų, mobilumo ir universalumo derinį. Abu modeliai, turintys didelę dalį funkcijų, kuriomis pasižymi neseniai pristatytos „XF300“ serijos vaizdo kameros, užtikrina įspūdingą našumą naudotojams, pageidaujantiems mažesnio įrenginio. Pirmą kartą Europoje „XF100“ serijos modelius bus galima pamatyti „Canon“ stende IBC 2010 m. parodoje, rugsėjo 10–14 d. vyksiančioje Amsterdame, o rugsėjo 21–26 d. – parodoje „Photokina 2010“ Kelne. Mobilūs galingi pažangių funkcijų paketai „XF105“ ir „XF100“ – tai unikaliai pritaikomos vaizdo kameros, mažuose ir lengvuose korpusuose kuriančios maksimalią vaizdo kokybę. Šios kameros sveria vos daugiau kaip 1 kgi ir pasižymi pažangia ergonomika, todėl jomis patogu ilgai filmuoti. Be to, į jas įdiegta daug funkcijų, perimtų iš „XF300“ serijos įrenginių. Abiejų modelių projektavimo darbus įkvėpė esamų XF serijos vaizdo kamerų dizaino principai, sulaukę daug pagyrų: tai lengvai pasiekiami tinkinami valdymo elementai, neprilygstamas skystųjų kristalų ekranas ir rankenoje įrengtos XLR įvestys. Modeliai puikiai tinka naudotojams, kuriems būtina galimybė dirbti įvairiomis lauko sąlygomis: „XF105“ ir „XF100“ priskiriami naujajai „Canon XF“ serijos delninių vaizdo kamerų kategorijai. Dėl kompaktiško dizaino ir pažangios vaizdo kokybės jos idealiai tinka operatoriams, kuriems dažnai tenka filmuoti įvairius projektus, pavyzdžiui, vestuves, įmonių renginius ar dokumentinę medžiagą. Neprilygstama šių vaizdo kamerų funkcijų visuma ir mobilumas leidžia įvairias užduotis vykdyti vienu universaliu įrenginiu.

Transliacijos kokybės kodekas ir sklandus darbas

Kaip ir pažangiosios „XF300“ serijos vaizdo kameros, „XF105“ ir „XF100“ modeliai įrašo MPEG-2 formato pilnos HD raiškos pramoninio standarto atvirojo MXF formato failus į „Compact Flash“ (CF) atminties korteles iki 50 Mbps sparta ir pasiekia 4:2:2 sodrumo spalvinį rodiklį, todėl toliau apdorojant fiksuojama daug spalvų informacijos.

Palyginti su kai kuriomis stabilios būsenos laikmenomis, paprastai naudojamomis vaizdo medžiagai profesionaliai įrašyti, CF kortelės yra sparčios ir patvarios. Abu modeliai turi įrašymo perkėlimo ir naująją įrašymo į dvi laikmenas funkciją, leidžiančią naudotojams vienu metu įrašyti tą pačią medžiagą į dvi atskiras CF korteles. Be to, nenaudojamą kortelę įrašymo metu galima pakeisti arba inicijuoti.

„Canon MPEG-2 MXF“ vaizdo failai visiškai dera su pagrindiniais redagavimo ir apdorojimo programiniais paketais, kuriuos kuria „Adobe Systems Incorporated“, „Apple Inc.“, „Avid Technology Inc.“ ir „Grass Valley“™, tad vaizdo montuotojai gali nedelsdami integruoti XF105 ir XF100 vaizdo kameras į savo užduočių srautą.  Su kameromis tiekiama „Canon XF“ programinė įranga ir įskiepiai, skirti „Apple Final Cut Pro“ bei „Avid Media Composer“.

Aukštos kokybės „Canon“ vaizdo kameros sistema

Į „XF100“ serijos įrenginius įdiegta viena iš pažangiausių klasėje vaizdo kamerų sistema, užtikrinanti neprilygstamą pilnos HD raiškos vaizdo kokybę. Abu modeliai pasižymi universalia naująja 10x artinimo funkciją ir turi 30,4 mm plačiakampį „Canon HD“ vaizdo kameroms skirtą objektyvą, kuris gali veikti sparčia diafragma, siekiančia iki f/1,8. Dėl aštuonių metalinių plokštelių diafragmos galima pasiekti beveik apskritimo formos fono suliejimo efektą, leidžiantį operatoriams išgauti patrauklų fono neryškumą, o dėl didesnio skaičiaus judančių lęšių grupių slopinama spalvinė aberacija ir pasiekiamas mažesnis objektyvo dydis, taigi ir didesnis lankstumas. Prireikus priartinti veiksmą padidinus objektyvo židinio nuotolį 1,5x, 3x arba 6x, galima naudoti trijų lygių skaitmeninio teleobjektyvo funkciją.

Be to, „XF105“ ir „XF100“ turi pažangią XF vaizdo kameroms skirtą „Canon“ optinio vaizdų stabilizatoriaus (OIS) sistemą, siūlančią tris skirtingus stabilizavimo režimus: standartinį, dinaminį ir maitinamą.

Naujasis 1/3 tipo 2,07 megapikselio (MP) „Canon“ CMOS jutiklis fiksuoja pilnos HD  raiškos (1 920 x 1 080) vaizdą. Iš 3CMOS jutiklių sistemos, naudojamos „XF300“ serijos modeliuose, į „XF100“ serijos jutiklį perkeltas „Bayer“ rašto spalvų filtras, užtikrinantis didelį jautrumą visame dinaminiame diapazone. Didelės spartos duomenų skaitymo technologija maksimaliai slopina slenkančio užrakto kreivumo efektą, būdingą tradicinėms CMOS vaizdo kameroms.

Kūrybiškos parinktys su trimačio filmavimo pagelbikliu

Kaip ir didesnieji „XF300“ serijos modeliai, „XF105“ ir „XF100“ teikia daug kūrybiško filmavimo galimybių. Derinantis prie vykdomų projektų charakteristikų galima rinktis 1080/50i, 1080/25p, 720/50p ir 720/25p filmavimo režimus, taip pat įvairią bitų spartą. Galima rinktis pagreitintą ir sulėtintą judesį, galimybę įrašyti intervalais ir kadrais (stabdyto judesio animacijai), 3 sekundžių trukmės išankstinio įrašymo funkciją (arba tarpinė atmintinė).

„XF100“ serijos įrenginiai siūlo dar daugiau parinkčių: naująsias infraraudonųjų spindulių ir trimačio filmavimo pagelbiklio funkcijas. Infraraudonųjų spindulių (IR) filmavimo režimą galima aktyvinti jungikliu, esančiu vaizdo kameros priekyje, objektyvo apačioje. Integruota IR spindulių lempa ir žalios bei baltos šviesos filmavimo parinktys kameromis „XF105“ ir „XF100“ leidžia fiksuoti stulbinamą nakties vaizdą, pavyzdžiui, filmuoti gyvūnus ar kurti dokumentinius filmus.

Į abu modelius įdiegta ir trimačio filmavimo pagelbiklio funkcija. OIS ašies poslinkio funkcija naudoja objektyvo poslinkio sukuriamo vaizdo stabilizavimo sistemą, kuria padeda naudotojams, filmuojantiems stereoskopinį trimatį vaizdą, tiksliai sulygiuoti dvi prijungtas vaizdo kameras. Židinio nuotolio gidas padeda tiksliai sinchronizuoti artinimo / tolinimo operacijas.

Suprojektuotos galvojant apie naudotoją

Naujosios „XF100“ serijos vaizdo kameros kurtos lygiuojantis į „XF300“ ir „XF305“ modelius ir galvojant apie įvairių sričių operatorius. Nepaisant nedidelių matmenų, patyrę naudotojai gal rankiniu būdu valdyti įvairias funkcijas, o automatinės ir pagelbiklio funkcijos leis naujokams iš karto pradėti filmuoti.

Filmuojamai medžiagai stebėti abiejų vaizdo kamerų šonuose įrengtas didelis skystųjų kristalų ekranas.  Šis 8,8 cm įstrižainės ekranas pasižymi didele 920 tūkst. taškų raiška, todėl jame rodomas vaizdas yra itin aiškus.  Integruotas bangos formos monitorius ir kraštų fokusavimo funkcija padeda tobulai sukomponuoti kadrą; meniu punktai parenkami naudojantis valdymo svirtelės sąsaja.  Taip pat įrengtas 0,61 cm 260 000 taškų elektroninis vaizdo ieškiklis, dengiantis 100  proc. vaizdo.

Rankiniu būdu valdomas objektyvo žiedas leidžia reguliuoti fokusuotę, mastelį ir vyzdinę diafragmą, o šone įrengtu jungikliu galima akimirksniu pakeisti reguliuojamą režimą. Naudojantis tinkinamo klavišo/valdymo ratuko deriniu galima reguliuoti įvairias nuostatas, įskaitant vyzdinę diafragmą.

Paspaudus specialios paskirties mygtuką galima prireikus perjungti rankinio ir automatinio fokusavimo (AF) režimą. Be „Canon“ veido aptikimo AF ir unikalaus momentinio AF režimų, siūlomas naujas tik veido AF režimas, apribojantis automatinio fokusavimo funkciją tik aptiktais veidais: ši funkcija ypač naudinga filmuojantiems žmones, pavyzdžiui, naujienų reporteriams.

Išplėstinis tinkinimas

Kaip ir daugelis transliuoti skirtų didesnių vaizdo kamerų, „XF105“ ir „XF100“ siūlo daugybę tinkinimo parinkčių ir neprilygstamą universalumą bei lankstumą.   Tinkinto vaizdo funkcija leidžia naudotojams konfigūruoti per 90 individualių su vaizdu susijusių kintamųjų, įskaitant galimybę rinktis pageidaujamą iš anksto nustatytą gamos kreivę (iš šešių galimų). Be to, operatoriai gali priskirti vieną iš 34 individualių funkcijų dešimčiai tinkinamų mygtukų, kurie filmuojant leidžia optimizuoti vaizdo kamerą pagal asmeninius filmavimo pageidavimus ar norimą stilių.

Į abu prietaisus galima įrašyti iki 9 tinkintų vaizdų su galimybe keisti CINE.V bei CINE.F gamos nuostatas ir rinktis pageidaujamas standartines išankstines nuostatas (iš trijų). Pageidaujamas nuostatas galima įrašyti ir SDHC kortelėmis perkelti iš vienos vaizdo kameros į kitą: tai ypač pravartu, kai reikia nustatyti tą patį kūrybišką kelių kamerų filmuojamą vaizdą ar naudoti tokią pačią sąranką filmuojant su bet kuria projekte naudojama kamera. 

Pažangus garsas

Abiejų vaizdo kamerų aukštos kokybės vaizdas papildomas profesionalų kokybės garsu. Pageidaujant įrašyti nepriklausomą garsą galima prie dviejų XLR įvadų prijungti išorinius mikrofonus, tuo tarpu priekyje įrengtas mikrofonas fiksuoja stereofoninį garsą. Abu modeliai geba įrašyti 16 bitų tiesinį PCM formato 48 kHz kvantavimo dažnio garsą, kurio kokybė tenkina profesionalus operatorius ar transliuotojus.

„Canon“ profesionalų paslaugos

„XF100“ serijos naudotojai gali tapti „Canon Professional Services (CPS) Video“ nariais. „CPS Video“ paslauga „Canon“ profesionalams skirtų gaminių naudotojams teikia išskirtinę nemokamą prieigą prie įvairių naudingų pasiūlymų, pvz., prioritetinio remonto paslaugos ir tiesioginės „Canon“ profesionalių atstovų pagalbos visoje Europoje. Informacijos apie CPS narystės pranašumus galima rasti apsilankius http://cpn.canon-europe.com/content/services.do.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: