Microsoft Rusijoje žada išleisti šeimyninę Windows 7 versiją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

DJ_LFS 2010-10-02 23:54
rusijoje? parduota milijonai windows licenziju? kazkas is fantastikos srities
lizunas 2010-10-03 18:13
Kodėl Lietuvoje to negalėtų padaryti?
infoguru 2010-10-03 18:57
Viskas gerai. Čia gi įmonėms parduota. "Netyčia" pamiršo paminėti.
infoguru 2010-10-03 18:59
Nemanau, kad pirktum i namus legalia kad ir už 700 Lt. Dauguma ir taip priverstinai ją gauna ir už tai be abejo susimoka pirkdami kompiuterius.
Arns 2010-10-03 19:30
"Priverstinai", prajuokinai. Kad gaunama tai faktas, bet paklauskime kiek norinčių nusipirkti kompiuterį be OS ar su integruota Linuxs distribucija. Iš 10 perkančių, gal tik kokie 2 pasirinktu kompiuterius be windows(ir 1 iš tų dviejų, ją susiveiktu nelegaliai...)
MarijonasM 2010-10-03 20:13
Šiaip čia turbūt ta proga, kad Rusija savo linux distribuciją darys, tai m$ dėmesys ten padidėjo. Spėju nemažai ir reklamai sukišo ir tt.. O tavo " gal tik" keistai atrodo, jei 50-60procentai piratiniai windausai, tai tik 4-5 iš 10 perka su windausais arba po to atskirai.
infoguru 2010-10-03 22:20
Nebuk toks tikras. Jei pasiūlytų PC su W ir be W 250 Lt pigesnį manau ne tiek jau mažai eilinių žmogelių nežaidžiančių žaidimų susigundytų pataupyti. Dabar jiems teisė rinktis nesuteikiama.
Arns 2010-10-03 23:21
Aišku, kad paimtu, bet ką darytu su tokiu kompu? 1. Iš karto su konsultantu pasitartu(seniau už kelis papildomus litus, instaliuodavo vietoj nelegalius Windows) 2. Pasiklausinėtu jau namuose pažįstamų ir atrastu kokį kuris instaliuotu windows 3. pats ar vaikai instaliuotu windows parsipūstus iš Linkomanijos ar dar kur 4. Naudos linuxs, kompą susirenka pats(tokiam žmogui tai jau ne problema). Su nors vienu variantu nesutinki? Asmeniškai kiek esu susidūręs, Lietuvoje kompiuterinis raštingumo lygis totalus nulis, daugumai net windows produktai pernelyg sudėtingi, o čia pasiūlyk linuxs....
infoguru 2010-10-04 11:56
Ir pasiūlau. Ir instaliaves esu ne vienai blondinei. Ir dirba, ir nusiskundimu nėra. Ir lakstyti su tokiomis problemomis kaip "kompą virusai užpuolė nereikia". Kai ateina koks verkšlenantis, kad jam kompą perinstaliuoti, nes užsikišo sakau tiesiai šviesiai - Win 200 Lt., Linux - 0 Lt. Spėk kiek pasirinko Win ? - 0. Linux turbūt prieš 5 metus paskutinį kartą matei ?
Arns 2010-10-04 12:17
kai tokias kainas plėši, tai nenuostabu ką renkasi. O šeip bent Xp prieš kelis metus "kainavo" 25lt Taip, linuzsus pats bandžiau gana seniai, bet iš pažįstamų kurie bandė, labai dažnai tenka girdėti kad versijas jie keičia kaip kojines, nes viena nedirba su tuo prietaisu, kitai kažkas ten kliūna ir ji neprisiverčia dirbti, trečioj nusireguliuoja kai kas ir neina atkast kurgi problema ir t.t. Aišku tie žmonės linuxsus bando "ties riba", bet jeigu net jau būsimi IT specialistai juose tingi ieškoti problemos ir diegia kitą versiją... pamąstykim kaip "blondinei" jaustis jeigu ima kažkas ir neveikia. Pusę dienos gaišti ieškant meistro kuris sutvarkys kompą? Taigi, kaip windowsams kenkia virusai, taip linuxsams kenkia "kreivi draiveriai". Beje, išmanantiems gerai apie kompus ir tas ir anas ne problema. Tad jei pas tave kreipiasi žmogus nesuprantantis kaip kovoti su virusai, paklauskim, ar susitvarkys su Linuxsais jeigu užsiožiuos draiveriai?
infoguru 2010-10-04 12:29
Matai, tik 200 Lt skirtumas, ir "aišku ką renkasi"... pats sau prieštaraujate kolega. Užmirštate kolega, kad blondinei atiduodi paruoštą kompą ir į draiverius ji tikrai nelys ir nieko ten neinstaliuos, o kad veikiantys draiveriai užlūžtų nelabai pamenu.... Su draiveriais situacija linux pusėje sparčiai gerėja, o kad Win draiveriai kreivi nekenkia tai labai prajuokinote... . Paskutiniai 3 kompai kuriems instaliavau Win7 visi turėjo problemų dėl draiverių - arba jie neveikia arba gamintojai jų nesugeba atnaujinti. Ir gali visą dieną knistis kol ką nors pritaikai jeigu iš viso pritaikai. Problema yra tame, kad vartotojai nežino kas yra linux ir ką ji gali ( http://www.youtube.com/watch?v=O1W0tsqt ... re=related ) Ir kitą kartą būtų šaunu, kad argumentuotumėte prieš tai pats išbandęs (turiu galvoje rimtai išbandęs, o ne instaliavau, pažiurėjau, išmečiau), o ne besiremdami pažystamų atsiliepimais. Atviro kodo pasaulis pasižymi labai didele dinamika. Kas buvo vakar tas šiandiena jau yra visiškai kitaip.
- 2010-10-04 12:31
Ghm. Kažkaip mano patirtis byloja viena - vartotojui atidavus sutvarkytą Linuxą`,jis veikia ilgiau,nei sutvarkytas windows'as.
immortallt 2010-10-04 12:47
Na seip tai nesiojami kompai buna tiek su win tiek ir be - tavo pasirinkimas. Aisku ne visad turi abu variantus po ranka.
wolas 2010-10-04 12:54
Aš pirkdamas savo laptopą labai didelį privalmą laikiau kai nebuvo jokių windows. Aplamai jeigu aš turiu legalią licenziją(juokas juokais, bet studentams duoda turiu tiek win7 tiek xp) Kam man dar papildomai mokėti(kiek ten jei būna laptope?) jeigu tinka ir sena (teoriškai)? O realiai jokų windows pas mane nėra (praktiškai ) :
Simplicity 2010-10-04 13:02
Arns, laikykis:) Net temoje apie Windows susirnks būrys "pingvinų" ir skleisdami "tikėjimo žodį" bandys atversti į tikrąjį tikėjimą:) Kiek galima tą linux visur kišt? Suprasčiau jei jums už tai kas nors mokėtų, bet dabar to "prekybos agentų" mentaliteto nėra kuo pateisint:)
Simplicity 2010-10-04 13:14
Beje, civilizuotam pasauly kompiuteriai be OS neparduodami. Greičiausiai, į Lietuvą keliauja varganoms trečiojo pasaulio šalims skirta produkcija. Jei lietuvis, pirkdamas kompiuterį be OS sutaupo 150Lt= dviejų darbo dienų (ar net penkių) darbo užmokestį, tai vakarietis dėl varganų 40 eurų net nesuka galvos. Kam krapštytis su linux'u jei yra draugiškesni Windows ar Mac OS? Taip, išmokti naudotis linux gali kiekvienas norintis, bet tam reikia laiko ir noro. Daugelis nei laiko, nei noro neturi. Ir nereikia būnant IT guru pasakot apie į linux atsiverčiančias ir tuo besidžiaugiančias namų šeimininkes ir statybininkus. Linux'ams trūksta paprastumo, suderinamumo ir populiarumo. Iliustruokim pavyzdžiu. Aš noriu žiūrėti 15min TV internetu ant linux sistemos. Kaip tai padaryt? Ačiū.
infoguru 2010-10-04 22:36
Taip, Linux nepalaiko. Niekas ir nesako, kad viską palaiko. Kita vertus Lietuvoje turbūt vienas iš 100000 neturi TV ir turi tokį greitą internetą, kad žiurėtų TV per internetą, o ne per kabelį. Taigi tai labai labai specifinis atvejis. Beje, o per Wine bandei leistis ?
Simplicity 2010-10-04 23:31
Linux'as nėra toks paprastas kaip jūs jį piešiat. Kitas dalykas- pripratimas. Puikiai suprantu, kad labai įgudusiam vartotojui perėjimas nuo Windows ar Mac OS prie kokio Ubuntu nėra labai skausmingas. (Skausmai prasideda kai reikia "Sudo šen, sudo ten" ) Paprastam mirtingajam pakeist įpročius yra kur kas sudėtingiau. Gi kompiuterinis raštingumas Lietuvoj nėra ypatingai aukštam lygyje... Vieni pradeda verkt kai reikia nuo windows 98 prie Windows 7 pereit, o čia visiškai nauja sistema kur nėra nei Start meniu, nei "My documents", nei Internet Explorer Kas dėl OS visam gyvenimui, tai maža bėda. Turėk COD lipduką kaip prisiminimą ir dar antikvarinę prieštvaninę dėžę:) Linux'istai- protingi žmonės, bet kažkiek naivūs. Aš naiviai nesitikiu, kad koks Canon'as ar nVidia išleisdami naują gaminį į gyvenimą paleis ir draiverius, suderinamus su Windows 95 ar 98:) Kas liečia OEM operacines sistemas, tai jų savikaina turėtų būti juokinga. Nemanau, kad tuos 100$ siekia. Jei OEM'ai į savo gaminius diegia Windows'us, tai vadinasi jiems tai apsimoka. Linux'ų nediegia, nes matyt neapsimoka:) Gan miglotai, bet atsimenu kaip mirdavo Acer'io netbook'ai po sėkmingo linux automatinio atnaujinimo. Mirdavo su dideliu x juodo ekrano centre:) O ką tada darydavom? O gi siųsdavom garantiniam remontui ar net nauju kompiuteriu keisdavom. (Veiksmas ne Lietuvoj) Puikiai suprantu OEM'us- daug lengviau sukišt komercinę OS ir pamiršt, nei sukišt Linux OS ir pačiam rūpintis atnaujinimais ir klaidų taisymais, kad kompiuteris nenumirtų. Kiekvienas miręs kompiuteris kenkia reputacijai ir pridaro piniginių nuostolių. Dėl to yra daug lengviau sumest Windows'ą ir vartotojui susidūrus su programinės įrangos problemom, jį pasiųst kažkur toli toli pas MS, nei prisiimt kaltę ir ugnį ant savęs. Įmesk į kompiuterį Linux ir jau nebus ko kaltint, o tik patį save- žiauriai nemalonu ir nepraktiška
infoguru 2010-10-05 00:40
OEM'ams vienodai ką diegti. jie diegia tai ką perka piekėjai. Ne apie OEM'us čia kalba eina.
wolas 2010-10-05 01:20
Na naudoju linux, nenoriu jų "piršti", bet labai užkliuvo Asmeniškai žmonėms rekomenduoju naudot kokius windows 7 iš linux paprastam žmogui tik debianas tiktų jei aišku instaliacija + paketų valdymas būtų noob friendly, nes kokiam ubuntų yra pilna bugu kurie yra critical likus 10 dienų iki officialaus išleidimo nu ar čia sąmonė? Kokio velnio kas pusę metų juos išleidinėti nors LTS būtų stabilūs pilnai suprantu nusivylusius žmones linux'ais konkrečiai ubuntu, nes tai labiausiai peršama OS, lucky esi jei jau viskas veikia tada ok LEDAS, bet man taip nė karto nebuvo būtinai kas nors neveiks ir dar po kokių upgrad'ų kas veikė jau nebeveikia WTF? va todėl ir nepatinka man tie ubuntu juos pats naudoju kadangi linuxe neblogai gaudausi ir noriu naujesnių paketų ir sugeubu susitvarkyti iškulusias problemas, bet PAPRASTAM vartojui, kuris piršto į konsolę nekiš? ne neduok DIEVE, nebent sakau lucky, o debian standartai yra aukšti jie neskuba išleisti normaliai pratestuoja kaip tikrą OS, o ne kas 6 mėn fanfaros ubuntu turi tam PPA ką nori tą pasiupgradini galėtų visą bazę geresnę stabilesnę padaryt ir tik iš ppa kas ko naujo nori... >> Paprastam mirtingajam pakeist įpročius yra kur kas sudėtingiau. Čia nesąmonė duok žmogui pirmiau naudoti linux ir jis naudos ir jam bus gerai čia visi prie windows labai prilipę. Mano sesuo nuo 3 metų kuo puikiausiai vector linux(slackware based) tvarkėsi ujj kaip baisia skamba aišku aš viską patvarkiau ji savo žaidimus ar multikus isijunginėja ir viskas dabar prie teliko yra windows 7 irgi kuo puikiausiai multikus įisijungia ir kompą išjungt moka, laptope "pingvinas pingvinas" (kraunantis rodo 2 pingvinus kadangi latopas akmens amžiaus teko tą vector linux light sumest šiaip aišku nebūčiau tokio grybo daręs) Ką norėjau pasakyt, kad čia mitas jog jais naudotis yra sunku tik reikią tinkama distribujciją turėt. Aišku kai kokios buhalterės 60 metų senumo kur nieko neraukia ir jei ikona kitoje vietoje atsiranda tai aišku tyliu tada.