Teismas pripažino „B2B Group“ nepažeidus gretutinių teisių retransliuojant TV programas internetu  (0)

Vilniaus miesto I-aisis apylinkės teismas priėmė nutarimą nutraukti administracinę bylą bendrovės UAB „B2B Group“, vykdančios lietuviškų televizijų programų retransliacijas portalo 15min.lt specialioje platformoje 15min.tv, direktoriui Audriui Zakarui, nesant jo veiksmuose administracinio teisės pažeidimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu galiojančios Licencijos Nr.LP421 nuostatos prieštarauja LR Visuomenės informavimo įstatymui ir sudaro prielaidas retransliuotojui sąžiningai klysti.Administracinio teisės pažeidimo protokolas „B2B Group“ vadovui buvo surašytas liepos 8 d. televizijas LNK ir TV3 valdančių bendrovių bei Lietuvos nacionalinės televizijos prašymu, dėl neva neteisėto jų programų retransliavimo neturint transliuotojų sutikimo. Teismas padarė išvadą, kad „B2B Group“ įgijo teisę retransliuoti LTV programas, kai gegužės 26 d. gavo Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) išduotą licenciją televizijos programoms retransliuoti laidiniais plačiajuosčio ryšio tinklais, kurių pagrindinė paskirtis – programų transliavimas ir (ar) retransliavimas. Licencijos 6 punkte nurodoma, kad jos turėtojas privalo retransliuoti vieną LTV programą ir taip pat – visas nekoduotas transliuotojų antžemines programas Lietuvos teritorijoje.

Teismas taip pat pripažino, kad licencijos 10 punktas, nurodantis, kad jos turėtojas turi teisę retransliuoti tik LRTK pateiktame sąraše nurodytas televizijos ir radijo programas ir tik įstatymų nustatyta tvarka įsigijęs teises į šių programų transliavimą, prieštarauja minėtam licencijos 6 punktui. Taip pat licencijos 10 punktas prieštarauja LR Visuomenės informavimo įstatymo 31 straipsnio 1 d., kuri nurodo, kad gavus licenciją retransliuoti 12 nacionalinių TV programų, tai daryti būtina.

15min.tv – pirmasis Lietuvoje nemokamos televizijos internete projektas. Retransliacijas vykdo bendrovė „B2B Group“. Šiuo metu Vilniaus miesto I-ojo apylinkės teismo nutartimi laikinai nutrauktos LNK, TV1, „Info TV“, „Liuks!“, LTV ir LTV2 programų retransliacijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)