Šeštadienį moksleiviai iš visos Lietuvos rinksis į „IT Nakties“ technines dirbtuves  (0)

Šį šeštadienį (lapkričio 20 dieną) Vilniuje prasidės projekto „IT Naktis“ techninės dirbtuvės. Visą mėnesį 9-12 klasių moksleiviams iš Lietuvos bus organizuojami edukacinio pobūdžio užsiėmimai, kurių pagrindinis tikslas - supažindinti ir atskleisti informacinių technologijų teikiamas galimybes praktikoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vilniaus Universiteto Matematikos ir Informatikos fakultete iki gruodžio vidurio vyksiančias skirtingų temų „workshop“ pobūdžio technines dirbtuves ves informacinių technologijų profesionalai. Kiekvieną šeštadienį vyks po 2 užsiėmimus, kurių pagrindinėmis temomis bus: pažintis ir darbas su atviro kodo programine įranga, programavimas įvairiais įrankiais ir skirtingomis programavimo kalbomis, kompiuterinių žaidimų kūrimas, techninės kompiuterinės įrangos subtilybės, WEB projekto kūrimas kartu su Lietuvos „Ubuntu Linux“ operacinės sistemos bendruomenės (ubuntu.lt) vadais ir kitos su IT susijusios temos.

„Šiais užsiėmimais norime paskatinti Informacinėmis ir Ryšio Technologijomis besidominčių jaunų žmonių motyvaciją sieti savo profesinę karjerą su šia sritimi. Norime „užauginti“ naują specialistų kartą Lietuvos IT įmonėms, kadangi šiuo metu tokių darbuotojų poreikis Lietuvoje didėja, o pačių IT specialistų skaičius mažėja“, - teigė vienas iš renginio organizatorių, naujų technologinių verslų (startup'ų) ir technologijų vystytojų centro StartupLABS  vadovas Donatas Stonkus.

„IT Nakties“ dirbtuvėse gali dalyvauti vyresniųjų klasių moksleiviai iš visos Lietuvos. Norintys dalyvauti turi užsiregistruoti projekto iniciatorių „HakerSpace Lietuva“ aukštųjų technologijų bendruomenės internetiniame puslapyje www.hackerspace.lt iki lapkričio 19 dienos.

Praėjusiais metais startavusio 9-12 klasių moksleiviams skirto projekto „IT Naktis“ pagrindinis tikslas buvo supažindinti juos su informacinių technologijų galimybėmis jų ateities karjerai. Savaitgalį prasidėsiančiose dirbtuvėse moksleiviai išgirs ne tik naudingas teorines žinias, bet galės ir patys išmėginti, kaip veikia įvairios informacinės technologijos.  Geriausiai pasirodę moksleiviai bus apdovanoti vertingais StartupLABS centre įsikūrusios „HackerSpace Lietuva“ bendruomenės įsteigtais prizais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: