Vilniaus universitete – Konfucijaus instituto atidarymo iškilmės  (0)

Lapkričio 26 d. (penktadienį) 15 val. Vilniaus universiteto centrinių rūmų Mažojoje auloje (Universiteto g. 3, II aukštas) vyks VU Konfucijaus instituto atidarymas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Konfucijaus instituto įkūrimą inicijavo ir finansavo Vilniaus universitetas kartu su Kinijos LR švietimo ministerijos padaliniu (Hanban). Institutas steigiamas bendradarbiaujant su Liaoningo universitetu Kinijoje.  Instituto įkūrimas papildys ir praplės jau dešimtmetį VU Orientalistikos centre vykdomą sinologijos bakalauro studijų programą. Pagrindiniai jo veiklos tikslai – su Kinija susijusių mokslinių tyrimų ir studijų skatinimas ir plėtojimas, taip pat akademinių ir kultūrinių renginių organizavimas.

Kinų kalbą institute dėstys Kinijos universitetų dėstytojai, į seminarus, kursus, konferencijas bus kviečiami ne tik Kinijos, bet ir kitų Europos bei Amerikos šalių mokslininkai.   Iškilmingame renginyje dalyvaus Liaoningo universiteto rektorius prof. Cheng Wei, Kinijos LR ambasadorius J. E. Tong Mingtao, Japonijos ambasadorė J. E. Miyoko Akashi, Seimo tarparlamentinės Lietuvos–Kinijos grupės pirmininkas prof. Kęstutis Glaveckas, užsienio reikalų viceministrė Asta Skaisgirytė-Liauškienė, Švietimo ir mokslo ministerijos kancleris Dainius Numgaudis, VU rektorius akademikas Benediktas Juodka ir kiti svečiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: