Didžiausias Lietuvoje mokytojų rengimo universitetas sutinka 75-erių metų sukaktį  (0)

Lapkričio 19 d. Vilniaus pedagoginis universitetas džiugiai pasitiks 75-erių metų sukaktį. Jubiliejui skirtuose renginiuose šurmuliuos ir gera nuotaika dalinsis gausus būrys universiteto svečių, bendražygių, bičiulių, akademinės bendruomenės narių, buvusių bei esamų studentų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

“Žvelgiant į istorijos peripetijas ir datų sąlygiškumą būtų teisingausia mūsų universiteto ištakas sieti su pasaulietinės mokytojų seminarijos pradžia – 1775-aisias metais. Dabar švęstume 235 metus! Atrodytume didesni ir kartu senesni. Tačiau, kaip žinoma, Lietuvos istorija ne tik kupina kilimų, dramų, didelių užmojų ir darbų, bet ir skaudžių tragedijų. Visa tai atspindi ir švietimo edukacinės veiklos raida. Todėl tradiciškai savo universiteto įkūrimo datą tapatiname su nepriklausomos Lietuvos Prezidento Antano Smetonos 1935 m. dekretu. Taigi dabar minime 75-uosius metus” – teigia universiteto rektorius Algirdas Gaižutis.

Šiuo metu universitete studijuoja per 11 000 tūkstančių studentų. Nors konkurencija tarp stojančiųjų į pedagogines programas šiemet paaštrėjo, busimieji pedagogai nesibaimindami įvestos naujovės laikė motyvacinį testą. Mokytojų rengimo programas ir galimybę studijuoti valstybės finansuojamoje vietoje šiemet rinkosi net 2 tūkst. norinčiųjų studijuoti.

Akademikas A.Gaižutis  pabrėžia, kad  universitetui per daugelį metų pavyko parengti gerų savo srities žinovų, giliai mąstančių ir talentingų asmenybių. „Nacionalinių (valstybinių) mokslo, kultūros ir meno premijų laureatais yra tapę 86 mūsų profesoriai ir absolventai. Vien mokyklų direktoriais dirba 657 mūsų universiteto absolventai. Taip pat, mes didžiuojamės tarp savo studentų turėdami 10 olimpinių, 10 pasaulio ir 20 Europos čempionų. Už šios statistikos glūdi didžių žmogaus pastangų ir kūrybinės valios, talento ir charakterio, meilės ir pasišventimo savo kraštui ženklai“- su pasididžiavimu dėstė A.Gaižutis.

Iškilmingas 75-mečio minėjimas vyks lapkričio 19 d. 15 val. III a. aktų salėje. 18 val. susirinkusiųjų lauks siurprizas – lazerių šou. Šventėje dalyvaus Lietuvos Prezidentūros, Vyriausybės, Seimo ir ministerijų atstovai, Lietuvos ir užsienio šalių aukštųjų mokyklų rektoriai, partneriai ir rėmėjai, užsienio šalių ambasadoriai  bei kiti svečiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: