B.Juodka: su pusantro balo į aukštąsias įstoja beveik debilai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rimka 2010-11-15 15:57
beveik debilai... esu matęs tokių ir su aukštesniais balais
immortallt 2010-11-15 16:18
Ne tik minimalu ivesti reikia, bet ir padaryt mokama moksla VISIEM su gerom galimybem ir mazom palukanom skolinantis is banko. Pvz 3% palukanos, pradedi moketi 2 metai po baigimo. Tada ir profesijas rinktus, kad ateityje padetu uzdirbti pinigu, o ne tik, kad pabaigti. Ir butu galima kiekvienoj profesijoj tik 30-40% geriausiai grupeje besimokantiems studentams skirti nuolaidas, stipendijas ar kaip bepavadinsi finansini paskatinima. O su 2 balais, jau ne beveik debilas, o berastis gyvulys. Nesuprantu, kaip imanoma tik tiek surinkti, na nebent zinoma tycia.
Arns 2010-11-15 16:25
o ko bijom įvesti UK modelį? Valstybė skolina ir prašo gražinti už mokslą pinigus tik tada, kada dirbdamas pagal išsilavinimą, pradedi per metus peržengti tam tikrą sumą. Ir vėl, "profesija dėl pinigų". Va tokiais kriterijais vadovaujantis ir turime šimtus teisininkų, advokatų, notarų. Taip, tie kas prasimuša, algomis kelis kartus lenkia vidutinę lietuvių algą... Tačiau ar nematome jog trūksta kitų specialybių atstovų, pvz medikų(kai pradedi jų ieškoti ne didmiesčiuose), mokytojų(kai pradedi ieškoti ne didmiestyje ir neskaitai kelis mėnesius pasiklausiusių ir "persikvalifikavusių" mokytojų) ir t.t. Tiesiog reikia nepamiršti jog aukštasis mokslas pirmiausiai yra valstybės gerovės, savaiminis apsirūpinimas išsilavinusiais žmonėmis, o ne eksporto prekė.
Shioks 2010-11-15 16:25
Cia mane tas pasakymas biski izeide bet ir prajuokino as pvz mokykloi nesimokiau nesistengiau tiesiog ir as tikrai del to nesu debilas jei pvz mano balu vidurkis 7,8 stojant i universiteta, turiu gera galva, ir jeigu jis sprendzia apie visus kad jie debilai tai tada turbut pats biski trenktas.
Nightkid3 2010-11-15 16:34
O as is tavo posto manau, kad esi.
Mikis 2010-11-15 16:38
Stobal esi teisininkas arba knygu grauzikas. Aciu dievui kad yra visokiu vidurkiu, nes kas kas turi statyti namus, sluoti gatves, ukininkauti ar dirbti maziau protinio darbo reikalaujancius darbus. Taip jau yra nevisi gali buti protingi o vadinti debilais tai tik parodo MUSU poziuri i kita zmogu. Kiek yra menininku, dainininku ir seip kitokio polinkio zmoniu ne tik mokslai ir pazimiai gyvenime svarbiausi o kai atsigulsi i ligos patala tai dziauksies kad kaskokia sesute kuri teturejo tik 2 balus tavim rupinasi. MOKSLAS PROTO NEDADEDA ( tai parodo tavo pasisakymas).
kionig 2010-11-15 16:42
Bet nezinai. Gal nepradekim sudais drabstytis kaip tas juodka. Cia ne stojantysis kaltas, o pacios aukstosios. Isvis dabar tas univeras nereikalingas, jei nepretenduoji i valstybines pareigas(kur be pazystumu vistiek neprasimusi lengvai) ar dar kokiu teisininku. Turint galva ant peciu, tai tikrai neverta gaisti laiko univere, nebent nera minciu ka veikti.
Pumper 2010-11-15 16:47
Jei proto trūksta, tai ir mokslai netelpa, o kad univeruose pilna "debilų" tai ne joks kažkieno įžeidimas, o faktas. Ir ne "Aciu dievui", kad tokių yra, nes jie nei tų namų statyti nesugeba, nei ūkininkauti ar dar ką GERAI dirbti - o belekaip taip visi moka.
andriulis 2010-11-15 16:48
Balai dar ne viskas! priklauso kokio stiprumo vidurine baiges. Be to esu sutikes zmoniu kurie subrendo veliau, tad ju balai buvo zemesni stojant nei cia kalbama, bet ilgainiui tie zmones tapo kur kas gudresni nei su aukstais balais istoje. I Juodkos nuomone atsakyciau, jog pats pusiau beveik debilas. Tai kokiais jis laiko zmones, kurie nestojo del prasto balo? visiski imbicilai?
wi_lius 2010-11-15 16:56
Tai kokio velnio tam statybininkui/šlavėjui/ūkinikui stoti į universitetą. Tegul pagal savo galimybes mokosi atitinkamos profesijos atitinkamoj mokymosi įstaigoi. Kiek suprantu, visas tas švietimo sistemos reformavimas ir yra tam, kad tik gabiausi galėtų stoti į universitetus, o kiti renkasi kolegijas, profesines mokyklas ir pnš.
Importial 2010-11-15 17:08
Nesinori pradėti, bet priminsiu sau ir kitiems: vertinimo sistema Lietuvoj yra daugiau nei klaiki. Žmogaus ateitis iš dalies nusprendžiama atsižvelgiant į tai, kiek jis istorinio šlamšto galvoje prikaupęs, nors rašybos taisyklės jam per miglą makaulėj matosi, o pats žodžių "rezgimo" stilius bei korektiškas rašymas lieka antraplaniais. Puikiai žinau - ilgainiui visa prieš egzaminą galvon sugrūsta info ima savaime ir išgaruoja, o ją atnaujinti reguliariai nėra prasmės daugeliui, juk universitetuose nemažai šūdmalių studijuoja. Kol nesistengs mūsų švietimo sistemos faraonai būti panašesni į užsienio rinką, paklausas ten, orientavimą specialybių bei jų pritaikymą praktikoj, tol Lietuvas bus nepageidaujama šalis visiems mąstantiems, išsilavinusiems asmenims. O Juodkos teiginys per daug drąsus ir absurdiškas... Taip viešai kalbėti tokio solidaus amžiaus žmogui... Arba reklamą individualią nori pasidaryti, parodyti, koks kietas VU yra, arba jam iš tiesų nuo dėstytojavimo galutinai išvarvėjo smegenys. Kaip minėta šio straipsnio pabaigoj, studentų skaičius skurstančioms akademijoms/kolegijoms neretai būna egzistuoti ar pasitraukti klausimas. Visai nestebina žemiausios balo skaičius, juk žemės ūkį ypatingai mažai žmonių renkasi. Dauguma pasiekė tokį supopsėjimo lygį, jog be teisininkėlių ar kitų padlaižių mokslų nieko horizonte nebemato. Taip pat reikėtų keisti lietuvių temperamentą (kas, žinoma, neįmanoma) - net didžioji dalis jaunimo yra vangūs, viskam abejingi, nemotyvuoti... Mokyklos kaltos, praverstų kiekvieną savaitę rengiamos psichologo konsultacijos ar kažkas tokio. Gi būtina kažkokiu būdu įsiskverbt į užkalkėjusias galvas, praplaut jas ir parodyti, kad be stereotipinių spec. šiam pasauly yra kai kas daugiau. Plėsti akiratį to nenorinčius reikia versti.
Arthuras 2010-11-15 17:34
Bet šiuo metu, tie kas turėtų šluot gatves ar dirbt mechaninį darbą, stoja į aukštąsias. Va kur DIDELĖ problema. Labai pritarčiau, jei nedaug balų surinkusieji negalėtų stoti į LT universitetus. Kadangi kiti būtų priversti stoti į proftechnines ar kolegijas, tuo pačiu būtų keliama šių mokslo įstaigų mokymo kokybė. Nepatinka, tegul važiuoja į užsienį. Ar taip, ar taip - vistiek daug kas emigruos. Baisu, kai emigruoja protingi, o kai emigruoja kvailesni už vidutiniokus - gerai.
Azuolas 2010-11-15 17:38
Žinoma, kad Lietuvos universitetų yra labai prastas lygis palyginus su Vakarų Europos. O prastesni ir yra pagrinde todėl, kad didžioji dauguma studijuoja vien dėl diplomo. (aišku tai ne vienintelė "prastumo priežastis", bet viena didžiausių, nes tokie, jokio entuziazmo mokytis neturintys žmonės labai gadiną visą vaizdą). O dėl ko visi veržiasi žūt būt gauti diplomą? Būtent dėl visuomenės požiūrio, dėl tokių kaip Juodka svaičiojimų apie debilus, dėl šiaip bendro "nediplomuotų" žmonių negerbimo Lietuvoje. Dar mokykloje paprastais darbais grasinama lyg kokiais baubais "Jei nesimokysi, tai ir būsi visa gyvenima kokiu stalium". Dėl tokio visuomenės požiūrio ir išsivysto kažkokia aukšto mokslo parodija su krūva įspūdingų specialybių ir profesijų: visokie "pardavimo vadybininkai" dirbantys pardavėjo darbą, "statybos inžinieriai", kurie realiai yra eiliniai statybininkai ir t.t. Tuoj Lietuvoje apskritai dirbs vien "aukštą išsilavinimą" turintys žmonės... Jaučiu net gatves šluos ne valytojai, o kokie "Miestų eksterjero specialistai" Kai Lietuvoje bus gerbiami ir paprasti darbininkai, tada kils lygis ir švietimo sistemos. O dabar realiai daugumos specialybių diplomas nieko nereiškia. Bet kas gali įsigyti dauguma specialybių neakivaizdžiai studijuodamas, svarbu tik užsidirbti tam pinigų.
Ar_as? 2010-11-15 17:44
Oi kiek pasipiktinusių... 1) Mums tikrai nereikia debilų: jų darbą (gatvių šlavimą ir t.t. ir kt.) gali atlikti dabartiniai normalūs kolegijų teisininkai, ekonomistai, kvaziinformatikai, pradinių klasių auklėtojai ir kt. ir t.t. (tik vat gal neverta investuoti į jų išsilavinimą, tam jo nereikia). Todėl labai gaila, kad mes tokių turime... 2) Baikit verkti dėl istorijos žinių. Jų reikia, jas reikia suprasti, įsisavinti - jos leidžia išvengti ateities klaidų. Varote ant jos, nes niekada nesupratote ir buvote priversti kalti? Užjaučiu. Nesakykite tik, kad jos nereikia - tai čia kaip mažas vaikas su maistu: neragavau, bet neskanu. Nemokėdamas negali įvertinti, ką tau duotų mokėjimas (iškalimo, kurį renkasi ribotesni egzemplioriai nelaikykite mokėjimu). Tas pats pasakytina ir apie kitus "nereikalingus" mokslus. Būdamas teisininku dar niekada nesigailėjau baigęs fotoną, ėjęs per chemijos, fizikos, matematikos olimpiadas. Ką tik teko įsitikinti, kad ir istorijos reikia. Turi būti dvi žmonių grupės: amatininkai (užtenka siauro žinojimo, tam kad įgyvendinti kitų idėjas) ir specialistai (nukreipti, nurodyti, nuspręsti, įvertinti, prognozuoti, atrasti). 3) Baikit varyt ant tų teisininkų. Jūs ką, pavydit taip? Kompensuojant savo nepilnavertiškumą bandydami žeminti kitus (gal kartais ir geresnius)? Garantuoju, kad pusė bėgsit pas juos, kai žmona bekirmijant prie PC susiras kitą, kai teisingas užsienio partneris paliks su baronkos skyle, kai tradiciškai lietuviškai būsit tiek prisidarę teisinių problemų nesikonsultuodami laiku, kad po to jų jau ir teisininkas be pasekmių nesutvarkys... Take it easy
RiMuSaS 2010-11-15 17:45
Tavo pacio toks issireiskimas. Taipogi parodo, kad nesi jau toks protingas kks isivaizduoji esas. Jai toks protingas, mokek argumentuotai cituot.
sabotan 2010-11-15 17:55
Na iš dalies tai Juodka teisus na ką įstojęs su 2 ką jis darys staiga ims mokytis taps profesoriumi tai kelia juoką. Jai tau nesiseka mokslai eik kitur tai dar ne pabaiga pasaulis yra platus ne visiem sekasi matematika geografija tiesiog reikia ieškoti savo pašaukimo nieko blogo dirbti fizinį darbą. O šiaip tai teisingai sako kad reikia riboti studentų kieki aišku ne į visas specialybes čia turi įsikišti valstybė ir reguliuoti. Na paskui visokiu durnelių prieina i univerus ir paskui dėl tokių idiotu kai baigi univera ar kolegija tavo diplomo verte krenta nieks nenori priimti nes darbdaviui neaišku kaip tu mokeisi. Aš suprantu kad kiekvienas nori turėti gera išsilavinimą bet tai ne įmanoma nes ne kiekvienas sugeba mokytis . Ir kažkas sakė kad kiekviena mokykla paruošia mokinius skirtingai bet egzaminus tai laikom vienodus. Kažkas sakė kad įstojo su 7.8 na kas iš tokio studento bus o gi nieko tik gadins univero prestižą jai neturi geru pamatų tai namas ilgai nestovės tas pats su žiniom jai tu blogai mokeisi gimnazijoi nemanau kd jau univere kažkas pasikeis .
immortallt 2010-11-15 17:58
Lietuvoje klesti juodoji rinka, tad kol kas pradeti grazinti, kai pasieks tam tikra riba yra nelabai geras dalykas, nors reiktu palikti galimybe kai del tam tikru dalyku nereiktu grazinti (traumos, invalidumas ar kazkas tokio). Turedamas omeny, profesija del pinigu, tai ir rinksis, ten kur galesi isidarbinti, ten kur galesi uzdirbti. Kad truksta mokytoju kaimuose problema yra ne kad ju paruosiama per mazai. Problema ta, kad juos ruosia, o jie net neketina dirbti mokytojais. Gydytojai ir ne visi dirba ir tikrai ne visi lieka Lietuvoje. Tik va jeigu jau isvyksta, tai tegul susimoka uz mokslus bent jau. Kad jau paminejai issilavinusius ne eksporto preke, tai kad mes gaunam ES pinigus uz sita preke Pala, pasakykit man, kaip imanoma surinkti tik 2 balus ? Jei esi protingas, bet ant mokyklos dejes, tai per egza vis tiek neblogai surinksi (turejau klasioka, pas kuri pazymiai 2 2 2 2 2 10 10 10, nes neidavo i pamokas ir tik ant galo pasirodydavo, egzas berods 100 buvo). Jei na nesiseka su mokslais, tai surinksi bent 5. Gi savo varda pavarde uzsirasyti ir suskaiciuoti iki 100 per 12 metu ismoksi (na biski paastrinau). Ir nesakau, kad tokius zmones reik saudyt ar dar ka, bet tokiu prie univiero prileisti nereikia, nes smukdo univiero lygi. Ne as ne teisininkas, mane labiau domina finansu rinkos. Ne ir knygu negrauziu, nes esu baisus tinginys, bet betingedamas vis tiek surinkau berods 17 stojamuju balu pries 4 metus. Ir cia tik pas mus Lietuvoje yra tokia mada, kad butina stoti i univiera, nesvarbu kad nepatempi su visu lygiu.
Karvė 2010-11-15 18:20
1. Tikrai žmogus su 1.5 stojamojo balo neturėtų niekur stoti. Jei jis ne debilas, tai turėjo egzaminus išlaikyti prastai tyčia, bet tuomet jis idiotas. Taigi, arba debilas, arba idiotas - galit pasirinkti. Bet kokiu atveju, aukštojoje jam ne vieta. 2. Aš manau, kad dabartinė sistema tikrai yra gana vykusi. Tai kad kyla diskusijos dėl minimalaus balo rodo, kad universitetams ir kolegijoms tai aktualu ir aš neabejoju, kad kaip kokia ten moteriškė minėjo straipsnyje aukštosios mokyklos vien nenorėdamos susigadinti savo įvaizdžio tas ribas nusistatys. Tegul tik spauda paviešina tokius atvejus kai įstoja su absurdiškais balais ir viskas bus tvarkoje. 3. Čia kažkieno argumentai, kad tokie studentai yra kai kurių kolegijų ir universitetų išlikimo klausimas, tuomet prisiminkime seną problemą - jų yra per daug. Neturėdamos pakankamai studentų bus priverstos jungtis arba persikvalifikuoti į profesines. Nuo to aukštojo mokslo kokybė ir prestižas tik gerės. 4. Mokamas mokslas neišsprendžia neišgalinčių už jį mokėti gabių žmonių problemos. Paskolos tik sumažins aukštojo mokslo populiarumą net ir tarp tam gabių ir tinkamų žmonių. Motyvacija gerai mokytis turi būti, todėl gabiausi už mokslą mokėti neturėtų, o žioplesnį ir dabar moka. Dabartinė mokėjimo sistema yra tikrai puiki
lgtech 2010-11-15 18:22
cha cha...... su tokia studijų kokybė tegul nė negalvoja įvesti tik mokamą, tada motyvuotas mokinys tikrai persikels į užsienį.
Karvė 2010-11-15 18:24
Viskas su Nightkid3 pastebėjimu gerai, aš jam pritariu, komentaras tikrai debiliškas. 1. Ne jam spręsti, debilas jis ar ne 2. Ne jam spręsti, ar turi ji gerą galvą, ar ne 3. Juodeika nesprendė apie visus, komentaras buvo apie 1.5 surinkųsį studentą, tačiau jei Shioks su juo susitapatina, tai jo problema