B.Juodka: su pusantro balo į aukštąsias įstoja beveik debilai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2010-11-15 18:34
, tada taip. Bet jeigu jie savo jėgomis tą mokslą pasiekė nemokamai, už ką juos apmokestinti? o dėl tarkime neblogai paruošiamų kelių specialistų, reikia bausti visus? taip? Pas mus ne mada, o tendencija. Be diplomo dažniausiai net užsiregistruoti kokiame konkurse dėl darbo vietos neįmanoma. Privačiame sektoriuje, nebent specifiniuose dalykuose nereikalaujama diplomo, bet čia arba labai prastos reputacijos(valytojo, pardavimų agento) arba neįprastos kvalifikacijos reikalaujantiems darbams.
Arthuras 2010-11-15 18:37
Emm... Matyt čia tau kažkoks kompleksas išlindo, o ne tiems, kurie labai teisingai teigia, jog teisininkų ryškiai per daug. Esmė - teisė nėra blogas mokslas. Kvaili tie, kurie įsivaizduoja, jog uždirbs melejonus vien įgiję kokio MRU teisės diplomą. Taip, kas turi pažįstamų, kas turi tėvus teisininkus gal lengvai ir prasimuš. O dauguma tiesiog eis dirbt juodą darbą. Čia tiesiog buvo vieno žmogaus geras pastebėjimas: jaunimas bukai ir aklai renkasi specialybę. Dabar būdamas teisininku, architektu ar gydytoju nieko nebenustebinsi. Reikia rinktis tą specialybę, kuri arčiausiai širdies, o ne ta, kuri yra madinga. Reikėtų šviesti jaunimą. Bet vietoj to, mes dar aklai investuojame milijonus į socialinius mokslus...
MindaugasV85 2010-11-15 18:43
Aš išvis mokyklos nebaigiau! Aną dieną nuėjau į banką norėdamas įsidarbinti ir gauti bent 5000Lt/mėn atlyginimą, o jie man pasiūlė kreiptis kitu adresu. Nuvažiavęs pagal kitą adresą gavau nemokamą gydymą. Nesu debilas, čia jie tokie! Ir apskritai kai geriau apgalvojau, tai supratau, kad tas bankas manęs nevertas.
sabotan 2010-11-15 19:10
Manau bankas teisingu adresu tave pasiuntė
Tarkvinijus Išdidusis 2010-11-15 19:24
Na, visų pirma galiu atsakyti į Putinaitės teiginį, kad šiais metais įstojo ir daugiau balų surinkę mokiniai, nei, kad anais metais. Dėl ko taip nutiko? O dėl to, kad 2010 metų valstybiniai egzaminai buvo labai palengvinti (ypač humanitarams), o jų neišlaikyti... na, nežinau... nebent atsiprašant "daunas" esi. Kitaip tariant - normalūs žmonės tuos valstybinius išlaikė. O kaip išlaikė, čia jau kitas klausimas. Bet faktas tame, kad 2010 metų valstybiniai buvo palengvinti. Dabar, dėl ko palengvinti? ŠMM norėjo pasižiūrėti kaip įsisąmoninamos jų reformos. Ar pasitvirtino, ar ne. Mano galva, iš esmės pasitvirtino, nors irgi... ginčytinas klausimas. Dabar prie tų beveik debilų ir balų kartelės kėlimo. Taip, į VDU regis mačiau, kad įstojo su 6.0 balu (aišku, nesulyginsi su tuo 1.5 balo tuinčio vunderkindu), nieko nepadarysi. Universitetams kažkaip juk reikia išgyventi. Kas bus, jei visi į VF įstos? Taigi bankrutuos universitetai. Bet, kaip mūsų TF dekanė kalbėjo apie tokius "fruktelius" (čia turinčius 1 - 16.99 stojimo balus) - neišsilaikys iki antrojo kurso. Tad, stok nestojęs su tokiais balais vis viena nieko nepasieksi O dabar ties balų kėlimu. Taip, reikia kartelę kelti ir kuo aukščiau. Minimumas turėtų (mano galva) būti bent jau 14.99 balo, kad atsijotų "netikėlius" nuo pasiryžusių bent kažko išmokti, nes dabar taip gaunasi, kad kai kurie, turėję 19 su viršum balo, į VF neįstojo, bet, kurie turėjo mažesnius balus - įstojo. Diskriminacija jų atžvilgiu (nors, prieš mėnesį viskas susitvarkė ir susiklostė į savo vėžes. Dabar jau normaliai sutvarkė).
Vytax 2010-11-15 19:25
Tau irgi tuo kitu adresu derėtų nuvykti. O šiaip čia šio puslapio ypatybė, kad niekas čia išvis sarkazmo nesupranta.
Karvė 2010-11-15 19:28
Vytax 2010-11-15 19:43
Šiaip VDU pernai įsivedė minimalų konkursinį balą. Riba rodos 8 , jei gerai pamenu. Tad nereikia skleisti tokių erezijų.
Tarkvinijus Išdidusis 2010-11-15 19:48
Aha, gal ir įsivedė, bet žiūrinėjau konkursinius balus... o gal ir 8.0 buvo. Gal ir tavo tiesa, bet tikrai su mažais balais pateko.
ligonis 2010-11-15 21:19
tas ju svietimo reformas is esmes daryt reiktu. sudetingas dalykas, butu, bet isaugintu puikia zmoniu karta: mokykloi mokytojai stebi - jei vaikas visiskai nesidomi kazkokiu dalyku - nereikia jam kist per prievarta, tegu praleidzia laika su tais dalykais kurie ji lavintu, o ne i depresija varytu. "Baikit verkti dėl istorijos žinių. Jų reikia, jas reikia suprasti, įsisavinti - jos leidžia išvengti ateities klaidų" taip, as kaip informatikas net neisivaizduoju savo gyvenimo jei nezinociau kuriais metais buvo nuzudytas austrijos princas(ar koks ten velnias) del ko prasidejo pirmas(ar 2) pasaulinis karas - neimanoma dalykas.
Arns 2010-11-15 21:25
istorijos bent menkos žinios padeda, pvz dėl tos Nibiru, pasitikrini skelbiamas datas ir matai kad jos labai, netgi labai, prasilenkia su istorija, kad ir kaip betampytumei. Tas pats ir su kitomis pranašystėmis, šarlatanybėmis. Ir čia tik vienas iš pavyzdžių kur bent kiek išsilavines istoriškai iš karto pradės kelti klausimus, ar tai kas skelbiama realu. Sakysi lengva atskirti pasakas nuo mitų? Tai kodėl pasaulyje milijonai, jei ne apie milijardas žmonių nuolat pasigauna įvairius mitus(kurie beje beveik visados žaidžia istoriniais įvykiais)?
Tarkvinijus Išdidusis 2010-11-15 21:29
O ką sakyti šiandieniniams mokiniams, kurie net nenutuokia kas ta sausio 13, kovo 11. Ar galų gale - "Sąjūdis"? Tipo nereikia istorijos? Nereikia savo krašto istorijos pažinti?
Arthuras 2010-11-15 21:50
Savo krašto?.. Kokio dar savo krašto. Neša visi mieles iš to savo krašto. JAV istoriją naudingiau žinot, nei savo istoriją - bent didesnė tikimybė, kad USA pilietybę gausi.
Tarkvinijus Išdidusis 2010-11-15 21:57
Artūrai, kiek tau metų? 13?
Analog 2010-11-15 21:58
Artūrai, isterija prasidėjo? Visi dalykai yra reikalingi, ypač sava istorija, svetima, ne taip, bet visa tai, kaip sako bendras išsilavinimas.
Sloth 2010-11-15 22:09
Nuoširdžiai gaila man tokių kaip tu, nuolatos besistengiančių įsitrint kur šilčiau. Deja, bet teks nuvilti, net jei ir išvažiuosi į JAV, tokius kaip tu -žmones be orumo, vis tiek visi laikys šiukšlėm ir nesiskaitys.
Žyžius 2010-11-15 22:10
Matot kaip yra su ta istorija. Vienintelis geras dalykas is jos buvo pažintis su mūsų krašto praeitimi. Čia jūs keliat klausimus apie nibiru: ar tai realu? ar tai iš pasakos? O gal atskris? O gal neatskris? Nereikia būti istoriku, kad bent lašą paabejoti visokiais pokštais skirtais bulvariniam laikraščiui. Bet kuris protingas žmogus tą padarytų. Protingas žmogus mėgsta, abejoti, aiškintis, domėtis. Tad nėr čia ko tos istorijos baisiai sureikšminti. O į temą tai Juodka persistengė ryškiai su epitetais. Bet tokia ta tiesa. Lietuvoje universitetas tai nėra švietimo įstaiga - tai pastatas, kuriame duoda lapuką, kad galėtum viešai skelbtis "normaliu". Lietuvoj normalūs tie, kurie baigia uniką, o kiti - konkrečiai šiukšlės. Mūsų tautos mentalitetas debilškas kas ir skatina tokius dundukus stoti universitetuosna. Žinau kad turėdamas galią valdyti stojamųjų vietų kiekį, būčiau žiauriai nekenčiamas daugumos "studentų" siekiančių tapti "normaliais".
Arthuras 2010-11-15 22:11
Tarkvinijau Išdidusis, kiek tau metų? 60? Aš asmeniškai naudos iš savos istorijos nelabai ir matau. O jei dar ir neatstovauji socialinių mokslų specialybės, tai realiai istorija išvis nelabai reikalinga. Nebent pačiam įdomu. Man tokių savo šalies patriotų kartais irgi gaila.
Analog 2010-11-15 22:15
Verk jei gaila, o ne čia putokis
Arthuras 2010-11-15 22:20
Na, kad tu čia pirmasis ėmei verkt. Ir aš visiškai "nesiputoju". Tiesiog pasakiau realią situaciją, kaip yra. Ir nereikia galvoti, kad išsakytos mintys - tik mano nuomonė.