GSK ir „Fiocruz“ plečia bendradarbiavimą kuriant naujus vaistus atogrąžų ligoms gydyti  (0)

Tarptautinė farmacijos kompanija „GlaxoSmithKline“ (GSK) ir Oswaldo Cruzo Fondas „Fiocruz“ š.m. lapkričio mėn. paskelbė apie išskirtinį bendradarbiavimą, atliekant mokslinius tyrimus bei kuriant naujus pažangius vaistus, skirtus gydyti ligas, kurios dažniausiai pažeidžia neturtingiausių pasaulio šalių gyventojus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis bendradarbiavimo modelis paremtas ilgalaike „Fiocruz“ ir GSK partneryste, prasidėjusia 1985 m., gaminant vakcinas prioritetinių Brazilijos visuomenės sveikatos sričių problemoms spręsti. Tarp jų paminėtinas poliomielitas, b tipo Haemophilus influenzae virusas, tymai, kiaulytė, raudonukė, rotavirusai, o visai neseniai – ir pneumokokinės infekcijos. Partnerystė įdiegiant technologijas bei bendradarbiaujant mokslinių tyrimų srityje taip pat prisidėjo prie mokslinių tyrimų ir gamybos pajėgumų plėtros Brazilijoje.

Ši toliau plėtojama partnerystė leis „Fiocruz“ ir GSK padaliniui Tres Cantos, esančiam Ispanijoje (kurio veikla yra nukreipta į besivystančioms šalims būdingas ligas), atvirai pasidalyti naujais mokslinių tyrimų rezultatais, idėjomis bei sukauptomis žiniomis ir praktiniu patyrimu. Prioritetinėmis sritimis laikomos maliarija, tuberkuliozė, Čagaso (Chagas) liga ir leišmaniozė. Pradžioje pagal sutartį pagrindinis dėmesys bus skiriamas Čagaso (Chagas) ligai ir leišmaniozei, nes šiose srityse „Fiocruz“ yra sukaupęs patirties, o šiomis ligomis sergantys pacientai dėl nepatenkintų medicininių poreikių patiria rimtų sunkumų. Naujoji sąjunga tarp bendradarbiaujančių šalių yra grindžiama atvira GSK inovacijų strategija, kurios tikslas yra skatinti plataus masto bendradarbiavimą ir partnerystę, suteikiant galimybę pasinaudoti infrastruktūra, procesais ir specialistų, dirbančių Tres Cantos padalinyje ir „Fiocruz“, patirtimi.

Komentuodamas naująją partnerystę, Dr. Nick Cammack, Tres Cantos vaistų kūrimo padalinio vadovas ir vyresnysis viceprezidentas, pareiškė: „Mes, GSK darbuotojai, esame pasiryžę bendradarbiauti, ieškant naujų būdų gydyti daugelį ligų, pažeidžiančių milijonus neturtingiausių pasaulio valstybių gyventojų. Sąjungos, panašios į mūsų sudarytąją su „Fiocruz“, yra itin svarbios gerinant pacientų būklę bei tenkinant jų poreikius. „Fiocruz“ mokslininkų patirtis ir žinios padės įgyvendinti mūsų pastangas išradimų ir plėtros srityje.“

„Fiocruz“ viceprezidentas gamybai ir inovacijoms, Dr. Carlos Gadelha, sako: „Pasinaudodamas šia sutartimi su Tres Cantos padaliniu, „Fiocruz“ išplės partnerystę su GSK, siekdamas atlikti mokslinius tyrimus ir sukurti naujus vaistus gydyti ligoms, kurioms buvo skiriamas nepakankamas dėmesys. Taigi, mes šioje itin svarbioje visuomenės sveikatos srityje suvienysime pripažintas abiejų institucijų žinias ir patirtį.“

Apie GSK Tres Cantos atvirąjį laboratorijos fondą

Tres Cantos Vaistų kūrimo padalinio veiklos tikslas yra sukurti naujų vaistų besivystančias pasaulio šalis niokojančioms ligoms gydyti. Šių metų sausio mėn. GSK įsteigė pelno nesiekiantį Tres Cantos atvirąjį laboratorijos fondą, kurio pradiniam finansavimui paskirta 5 milijonai svarų sterlingų. Atvirasis laboratorijos fondas yra skirtas skatinti akademinių institucijų ir pramonės įmonių bendradarbiavimą. GSK taip pat suteikė galimybę beveik 60 mokslininkų iš visų pasaulio šalių dirbti jos padalinyje Ispanijoje ir kviečia ne bendrovėje dirbančius mokslininkus, finansuojant Atvirosios laboratorijos fondui, pasinaudoti bendrovėje sukauptu patyrimu, žiniomis ir jos turima infrastruktūra ir įgyvendinti savo projektus dirbant kartu su vieninga naujus vaistus kuriančia mokslininkų komanda.

Daugiau informacijos rasite interneto svetainėje adresu http://www.gsk.com/collaborations/tres-cantos.htm

Apie Fundacao Oswald Cruz (Oswaldo Cruzo Fondas, dar vadinamas „Fiocruz“)

„Fiocruz“ fondas buvo įkurtas 1900 m. gegužės 25 d. ir tuo metu vadinosi Federaliniu seroterapijos institutu – jam buvo patikėta misija kovoti su didžiausiomis Brazilijos visuomenės sveikatos problemomis. Todėl „Fiocruz“ tapo  „smegenų centru“, besirūpinančiu gyvenimo kokybės Brazilijoje gerinimu bei eksperimentine medicina.

Skatinti sveikatos ir socialinę plėtrą, kaupti ir platinti mokslo ir technologijų žinias, atstovauti savo šalies piliečiams – tai yra siekiai, kuriais vadovaujasi Fundacao Oswald Cruz, Brazilijos sveikatos ministerijai pavaldi įstaiga ir žinomiausia Lotynų Amerikoje sveikatos mokslinių tyrimų ir technologijų institucija.

Šiandien ši institucija yra atsakinga už platų veiklų spektrą, tokių, kaip mokslinių tyrimų plėtra, puikiai vertinamos ligoninės ir ambulatorinės priežiūros paslaugos, vakcinų, vaistų, reagentų ir diagnostinių rinkinių gamyba, darbuotojų mokymas ir profesinis tobulinimas, informacijos teikimas ir viešinimas sveikatos priežiūros, mokslo ir technologijų srityse, produktų ir paslaugų kokybės kontrolė bei socialinių programų įgyvendinimas. Joje įvairiomis formomis dirba daugiau kaip 7500 darbuotojų ir sveikatos specialistų, kurie didžiuojasi galėdami tarnauti saugant žmonių sveikatą ir gyvybę.

Išsamesnės informacijos rasite interneto svetainėje: http://www.fiocruz.br/cgi/cgilua.exe/sys/start.htm?UserActiveTemplate=template%5Ffiocruz&tpl=home

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: