Kietmedžio masyvo konstrukcijų privalumai  ()

Masinės gamybos statybinių ir apdailos medžiagų amžiuje gali atrodyti, kad tikra kokybė yra sunkiai pasiekiama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kietmedžio masyvo konstrukcijos, grindys, baldai, spintelės ir mediniai gaminiai dėl savo ilgaamžiškumo ir kokybės gali būti naudojami daugelį kartų. Tačiau tai, kas iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti kaip „kietmedžio masyvas“, iš tiesų gali būti visai kas kita. Svarbu išmanyti apie skirtingas medienos savybes, kad būtumėte tikri, jog renkatės patvariausią ir ilgaamžiškiausią variantą.

„Medžio masyvas“ – tai reiškia, kad kiekviena atvira grindų dangos, baldų, spintelių ar profilių dalis yra pagaminta iš tikros kietmedžio medienos gabalėlių ir nieko kito. (Dideliuose paviršiuose juostos ar lentos klijuojamos stipresniais už medieną klijais ir kitais medinių detalių sujungimo būdais).

„Kietmedžio faniera“ – apibūdina konstrukcijos rūšį, sudarytą iš plonų kietmedžio gabalėlių, suklijuotų su kompozicine plokšte arba faniera.

„Laminatas“ – tai plastiko, folijos ar popieriaus, dažnai su medžio raštų atvaizdais, paviršiai, suklijuoti su kompozitinėmis medžiagomis, pavyzdžiui, medžio drožlių plokštėmis ar vidutinio tankio medienos plaušo plokštėmis.

Jei abejojate, ar gaminys yra iš kietmedžio, ar iš ko nors kito, būtinai klauskite, atidžiai apžiūrėkite konstrukciją ir atminkite: terminai „ąžuolo, klevo ar juodalksnio apdaila“ gali reikšti tik medienos tekstūros spalvą arba jos atvaizdavimą – tai nebūtinai reiškia, kad tai autentiška, natūrali kietmedžio mediena.

 

Taigi rinkdamiesi visam gyvenimui – rinkitės išmintingai. Kai kalbama apie vinių ir varžtų laikymą ir kasdienio gyvenimo įtempimų, apkrovų, smūgių ir trinties atlaikymą, pakaitalai negali prilygti  kietmedžio masyvo medienai. Be to, kietmedžio masyvas unikalus tuo, kad jį galima lengvai remontuoti ir atnaujinti daug kartų, taip dar labiau pailginant jo tarnavimo laiką. Tai tikra vertė, kuriai nėra pakaitalo.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()