Naujausio standarto taikymas laboratorijoje įvertintas statulėle  (0)

Bendradarbiavimas su olandų specialistais pagal „Mokymosi visą gyvenimą“ programą Medicina practica laboratorijai padėjo sėkmingai įdiegti naujoves, kurios priartino prie naujausio valdymo kokybės ISO 15189 standarto. Jo mūsų šalyje kol kas neturi nei viena medicininių tyrimų laboratorija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis medicininių tyrimų laboratorijos darbuotojų kvalifikacijos kėlimo darbas ką tik buvo įvertintas Švietimo mainų paramos fondo organizuotame kokybės konkurse. Medicina practica laboratorija tapo nominacijos „Kokybiškiausias Leonardo da Vinci PLM tikslinės grupės mobilumo projektas“ laureate ir buvo apdovanota specialia statulėle. Projekto metu dešimt Medicina practica laboratorija specialistų stažavosi Olandijos Geldrop miesto St. Anna ligoninės laboratorijoje, akredituotoje pagal ISO 15189 standartą. Įstaigai vadovauja vienas iš standarto kūrėjų dr. R.T.P. Jansen. „Mūsų darbuotojai įvertino naujausio standarto naudą ir būtinybę. Greitai įdiegti naujoves padėjo ir tai, kad esame įpratę dirbti su aukščiausių standartų tyrimų įranga, kuri veikia ir olandų laboratorijoje“, - sakė projektą koordinavusi Medicina practica laboratorijos direktoriaus pavaduotoja Gitana Skendelytė. Remiantis naujausiais kokybės valdymo reikalavimais Medicina practica laboratorijoje buvo patobulinta kraujo tyrimų paėmimo tvarka, specialistų rotacija, parengtos naujos darbo ir darbuotojų apmokymo instrukcijos, pradėta laboratorinių tyrimų rezultatų interpretacija, įdiegta išorinės kokybės kontrolės rezultatų analizė ir kt.

Prieš dvejus metus sukurtas projektas „Medicinos laboratorijos kokybė“ buvo laimėjęs 9000 eurų dotaciją, kurią pagal „Mokymosi visą gyvenimą“ programą skyrė Europos Komisija. Pačios įmonės finansinis indėlis - 25 000 litų.  Medicina practica laboratoriją prieš dešimtmetį Vilniuje įkūrė gydytojas Svajūnas Barakauskas, o dabar padaliniai veikia įvairiuose Lietuvos miestuose. Laboratorinius tyrimus jai patiki per 200 valstybinių ir privačių gydymo įstaigų. Medicina practica laboratorija garsėja ne tik viena moderniausių įrangų Baltijos šalyse, bet ir nuolat organizuojamomis sveikatos profilaktikos akcijomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: