„Majaro reakcija.“ Kuo rizikuojame kepant šašlykus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2024-08-08 18:44
Marinatas turėtu būti ne su majonezu ar kefyru, kaip rašo straipsnyje, bet su , maždaug 1 dalis majonezo 3-4 dalys kefyro + daug svogūnų, druska ir pipirai palei skonį. Viskas daugiau jokių žolių ir jokių nesamonių nedėkit į šašlus jei norit valgyti super skanius ir ne sausus. Mėsa aš naudoju tik šoninę, iš bėdos sprandinę. Visa kita išskyrus žoleles teisingai aprašė straipsnyje, ypač kad kepti ant nedidelio karščio žarijų ir ilgai. Man labai patinka kažkokios parukytos sardelės iš lidl su mėlyna etikete po 500g ir po 1kg pakuotės berods, 5-10 min ant iešmo ir iškepa, kadangi jos nėra ružavosnspalvos viduj tai gal nėra ten juose to E250. Dar rašė seniau t.lt kad alus nukeksmina tuos šašlų kancerogenus neblogai.