Lietuvoje naujas mokestis. „Pirmasis iš visų Lietuvos miestų“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

RealasLT 2024-08-22 10:08
Galima būtų gauti žemėlapyje pavaizduotą teritoriją? Man, nevietiniui, pasakymas nuo tos ar anos, plus trečios gatvės, nieko nesako...
kestutisz 2024-08-22 11:56
Toks ir tikslas - nulupti pinigą, ypač iš nevietinių. Daugiau tame nieko ir nėra.
immortallt 2024-08-22 12:24
Jei tu manai, kad tie "nulupti" pinigai sudaro bent reikšmingą įtaką Kauno biudžete, jei bent padengia susijusius kaštus, tai labai klysti. O čia atvažiavęs į centrą, tiesiog nemokės už parkavimo pirmą valandą, taip kad nieko ekstra nemokės. Mokės tik kertantys "kampą". Vilnius nuėjo kitu keliu, perdarė centre eismą, kad tranzitas fiziškai negalėtų vykti. Ateis laikas iš viso automobilius, ypač VDV, grūs lauk.
kestutisz 2024-08-22 12:57
Viltis vistiek gyva, kad grūsim lauk tuos kur knisa protą ir kenkia normaliam judėjimui (t.y. asmeniniams automobiliams).
kukulis4 2024-08-22 13:26
O nebuvo taip, kad kai senamiestyje visi normaliai judejo su asmeniniais automobiliais, tai is tiesu nejudejo niekas ir niekur? Nes as pvz, pamenu, kaip pries kilpinio eismo ivedima, jei piko metu netycia atsidurei senamiesty, tai masina praktiskai reikedavo rankom issinest.
immortallt 2024-08-22 15:44
Aš su taksi pas klientus senamiestyje visada taksi važiuodavau, net jei ir po to važiuodavau namo, ir porą kartų esu tiesiog išlipęs iš mašinos ir peškom likusią kelio dalį ėjęs. Taksistas plūdosi, nes jis toliau kamštyje sėdi. Pasiūlydavau kompromisą, užbaigti kelionę ir pasiimti pinigus, o aš savo reikalais varau. Dabar šiaip retai pas klientus bevažinėju, bet kiek tenka, tai tikrai nebeužkišta taip.
HardAxe 2024-08-22 18:02
Čia gal labiau padėjo parkavimo kainos ir kontrolė nei tranzito stabdymas? + visokie geležinio-ozo viadukai ir aplinkeliai?
kestutisz 2024-08-22 18:08
Bet tai "problema" (nelaikau 2x periodų paroje po pusvalandį-valandą problema) buvo tik tų kur sėdi kamštyje, o piktinasi ir "sprendžia" būtent visokie net nevažinėjantys. Arba kaip rodo praktika - lojantys ant asmeninio transporto (pvz vvt vadovėliai) dar ir pinigus už kurą nevengia imti, ir už nuomą.
kestutisz 2024-08-22 18:10
O kas sakė kad tai kažkokia "nauda" miestui? "Miestui" (lyg jis visų pirma ir nėra miestiečiai+svečiai) pinigai gal nedideli, o vat visokie atkatukai už neprašytus proeblemų "sprendimus" - galimai yra visai neblogi, leidžiantys išsilaikyti ne vienai niekam nereikalingai kontorai.
gytis13 2024-08-23 08:48
O aš savanoriškai pasitraukiau su VDV iš senamiesčio - ten paprasčiausiai nevažiuoju. Nes realiai ten jau nėra ką veikti - nebent pagerti restorane vakarais, bet tada ten parkavimas nemokamas. Kokį kartą į metus ten papuolu, dažnai netyčiom, tai visai įdomu pasivaikščioti, pažiūrinėti, kaip turistas jaučiuosi. Vien advokatų kontoros ten belikę. O ten kur man yra reikalų ten kažkaip galima nuvažiuoti ir automobiliu, toks sutapimas įdomus. Man atrodo kad ir žmonėms reikalingas verslas bėga iš ten povalio, tad dėl manęs tą senamiestį gali ir tvora aptverti kaip žydų getą aš visai nepyksiu. Tegul gyvena tam senamiesty kiaip kokiam muziejuj sau laimingi.
immortallt 2024-08-23 09:01
Visi aplinkeliai jau buvo, senamiestis buvo užsigrūdęs. Užsigrūdęs senamiestis pirmiausia yra problema ten gyvenančių, ir ten esančių verslų. Stovintis eismas su įjungtais varikliais senamiestyje greitai oro kokybę pablogina žemiau kritinių normų. Patys senamiestyje butą turime, tai kas porą savaičių valant palanges, prie tų langų, kurie praviri būna, palangė visa juodomis nuosėdomis padengta. Ar labai norisi eiti pasivaikščioti tarp automobilių išmetamųjų dujų? Ar važiuosite į senamiestį pavalgyti ar kažką nusipirkti, jei žinai, kad strigsi kamštyje valandai? Ne. Parkavimo mokestis tranzito neveikia. Atkatukai Dėl 2€? Gal homus sovieticus jau pamiršk, niekam neįdomu tie 2€. Ar net baudą gavus 20€, po to jau per vėlu kažką keisti.
kestutisz 2024-08-23 15:05
Kokie 2e? Surinkimas realiai yra dzin, tie nutręšti iš enduserių pinigai padengs ar nepadengs išlaidų - bus tik papildoma "motyvacija" paverkt, kad nu reikia branginti. Realiai visas biznis yra sunaudoti maksimumą kiek įmanoma išgręžt biudžeto ir padaryt įrangos ir jos priežiūros pirkimus. Nu ok, Vln dar senamiestyje galim apaknisti protą, kad prieš pas politikus atvažiavusius svečius nepatogu kai reikia kamštyje stovėt ar ten su švyturėliais brautis. Bet jei iškrapštom automobilius - iškrapštom ir jų tų "vipų" auto irgi, tegu sau su paspirtukais su visa apsauga lekia, dzin. Jie gi visitek nėra vertingesni už eilinį pilietį (na, + tik rinkimų kaina).