Apdovanojimai „Lietuvos e.Pasiekimas“  (0)

Per vasario 23 d., trečiadienį, vykusią judėjimo „Aš Lietuvai“ konferenciją „e.Demokratija: įvesti“, kurios pagrindinis rėmėjas – akcinė bendrovė TEO LT, jau antrą kartą buvo įteikti apdovanojimai „Lietuvos e.Pasiekimas“. Šių apdovanojimų teikimo tradiciją Informacinės visuomenės plėtros komitetas prie Vyriausybės, anksčiau teikęs „Naujojo knygnešio“ apdovanojimus, dar praėjusiais metais perdavė judėjimui „Aš Lietuvai“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmoje nominacijoje „e.Pasiekimas: Didžiausia pridėtinė vertė“ nugalėtojais tapo VĮ „Registrų centras“ ir LR ūkio ministerija už galimybę įregistruoti įmonę neišėjus iš namų. Šioje kategorijoje taip pat buvo nominuota nemokama internetinė televizija „15min TV“ (prieiga internete – www.15min.lt/tv) bei  Vilniaus miesto viešojo transporto „e.Bilieto“ sistema (www.vilniusticket.lt).

Antroje nominacijoje „e.Pasiekimas: Geriausia komanda“ geriausia pripažinta naujienų portalo „lrytas.lt“ komanda už pažangiausius internetinės žiniasklaidos sprendimus – video transliacijas, laidas internete, iPhone ir iPad aplikacijas ir kitas iniciatyvas. Nominacijoje taip pat varžėsi VĮ Registrų centras ir paveikslėlių redagavimo programos „Pixelmator“ kūrėjai, parodę, kad lietuviai gali kurti pasaulinio lygio elektroninius produktus.

Trečioji „e.Pasiekimo“ nominacija buvo skirta už „Geriausią pilietinę iniciatyvą“. Ja pripažintas jau metus veikiantis grupės „Mano valstybė“ projektas „Ką Veikia Valdžia“. Svetainė kaveikiavaldzia.lt sudaro sąlygas visuomenei geriau suprasti, kas yra svarstoma aukščiausiose valstybės valdymo institucijose, ir padėti aktyviems piliečiams lengviau įsitraukti į svarbių sprendimų priėmimą. „Geriausia pilietine iniciatyva“ taip pat pretendavo tapti didžiausia Baltijos šalyje interneto tendencijų konferencija „Login“ (www.login.lt) ir socialinis mainų tinklas www.mainyk.lt.

Nominacijoje „e.Pasiekimas: Populiarinimas ir vartojimo augimas“ apdovanojimą atsiėmė viešųjų bibliotekų projekto „Bibliotekos pažangai“ (www.bibliotekospazangai.lt) atstovai. Šiuo socialiai atsakingu projektu siekiama paskatinti Lietuvos gyventojus geriau išnaudoti informacinių technologijų galimybes naudingos informacijos paieškai ir bendravimui. Kategorijoje buvo nominuotas ir socialinis interneto tinklas „Facebook“ už tai, kad į vieną tinklą sujungė pusę Lietuvos interneto bendruomenės, ir elektroninę kartų atskirtį mažinantis projektas „Langas į ateitį“.

Nominacija „e.Pasiekimas: Nacionalinė strateginė inovacija“ atiteko Lietuvos archyvų departamentui už vieningą elektroninių dokumentų formatą ADOC/MDOC. Dėl apdovanojimo už nacionalinę strateginę inovaciją taip pat varžėsi „Informacinio verslo paslaugų įmonė“ (www.ivpi.lt) bei LR švietimo ir mokslo ministerija už švietimo portalą emokykla.lt.

„Šis apdovanojimas mums bus iššūkis sėkmingai užbaigti projektą – ne tik parengti techninę specifikaciją, bet įkurti ir patį elektroninį archyvą, kuris, tikimės, bus prieinamas jau 2012-aisiais metais,“ – atsiimdamas apdovanojimą sakė Archyvų departamento vadovas Ramojus Kraujelis.

Trečioji konferencija „e.Demokratija: įvesti“ planuojama dar šiemet ir bus skiriama interneto turinio ir interneto įrankių laisvės temai. Visos konferencijos vaizdo įrašą ir pranešimų medžiagą galite rasti judėjimo „Aš Lietuvai“ svetainėje www.aslietuvai.lt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: