Lietuviai - per žingsnį nuo didžiausio technologijų konkurso finalo (Video)  (0)

Rekordinis skaičius Lietuvos atstovų savo IT žiniomis aplenkė daugiau nei 5000 varžovų iš viso pasaulio ir dabar tėra per vieną žingsnį nuo didžiausio technologijų konkurso „Microsoft“ „Imagine Cup“ finalo Jungtinėse Amerikos Valstijose. Šiemet net aštuoni IT specialistai iš Lietuvos parodė savo pranašumą „Imagine Cup“ „IT iššūkio“ rungtyje ir dabar stos ginti Lietuvos garbę paskutiniame etape prieš didįjį finalą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Šiemet dalyvavimu „Imagine Cup“ technologijų konkurse susidomėjo kaip niekad daug IT specialistų. Tačiau svarbiausia, kad dar daugiau jų įrodė esantys pajėgūs konkuruoti tarptautiniu lygiu, – sakė „Microsoft Lietuva“ akademinių programų koordinatorius Tautvydas Dagys. – Palyginus su praėjusiais metais, kai antrajame „IT iššūkio“ etape Lietuvai atstovavo trys studentai, 2011–ųjų Lietuvos komanda yra ženkliai stipresnė.“

„IT iššūkio“ kategorijoje specialistai iš viso pasaulio aštuonių testų metu sprendė informacinių technologijų užduotis, susijusias su stambių kompanijų infrastruktūromis, naujausiais produktais bei platformomis, vartotojų poreikių valdymu. Visi testai „Imagine Cup“ turnyre parengti taip, kad dalyvių informacinių technologijų žinias būtų galima patikrinti aukščiausiu lygiu.

Jau antrus metus „Imagine Cup“ „IT iššūkyje“ dalyvaujantis ir daugiausia balų iš Lietuvos atstovų surinkęs KTU studentas Tomas Dabašinskas pastebi, kad susidomėjimas tarptautiniais technologiniais  konkursais auga. „Šiemet universitete su kolegomis suorganizavome bendrą IT iššūkio testo sprendimą ir sulaukėme itin aktyvaus dalyvavimo, – sakė T. Dabašinskas. – Mane asmeniškai konkursas paskatino intensyviau domėtis informacinėmis technologijomis. Po dalyvavimo praėjusiais metais pradėjau aktyviau gilinti IT žinias, šiemet sieksiu pasirodyti dar geriau.“

Kitame etape lietuviai turės parašyti trumpą esė, kaip išspręsti opią paprastų vartotojų technologinę problemą. Pasak T. Dabašinsko, šis etapas pateikia dar didesnių iššūkių nei pirmieji testai, todėl reikės susikaupti ir užduočiai skirti daugiau laiko.

Lietuvių filmas atkreipia dėmesį į AIDS

Šių metų Lietuvos „Imagine Cup“ komanda pasipildė ne vien IT specialistais. Kūrybingi KTU studentai Martynas Petkevičius ir Tomas Uktveris iš komandos „Sparta“ sumontavo unikalų animacinį filmuką ir pateko į antrąjį etapą „Skaitmeninės medijos“ kategorijoje. Už „Spartiečių“ kūrinį balsavo didelis gerbėjų būrys ir lietuviai užėmė aukštą 22–ąją vietą tarp 160 dalyvių iš viso pasaulio.

„Skaitmeninės medijos“ kategorijoje filmukus, muziką ar nuotraukas kuriantys studentai sprendžia Jungtinių Tautų įvardintas pasaulio socialines problemas. Lietuviai savo trumpu animaciniu filmuku atkreipia dėmesį į sergamumą AIDS. „Žiūrėjome praėjusių metų „Imagine Cup“ dalyvių darbus ir pastebėjome, kad labiausiai dominuoja gamtos, aplinkosaugos ir panašios temos, - pasakojo „Sparta“ komandos narys Martynas Petkevičius. – Savo filmukui pasirinkome skaudžią AIDS temą, nes jai dalyviai neskyrė daug dėmesio.“  „Spartiečiai“ pasakoja istoriją apie penkis gyvūnėlius, kurie turi vieną bendrą bruožą – jie visi serga AIDS. „Sukurdami būtent animacinį filmuką stengėmės išsiskirti iš kitų dalyvių, o mintis perteikti idėją pasitelkus gyvūnų personažus pasirodė patraukli dėl universalumo ir suprantamumo visame pasaulyje, - sakė M. Petkevičius. – Dabar laukiame organizatorių instrukcijų ir antrajam etapui kursime naują filmuką.“ Lietuvių komandos „Sparta“ filmuką „AIDS Is Not Funny“ galima  pamatyti YouTube:

 


Studentai skatinami spręsti socialines problemas

Tarptautinis technologinis konkursas „Imagine cup“ organizuojamas jau devintuosius metus.   Pastaraisiais metais turnyre dalyvavo per 300 tūkstančių dalyvių iš daugiau nei 100 pasaulio šalių. Pagrindinė konkurso idėja – paskatinti studijuojantį jaunimą atkreipti dėmesį į pasauliui aktualias socialines problemas ir pasitelkti informacines technologijas jas spręsti. Varžydamiesi tarpusavyje studentai siūlo, kaip sumažinti badą, mažinti vaikų mirtingumą, rūpintis gyventojų sveikata, gerinti planetos gyventojų išsilavinimą, užtikrinti lyčių lygybę ar įveikti kitas problemas.

„Imagine Cup“ yra didžiausias pasaulyje informacinių technologijų konkursas. Jaunimas iš Lietuvos taip pat aktyviai registruojasi ir sėkmingai rungiasi su kitų šalių  studentais,“ - teigė „Microsoft Lietuva“ atstovas Tautvydas Dagys.  Pasak T.Dagio, lietuviai jau anksčiau įrodė, kad yra pajėgūs varžytis su pasauliu IT srityje. Prieš keletą metų komandos iš Lietuvos pelnė tiek sidabro, tiek aukso apdovanojimus.

Tramplynas į profesines aukštumas

Jau devynis metus rungdamiesi „Imagine Cup 2011” turnyre, studentai ne tik sprendžia pasaulinio masto problemas, bet ir įgyja galimybių pritraukti investicijų savo projektams įgyvendinti. Laimėjusieji „Imagine Cup“ neparduoda projekto konkurso organizatoriams, o patys sprendžia, ar bendradarbiauti su kuria nors pasirinkta informacinių technologijų įmone,  ar imtis savarankiško verslo. Be to, konkurso metu dalyviai užmezga naudingų kontaktų, kurie tampa ateities verslu ar puikiu tramplynu į sėkmingą karjerą. 

„Turnyre dalyvaujantys studentai bendrauja ne vien tik su bendraminčiais iš viso pasaulio. Finaliniuose etapuose susirenka didžiausių technologijų kompanijų atstovai, su kuriais dalyviai užmezga ryšius, pristato savo darbus ir vėliau bendradarbiauja, – pasakojo Tautvydas Dagys. – „Imagine Cup“ finaluose savo darbus pristato patys gabiausi studentai, todėl šis konkursas pritraukia ir į naujas idėjas pasirengusių investuoti kompanijų atstovus.“

„Imagine Cup 2011“ dalyviai varžosi vienoje iš penkių kategorijų: programinės įrangos, įterptinių programų, žaidimų, skaitmeninės medijos, „Windows Phone 7“. Taip pat dalyviai kviečiami dalyvauti ir keturiuose iššūkiuose: sąveikos programų, „Orchard“ programavimo kodo,  „Windows 7 Touch“ ir jau minėtame IT iššūkyje. Pernai vasarą prasidėjęs konkursas jau įsibėgėjo, tad kai kuriose kategorijose darbų pateikimo terminai jau baigėsi. Tačiau dar galima suspėti sudalyvauti keliose konkurso dalyse. Programinės įrangos kategorijoje paraiškų teikimas tęsiasi iki 2011 m. gegužės 5 d., žaidimų – iki kovo 7 d. Paraiškas į „Windows Phone 7“ kategoriją galima teikti iki kovo 7d. Registracija į sąveikos programų iššūkį baigiasi balandžio 27 d., „Windows 7 Touch“ baigiasi kovo 7 d., „Orchard” programavimo kodo iššūkis baigiasi kovo 7 d.

Paraiškas turnyrui teikti bei daugiau informacijos apie „Imagine Cup“ galima rasti tinklapyje http://www.imaginecup.com. Papildoma informacija taip pat teikiama oficialiojoje „Imagine Cup“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ (www.facebook.com/microsoftimaginecup) arba „Twitter“ paskyroje (@imaginecup).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: