Lietuvos gamintojai veiklos operacijų efektyvumą galės įsivertinti tarptautiniame tyrime  (0)

Verslo valdymo sprendimų ir konsultacijų bendrovė „Columbus IT“ drauge su rinkos tyrimų kompanija „Aberdeen Group“ pristatė pirmąjį tarptautinį pramonės įrengimų gamintojų įsivertinimo įrankį. Šiame tyrime gali dalyvauti ir Lietuvos įmonės, kurios galės išanalizuoti savo pajėgumus, verslo valdymo efektyvumą ir palyginti savo rezultatus su panašiomis bendrovėmis iš viso pasaulio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pramonės įrengimų gamintojams pritaikytas ir laisvai internete iki rugpjūčio mėnesio prieinamas tyrimo įrankis padės bendrovėms identifikuoti verslo sritis, į kurias investavus, gali ženkliai padidėti gamybos operacijų efektyvumas. Ankstesnių „Aberdeen“ tyrimų duomenys leis palyginti savo kompanijos duomenis su geriausiomis panašaus dydžio įmonėmis toje pačioje verslo srityje. Iš palyginimo įmonių vadovai matys, į kokias sritis daugiausiai investuoja geriausios sektoriaus bendrovės, o išanalizavę skirtumus ir tyrimo medžiagą, galės daryti įžvalgas, ką reikia keisti bendrovėje, kad ji galėtų lygiuotis į srities geriausias.

„Atlikę savo bendrovės įvertinimą internete, įmonių vadovai galės iš karto parsisiųsti ataskaitą su konkrečiai įmonei pritaikytomis „Aberdeen“ specialistų rekomendacijomis. Tiek šis įrankis, tiek ataskaitos pateikiamos nemokamai,  ̶  teigė Daiva Jakštienė, „Columbus IT Partner“ marketingo vadovė Baltijos šalims.  ̶ Tikimės, kad tyrimo įrankiu pasinaudos daugiau nei 500 pramonės įrengimų gamybos įmonių pasaulyje ir apie 50 – Lietuvoje“.

Bendrovė „Columbus IT“ diegia specialiai pramonės įrengimų gamybai pritaikytus sprendimus, sukurtus verslo valdymo sistemų „Microsoft Dynamics AX“ ir „Microsoft Dynamics NAV“ pagrindu. „Gamybos sektorius yra viena iš mūsų kompanijos strateginių krypčių, esame vieninteliai „Microsoft Dynamics“ partneriai Baltijos šalyse, turintys tarptautinius AMR sertifikatus diskretinės ir procesinės gamybos srityse“,  ̶  sako Daiva Jakštienė.

„Columbus IT“ pristatytas tyrimo įrankis bus naudingas Lietuvos bendrovėms, kurios nori įsivertinti turimų verslo valdymo sprendimų efektyvumą ar planuoja diegtis naują verslo valdymo sistemą. Kuo geriau įmonių vadovai žinos tobulintinas gamybinės veiklos sritis, tuo tiksliau galės pasirinkti būtinus informacinius veiklos valdymo įrankius, vienas iš jų – verslo valdymo sistema“,  ̶  sakė „Microsoft Dynamics“ verslo valdymo sprendimų grupės vadovas Baltijos šalims Apolinaras Škikūnas.

Gamintojų pasitikrinimo įrankis naudoja „Aberdeen PACE™” tyrimo modelį, kuris įvertina galimas verslo rizikas, veiksmus ir galimybes. Tyrimo dalyviai pildydami apklausos anketą užtruks 10-15 minučių ir iš karto gaus informaciją apie tai, kaip jų bendrovės atrodo lyginant su pirmaujančiomis to pačio verslo sektoriaus įmonėmis. Taip pat ataskaitose pateikiami pagrindiniai pajėgumai, priemonės ir technologijos, kurias naudoja geriausiai įvertintos bendrovės. Lyginimui naudojami daugiau nei iš tūkstančio gamintojų surinkti duomenys.

„Mes įvertiname ir klasifikuojame gamintojus pagal svarbius veiklos rodiklius, tokius kaip laiku atlikti pristatymai, bendrą turimos įrangos efektyvumą, sėkmingą naujų produktų įvedimą ir pelningumą,  ̶  sakė „Aberdeen Group‘s Global Manufacturing Practice“ vyresnysis tyrimų analitikas Matthew Littlefield.  ̶ Taip pat įvertiname bendrovių naudojimąsi tokiomis metodologijomis kaip LEAN ar „Continuous Improvement“.

Pasak M. Littlefieldo, tyrimo metu nustatomas ir ryšys tarp bendrovės veiklos rezultatų ir naudojamų konkrečių technologijų. „Po tokio tyrimo galime gamintojams parengti konkrečias rekomendacijas, kaip pagerinti įmonės matomumą ir bendrą veiklą apskritai. Ataskaita, kuri pateikiama tyrimo pabaigoje, leidžia gamintojams matyti, kur atsiliekama nuo pasaulinių lyderių ir tuo pat metu suteikia patarimus ar nuorodas rezultatyviam veiksmų planui“,  ̶  sakė „Aberdeen“ ekspertas.

Daugiau informacijos apie pramonės įrengimų gamintojų įsivertinimo įrankį rasite www.columbusit.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: