Studentai pirmenybę teikia Europos vasaros stažuočių programoms  (0)

Rinkdamiesi darbo praktikos programą užsienyje šiam vasaros sezonui, studentai ypač gausiai registruojasi į Europos šalių programas, o į Ameriką srautai gerokai apmažėję. Žinoma, labiausiai vilioja šalys, kurios gali pasigirti ištisus metus kaitinančia saule.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendros tendencijos rodo, jog geras uždarbis nebėra pagrindinis kriterijus: mieliau renkamasi mažiau apmokamas stažuotes šiltuose kraštuose, kur siūloma daugiau laisvo laiko ir mažiau darbo valandų. Egzotikos išsiilgę studentai teikia pirmenybę kelionėms, kultūros pažinimui bei naujiems įspūdžiams svečioje šalyje.

Tarptautinių kultūrinių mainų centro East West Consulting direktorė Kristina Mečinskaitė teigia, jog „pigesnis apgyvendinimas, ilgos darbo valandos ir galimybė užsidirbti studijoms grįžus į Lietuvą, nebetampa postūmiu vykti dirbti į užsienį. Studentai ieško naujovių, nori keliauti, pažinti, pamatyti, praplėsti savo akiratį. Amerika reikalauja daugiau investicijų palyginus su Europos šalių stažuočių programomis, tad studentai vykdami pirmą kartą į užsienį, nori pabandyti artimesnes Europos šalis, o paskui, jei pasiseka, keliauja tolėliau“.

Graikija, Kipras, Ispanija bei Islandija – naujojo sezono favoritės. Neveltui šios šalys gali pasigirti itin patraukliomis turizmo sąlygomis, įdomia kultūra bei nepamirštamais gamtos peizažais, kas ir vilioja jauną žmogų. Programos suteikia galimybę ne tik dirbti, užsidirbti, įgauti patirties, kvalifikacijų aptarnavimo sferoje, bet ir susipažinti su nauja aplinka, mėgautis vasaros teikiamais malonumais bei susipažinti su įdomiais žmonėmis iš viso pasaulio. Europos šalis šį sezoną pasirinko apie 80% dalyvių, o Amerikos programos tesudaro 20% visų išvykstančių. Tai rodo, jog studentus skatina mažesnis pradinis investavimas, dalyvaujančiųjų nebaugina ne toks didelis uždarbis, o pirmenybė teikiama vasaros darbo praktikos programoms, kurios suteikia galimybę puikiai praleisti laiką bei patirti nuotykių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: