„Samsung“ ir „Visa“ – sąjunga, užtikrinanti patikimus mobiliuosius mokėjimus 2012-ųjų Londono olimpinėms žaidynėms  (0)

Dvi pasaulinės kompanijos – „Samsung“ ir „Visa“ neseniai paskelbė apie savo planus diegti naujausias technologijas mobiliųjų mokėjimų sistemų rinkoje kaip dalį paramos 2012 m. Londone vyksiančioms olimpinėms žaidynėms. Vartotojams bus suteikta galimybė greičiau ir patogiau atlikti mokėjimus su olimpinėms ir parolimpinėms žaidynėms sukurtu mobiliuoju „Samsung“ telefonu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šie telefonai bus įteikti ir „Visa“ bei „Samsung“ remiamiems sportininkams. Abi kompanijos taip pat planuoja vartotojams suteikti galimybę įsigyti šiuos mobiliuosius telefonus per mobiliojo tinklo operatorius ir kitus platintojus. Naujoji „Samsung“ ir „Visa“ strateginė sąjunga rinkoje atliks svarbų vaidmenį ir po 2012 m. „Kaip ir „Samsung“ kompanija, „Visa“ olimpines ir parolimpines žaidynes laiko puikia galimybe užimti pirmaujančias pozicijas bendradarbiaujant su bankais, prekybininkais, mobiliaisiais operatoriais ir vartotojais. Norėdami būti naudingi, žaidynių metu ir vėliau sieksime žmones aprūpinti mobiliosiomis ir bekontaktėmis mokėjimo technologijomis 2012-iems ir vėlesniam laikotarpiui, – kalbėjo vienas iš „Visa Europe“ vadovų Peteris Ayliffe. – Kartu su „Samsung“ planuojame bendradarbiauti su finansų institucijomis bei mobiliųjų tinklų operatoriais ir sėkmingai įgyvendinti šią iniciatyvą.“ Žaidynėms sukurtame „Samsung“ mobiliajame telefone bus įdiegtos „Near Field Communications“ (NFC – liet. artimo lauko ryšiai) ir „Visa“ bekontaktė mokėjimo technologijos. Atliekant mokėjimą klientui tereikės pasirinkti mobiliąją „Visa“ bekontaktę programą, nustatyti mokėjimo funkciją ir priglausti telefoną prie bekontakčio skaitytuvo paslaugos teikimo vietoje. Kaip teigė „Samsung Elektronics“ vadovas Europoje Seokpil Kimas, „Tikimės, kad kitais metais Londone vyksianti pati svarbiausia viso pasaulio sportininkams šventė bus puiki proga pademonstruoti, kokią įtaką technologijos turi šiandieniniam mūsų gyvenimui. Taigi, džiaugiamės bendradarbiavimu su „Visa“ ir tikimės sėkmingai įgyvendinti savo tikslą – kuo daugiau žmonių įtraukti į smagų žaidynių sūkurį naudojant mūsų išmaniąsias technologijas“.

„Samsung“ patvirtino savo kaip lyderės pozicijas kuriant NFC ryšių technologijas 2010 m. Prancūzijoje pristačiusi pirmąjį komercinį telefoną su NFC technologija. Kiek vėliau buvo išleistas pirmasis mobilusis telefonas su „Android“ operacines sistema ir NFC. Šiemet Barselonoje vykusiame Pasaulio mobiliųjų technologijų kongrese buvo pristatytas išmanusis telefonas su NFC sistema ir „bada“ operacine sistema.

Visame pasaulyje „Visa“ bendradarbiauja su bankais ir prekybininkais diegiant bekontaktes korteles. Londone jau yra daugiau kaip 60 tūkstančių paslaugų tiekimo vietų, kuriose galima naudotis bekontakčių mokėjimų paslauga. Šiuo metu „Visa“ mobilieji mokėjimai atliekami daugelyje šalių – Australijoje, Kanadoje, Čekijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Lenkijoje, Jungtinėje Karalystėje, Singapūre, Brazilijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose ir kt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)