Naujausios „Siemens“ cemento pramonės technologijos diegiamos „Akmenės cemente“  (0)

„Siemens“ atstovybė Lietuvoje pasirašė sutartį su AB „Panevėžio statybos trestas“, kuri atliks naujos technologinės gamybos linijos statybos ir montavimo darbus bendrovėje „Akmenės cementas“. „Siemens“ vienai didžiausių Baltijos šalyse ir vienintelei Lietuvoje cemento gamyklai įdiegs naujausią cemento pramonei skirtą valdymo sistemą CEMAT bei elektros ir automatikos įrangą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mūsų bendradarbiavimas su „Akmenės cementu“ prasidėjo dar 2008 metais, kai „Siemens AG“ pasirašė sutartį su bendrove ir pateikė elektros bei  automatikos įrangą modernizacijos projektui. Šiemet drauge su bendrove „Panevėžio statybos trestas“ pradėsime elektros ir automatikos įrangos diegimo bei derinimo darbus, - teigė „Siemens“ pramonės sprendimų padalinio direktorius Kęstutis Čiplys. – „Akmenės cementas“ yra pirmoji cemento gamykla Baltijos šalyse, kurioje diegiamos „Siemens“ cemento pramonei skirtos technologijos.“

„Siemens“ darbuotojai „Akmenės cemento“ gamybos modernizacijos projekte instaliuos visą „Siemens AG“ pateiktą įrangą, patieks daugiau nei 260 km kabelių, atliks jų pajungimus, bei įrangos paleidimo ir derinimo darbus. Viso projekto metu bus prijungta apie 500 variklių bei valdymo įrenginių ir apie 800 įvairių matavimo prietaisų. Taip pat bendrovės „Akmenės cementas“ gamybos linijoje bus įdiegta specialiai cemento pramonei skirta „Siemens“ valdymo sistema CEMAT, kuri sukurta naujausios automatikos sistemos SIMATIC PCS 7 pagrindu. CEMAT jau naudoja cemento pramonės bendrovės 172 pasaulio šalyse, tačiau „Akmenės cemente“ bus pritaikyta pirmoji tokia „Siemens“ sistema Baltijos šalyse ir Suomijoje.

„Su CEMAT sistema „Akmenės cemento“ gamybos procesai bus lengviau valdomi bei optimizuojami, visi su gamyba susiję duomenys bus kaupiami, apdorojami ir toliau naudojami gamybos procesui tobulinti. „Siemens“ tiekia technologijų sprendimus pasaulinei cemento pramonei jau daugiau nei 35 metus, todėl džiugu, kad pažangiausias technologijas galime pritaikyti ir Lietuvoje“, - sakė Kęstutis Čiplys.

Be valdymo sistemos „Siemens“ Lietuvos cemento gamintojams diegs ir vidutinės bei žemos įtampos elektros įrangą, šildymo vėdinimo automatikos įrangą, priešgaisrinės signalizacijos bei vaizdo stebėjimo sistemas. „Siemens“ technologijos bendrovėje „Akmenės cementas“ bus įdiegtos ir suderintos per 22 mėnesius. Prie modernizacijos projekto dirbs „Siemens“ inžinierių komanda sudaryta iš Lietuvos ir Vokietijos ekspertų. Atliekant montavimo bei paleidimo ir derinimo darbus projekto metu darbuosis iki 100 įvairių techninių sričių specialistų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: