Kartu su spalvinimo knygele vaikai suaugusiuosius mokys elgtis atsakingai  (0)

Jau visai netrukus su tėveliais į „Topo centro“ parduotuves užsukę mažyliai dovanų gaus edukacines užduočių ir spalvinimo knygeles, kurios mokys, ką reikia daryti, jei namuose nepataisomai sugedo ar tiesiog paseno buitinė technika. Knygelės iniciatoriai tikisi, kad taip paskatins visuomenę būti atsakingesne.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Knygelės siužetas pasakoja apie tai, kuomet namuose sugedus senam šaldytuvui šeima jo neišmeta miške kaip tą daro dalis kitų žmonių, o nuveža ir priduoda į seną buitinę techniką surenkančią parduotuvę, iš kurios parsiveža ir naują šaldytuvą. Visas pasakojimas perteiktas užduotimis. Vienose reikia sujungti taškus, kitose rasti skirtumus ir atlikus užduotis visa tai nuspalvinti. Knygelė skirta 4-7 metų amžiaus vaikams.

„Šviesti visuomenę apie tai, kad negalima bet kur išmesti ar bet kam atiduoti senos buitinės technikos, reikia jau nuo mažens, - sako vienas projekto autorių, „Topo grupės“ komunikacijos projektų vadovas Erikas Kundreckas. – Šiuolaikiniai vaikai stebina savo intelektualumu, tad gal per juos pavyks pasieks ir suaugusiųjų savimonę“.

Atgyvenusią buitinę techniką privalu atiduoti tik ją saugiai nukenksminti ir perdirbti galinčioms įmonėms. Dauguma surinkėjų neturi teisės ardyti senos technikos, tačiau gavę ją jie tiesiog bet kur išmontuoja, išsirinkdami tik vertingas dalis. Tačiau tokiu atveju visos kenksmingos medžiagos pakliūva į aplinką, kenkia gamtai ir žmonėms, o ypač, -  vaikams. Apie tai, kad nuolaužomis gamta dar ir šiukšlinama jau net kalbėti neverta.

„Norime atkreipti dėmesį, kad „Topo centras“ į jo parduotuves atvežtą seną buitinę techniką, perduoda tik tiems perdirbėjams, kurie turi sąlygas ir įgaliojimus saugiai išardyti atgyvenusius prietaisus, - sakė E. Kundreckas. - „Žinoma, vaikams tokių sudėtingų dalykų knygelėje nepasakosime. Jiems pakaks sužinoti, kodėl negalima teršti gamtos. Vaikai greitai suvokia idėją ir, paradoksalu, neretai atsakingai moko elgtis suaugusius“

Mažieji knygeles galės spalvinti ir jau čia pat parduotuvėje, belaukdami kol tėveliai išsirinks pirkinius, mat visose be išimties „Topo centro“ parduotuvėse įrengtos vaikų žaidimo aikštelės, kuriose vaikai gali piešti, dėlioti populiaraus konstruktoriaus kaladėles, žiūrėti animacinius filmukus. Edukacinės knygelės „Topo centrus“ turėtų pasiekti iki birželio vidurio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: