„LG Electronics“ pristato „Cinema 3D“ serijos monitorius  (1)

Viena pirmaujančių pasaulio plokščiaekranių televizorių, garso ir vaizdo technikos gamintojų „LG Electronics“ (LG) pristato du „Cinema 3D“ serijos „LG D42P“ monitorius. Monitoriuose įdiegta „Film Patterned Ratarder“ (FPR) technologija, kuri, lyginant su tradiciniais 3D monitoriais, atkuria gerokai šviesesnį, švaresnį ir neblykčiojantį (angl. „Flicker-Free“) trimatį vaizdą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Trimačio vaizdo technologijos išlieka „karščiausia“ rinkos naujove, tačiau nemažai vartotojų vis dar nesiryžta pirkti 3D produktų. Dažnai tai nulemia abejonės dėl kainos ir pačių produktų kokybės. Atsižvelgdami į šiuos nuogąstavimus sukūrėme „Cinema 3D“ serijos monitorius, kurie vaizdo kokybe, patogiais akiniais ir prieinama kaina lengvai konkuruos su tradiciniais monitoriais“, − sako Si-hwan Park, „LG Home Entertainment Company“ monitorių departamento viceprezidentas.

Naujieji LG monitoriai, kaip ir „LG Cinema TV 3D“ televizoriai yra išskirtiniai „Flicker-free“ vaizdu, kurio kokybė patvirtinta TÜV ir „Intertek“ sertifikatais. Jie liudija, kad „LG Cinema 3D“ monitoriuose pašalintas vaizdo mirgėjimas, kuris kartais atsiranda tradiciniuose 3D monitoriuose ir gali sukelti galvos svaigimą ar netgi pykinimą. „LG Cinema 3D“ monitorių savininkai gali patogiai žiūrėti trimatį vaizdą ilgesnį laiką.

FPR technologijos dėka, „LG Cinema 3D“ monitoriai atkuria švaresnį ir ryškesnį trimatį vaizdą, turintį mažiau trukdžių, todėl toks vaizdas nevargina akių. „LG Cinema“ 3D akiniai, palyginti su įprastais, yra lengvesni ir patogesni, nes juose nėra elektrinių dalių, be to jų nereikia nuolat įkrauti.

„LG Cinema 3D“ monitoriai puikiai suderinami su visomis grafikos plokštėmis, taip pat populiariomis namų kompiuterių operacinėmis sistemomis. Monitoriuose esanti HDMI 1.4. sąsaja leidžia juos lengvai prijungti prie kitų 3D įrenginių. Šios sąsajos dėka 3D vaizdą galima matyti ir be kompiuterio. Tuo tarpu vaizdą iš 2D į 3D formatą keičianti funkcija užtikrina, jog žiūrovams nepritrūks 3D pramogų.

Tyrimų kompanija „TNS“ atliko apklausą, kurios metu 230 respondentų buvo pakviesti žiūrėti trimačius vaizdus dviejų tipų – „Shutter Glass“ ir FPR – monitoriuose. Apklausa atskleidė, jog 77 proc. respondentų rinktųsi FRP tipo 3D monitorių dėl vaizdo kokybės, komforto bei akinių patogumo.

„LG Cinema 3D“ monitorių techninės specifikacijos:


D2342P
D2542P
Ekrano dydis
23W
25W
Šviesumas
250nits (2D); 100nits (3D)
250nits (2D); 100nits (3D)
Kontrasto santykis
5M : 1
5M : 1
Atsako laikas
5ms
5ms
Rezoliucija
1920x1080
1920x1080
Vartotojo sąsaja

D-sub, DVI-D

HDMI (3D Support)

D-sub, DVI-D

HDMI (3D Support)
Specialios funkcijos
3D Player (S/W) 2D to 3D conversion
3D Player (S/W) 2D to 3D conversion
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)