IT prekybininkai žengia į paslaugų sferą  (0)

Antrąjį gimtadienį švenčianti UAB „SKYTECH.LT“ nusitaikė į paslaugų sferą. Pateikę pirmojo 2011 m. pusmečio veiklos rezultatų suvestinę, įmonės vadovai pasidžiaugė, kad praėjęs pusmetis nebuvo lengvas, tačiau privertė susikaupti ir dar sparčiau judėti pirmyn.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skaitmenine ir kompiuterine technika prekiaujanti SKYTECH.LT per pastarajį pusmetį atidarė naują prekybos saloną Šiauliuose, tris specializuotus spausdintuvų kasečių pildymo centrus Vilniuje, Šiauliuose bei Plungėje ir daugiau nei dvigubai padidino savo apyvartos apimtis, lyginant su pirmu 2010 m. pusmečiu. 

    „Palyginus 2010 ir 2011 m. pirmąsias puses, skirtumas akivaizdus: 2010 m. įmonė buvo tik bepradedanti savo veiklą, stengėsi pelnyti klientų bei partnerių pasitikėjimą. Šiemet viskas kitaip – esame stiprūs, ambicingi ir, svarbiausia, mumis pasitikima“ – teigia tinklo direktorius Arsenij Musajev.

    Įmonė pateikė ir finansinius savo veiklos rodiklius, pagal kuriuos praėjusio pusmečio apyvarta SKYTECH tinkle siekė beveik 9 milijonus litų. Lyginant su atitinkamu praėjusių metų laikotarpiu, šis skaičius liudija daugiau kaip 140% augimą.

    Minėtu laikotarpiu labiausiai augo operacinės sistemos Windows 7, planšetinių kompiuterių, veidrodinių fofotaparatų, išorinių kietųjų diskų paklausa. Taip pat nuosekliai didėjo nešiojamųjų kompiuterių ir televizorių poreikis. Įmonės darbuotojai prognozuoja, kad nešiojamų bei planšetinių kompiuterių paklausa augs ir toliau, sistemingai atimdama rinkos dalį iš stacionarių kompiuterių. Nepaisant to, kompiuterių komponentų rinka neužleidžia savo pozicijų. Šį reiškinį būtų galima paaiškinti tuo, jog vartotojai vis dar prižiūri bei naujina savo stacionarius kompiuterius, o verslo sektoriuje šios įrangos poreikis ir toliau išlieka itin didelis.

    „Džiugu, kad klientai vis dažniau renkasi kompiuterius su legalia programine įranga, tai rodo, jog Lietuvos vartotojas pamažu ima vertinti autorinių teisių svarbą. Tai, jog šiek tiek mažėja spausdintuvų paklausa leidžia spręsti ir apie vis didesnę svarbą įgaunantį ekologijos faktorių“ – sako UAB „SKYTECH.LT“ direktoriaus pavaduotojas Marius Andruška.

    Pasak įmonės vadovų, klientų poreikių bei įpročių kaita atskleidžia tendenciją, kad Lietuvos vartotojai jiems reikalingą techniką renkasi racionaliai ir apgalvotai. Vis daugiau klientų ieško informacijos apie prekes, lygina jų kainas internete bei parduotuvėse ir tik tada priima sprendimą, kur apsipirkti. „Vienas didžiausių mūsų privalumų yra tai, jog esame mišrus prekybos tinklas ir aptarnaujame klientus tiek internete, tiek ir salonuose. Mūsų elektroninės prekybos apyvarta sudaro apie 35% bendros įmonės apyvartos ir šis rodiklis nuolat auga, tikimės jog kitąmet jis pasieks 45%“ – sako A. Musajev.

    Praeitas pusmetis patvirtino, kad Lietuvos IT rinka nėra labai lanksti. Kelios smulkesnės įmonės bankrutavo arba prisijugė prie didesnių. Prie to prisidėjo ir faktas, kad skaitmeninė technika smarkiai pinga. Jei prieš metus nešiojamas kompiuteris vidutiniškai kainuodavo 2000 – 2200 Lt, tai šiemet jį galima įsigyti jau už 1400 – 1600 Lt. SKYTECH prognozuoja, jog kainų mažėjimo tendencija išliks ir toliau, tiesa vartotojai lengviau galės įsigyti naujausius gaminius bei greičiau išmėginti naujausias technologijas.

    Praėjusį pusmetį SKYTECH ne tik atidarė naują saloną Šiauliuose, bet ir žengė į paslaugų sferą. „Radome senai naują nišą – spausdintuvų kasečių pildymą“ – teigia įmonės vadovai. Nors spausdintuvų kasečių pildymo paslauga toli gražu nenauja, tačiau SKYTECH.LT pirmieji siūlo mažmeninę prekybą ir serviso paslaugas iš vienų rankų. Pildymo padaliniai šiuo metu veikia Vilniuje, Šiauliuose bei Plungėje. Planuojama, jog iki metų galo paslauga veiks visame tinkle.

    Kito pusmečio planuose SKYTECH ne tik paslaugų sferos plėtra. Pirmiausia, strateginiai žingsniai planuojami asortimento didinime. Itin daug dėmesio planuojama skirti buitinių prekių pasiūlai plėsti. Taip pat tikimasi, kad antrąjį pusmetį įmonės apyvarta turėtų siekti 16 mln. litų. „Kol kas iki šio tikslo dar toli, tačiau dirbame kryptingai bei stengiamės ir toliau džiuginti esamus ir būsimus klientus kokybišku aptarnavimu bei patraukliomis kainomis“ – teigia įmonės direktorius.

    UAB „SKYTECH.LT“ savo veiklą pradėjo 2009 m. ir šiuo metu valdo 7 prekybos skaitmenine technika salonus šešiuose Lietuvos miestuose bei internetinę parduotuvę www.skytech.lt. Sparčiai augantis prekybos tinklas per 2010 m. pasiekė 14 milijonų litų apyvartą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: