Akcijos prekė: skaitmeninis energijos matuoklis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2012-03-14 10:46
Neistveriau, bet bent jau klaidos pavadinime neradykit. Nera zodzio Akcijine! Vien del to nepirksiu, nors buvau susigundes jau.
VytautasK 2012-03-15 12:58
Hmmm... ir kodel tiek kainuoja vieno tarifo matuoklis kai kitur be jokiu akciju pigiau galima dvieju tarifu nusipirkti?
Nerealiai 2012-03-17 01:37
Gal galima būtų nuorodą?
kionig 2012-03-17 01:43
Šlamštas vienareikšmiškai. Jis gi jums nepadės sutaupyti kad ir kaip norėsite, o kainą puikiai skaičiuoja sertifikuoti el. skaitliukai skydinėse Nepirkite to beprasmio daikto. 45 litus galima ir naudingiau panaudoti
Boog 2012-03-17 14:31
Truputi pornografiškas taupymo būdas. Prietaisas jungiamas į elektros lizdą, bet jam maitinti reikės įsigyti baterijas - vienareikšmiškai kuriozinė situacija. Nelabai suprantu, kokią apkrovą į šį prietaisą naudingą pajungti, kalbant apie buitį. Paprastai ant elektros prietaisų korpuso būna nurodyta įtampa, vardinė srovė, galia. O čia gamintojai bando eiliniam žmogui neaktualią informaciją į galvą kišti, kaip prietaiso darbo trukmė, perkrova ir t.t.... Galima pagalvoti, kad stengiamasi, kad ekranas kuo daugiau informacijos atvaizduotų. Galėjo dar vakarykštės paros temperatūros rodymo galimybė pritaikyti. Mano pasiūlymas: Už šito prietaiso kainą nusipirkite vieną ar dvi kokybiškas LED apšvietimo lemputes. Bent jau atsipirks
Nerealiai 2012-03-17 15:03
Įdomu kas sakė, kad jis skirtas taupyti? Gi parašyta matuoklis. Man asmeniškai visai įdomus prietaisas, nes galėčiau sužinoti konkretaus aparato sunaudojamos elektros energijos kiekį. Aišku jeigu turi ką matuot, jei ten kokią stalinę lempą pajungsi, tai gal ir nieko labai įdomaus, bet tarkim kai nori išmatuoti PC suvartojamą energiją priklausomai nuo apkrovų, tai tikrai visai nieko. Aišku pažaidus šiek tiek kaip ir daugelis daiktų nusibos po kiek laiko. Aišku galima ir su testeriu pamatuoti dominančius parametrus, tik tiek, kad čia patogiau.
kionig 2012-03-17 15:45
Tai negi dabar pirksi daiktą dubliuojantį funkcijas ir po to jį numesi į kampą? Kam užsiimti pinigų mėtimu?
Nerealiai 2012-03-18 00:09
Na kol kas dar nenusipirkau, o jeigu visgi sumastysiu nusipirkti, tai vien dėl to, kad turiu ne vieną prietaisą, kurį norėčiau pajungti bei išmatuoti. Gal labiau ne kiek išmatuoti vienam kartui, bet pastoviam parametrų stebėjimui. Nesiruošiu pajungti stalinės lempos, nes kiek jinai naudoja ir taip aišku. Na o jeigu žinai, kad nebus ką matuot, tai neperki tiesiog.
Cigaras 2012-03-18 01:09
Pažinti?
Nerkus 2012-03-18 09:08
taupymas kitaip pasireiskia. turejau toki pasiemes is draugo ir paaiskejo, kad ijungta i rozete skalbimo masina ima apie 5w. radija (batonas) isjungta ima 5-6 w, o ijungta 7-8w ir pan. Dabar jau neatsimenu kiek ima isjungtas kompas, bet irgi keli w bus. tai visus sudekit ir pasiskaiciuokit kiek galit sutaupyti per menesi. aisku tai nebus milijonai, bet vis sis tas.
Alchi 2012-03-18 21:24
Čia yra psichologinis prietaisas. Atlieka lygiai tokią pačia funkciją, kaip ir svarstyklės, jeigu nori numesti svorio. Jei tau rūpimą akimirką neseki savo svorio, tai galiausiai pasimiršta, kad reikia mesti svorį. Skaitliukas nepadeda tau kasdien, vos tik įjungus virdulį priminti, kad reikia elektrą taupyti. Jeigu sugebi taupyti, be pagalbinių priemonių, tai šitas prietaisas yra bevertis, bet visgi tai yra patogus prietaisiukas.
kionig 2012-03-18 21:50
, o ne ištraukinėjant radijos ir televizorius laidus kaip pensininkai tą daro Tik va ta taupymo politika deja nelabai mėgsta gamintojai, o ypač kiniečiai. Kaip žinia, jie taupo ant kokybės, o va kiekybė pas juos pirmoje eilėje. Pvz kiek iš jūsų, kurie turite stacionariuosius kompus ir juose maitblokiai yra 80+ efektyvumo? O, ne pigus širpotriebas puskilovatinis ar vos ne kilovatinis? Kaip daviau aukščiau nuorodą, kur žmogus atliko praktinius eksperimentus, tai pasidomėkite
Nerealiai 2012-03-19 05:37
Kartais mėgstu ką nors susikonstruoti, tačiau jeigu man kainos bei laiko atžvilgiu labiau apsimoka išleisti pinigų šiai "pigienai", tai tą ir padarau. Pritaikymo galimybės tai iš tikro priklauso nuo fantazijos, rodomų parametrų kiekis tai gal ir siauras. Tačiau pirkdamas svarstykles nesiskundi, kad jos nerodo oro drėgmės, temperatūros, ar dar ko nors, nes svarbiausia, kad jos rodo svorį. Kalbant apie daiktų reikalingumą, tai iš tikro gyventi galima be daug ko, tačiau jeigu yra sąlygos, tai pagal jas ir gyveni. Na kaip pavyzdys gali būti termometras. Kam termometras, gi orų prognozės internete yra, tai panašiai ir su gamintojų nurodyta galia yra. Dažniausiai rašoma maksimali galia, kuri gali būti pasiekta, o praktiškai yra kiek kitaip ir beje ne ant kinietiškų prekių, bet ir ant kitų šalių. Na ir pabaigai tai gal kai kam svarbu patogumas, gaminio išvaizdos išbaigtumas, nesakau, kad čia jis tobulai išbaigtas, bet turbūt tikrai labiau, nei tas savadarbis vatmetras (nors pastangų žmogus matosi įdėjo tikrai daug, už tai jam pagarba). Iš tikrųjų turint atitinkamus sugebėjimus ir žinias, galima pačiam pasidaryti labai daug ką, bet tai užima laiko, o jeigu jo neturi, tai perki jau pagamintą produktą. Beje ne visi DIY projektai pigiau išeina dažniausiai, na nebent turi daug atliekamų detalių išsiardęs iš kitų aparatų. DIY projektus darau grynai dėl to, kad man tai įdomu ir patinka, tačiau kalbant apie išteklius reikalingus jiems pagaminti, tai tikrai ne visada pigiau gaunasi. Pvz testerį galima ir pačiam pasidaryti, bet manau geriau atrodys tas pats kinietiškas už ~30LT, jau nekalbant apie medžiagų savikainą reikalingų testeriui pagaminti.
Pumper 2012-03-19 08:23
Nusipirkau ebay daiktą ir visai nesigailiu, kad išleidau tuos 50lt (geriau nei pragerti). Jau mėnuo kaip pajungęs prie PC ir matau, kad kompas (be moniko) man per mėnesį ~16Lt kainuoja (monitorius ir kolonkės +4-5Lt). Ir dabar galiu lengvai pasiskaičiuoti, per kiek laiko atsipirktų investicija į naują Intelį vietoj dabartinio X6 dėl mažesnių elektros sąnaudų, t.y. per mėn. susitaupytų ~4-5Lt, o naujos mobo ir CPU pirkimas (atmetus pajamas iš parduotų AMD dalių) atsieitų apie 500Lt. Taigi prireiktų ~9 metų dabartinėm elektros kainom.
kionig 2012-03-19 15:52
Galima ir kartais tikrai pats ryžtuosi tai daryti. Nes kitaip su tais kiniškaisiais stebuklais yra didelė loterija. O tos loterijos pilnos dėžės brokuotos elektronikos prekių daiktų, o va už brokuotus kiniškuosius stebuklus, kinai tikrai nedalina kompensacijų Žinoma, ko gero ir yra paskaičiuoti brokuotų detalių tikimybės, bet jos toli nuo realybės, kadangi visus faktorius sunku įvertinti, o va netikėtai gali prireikti lėkti ir vėl pirkti tokio pačio širpotriebo, kad galėtum išsimatuoti ką reikia. Iš tiesų, čia reikia kalbėti ne apie DIY ir kiniškuosius stebuklus, o apie šiuolaikinę vartotojiškąją visuomenę, kuria grindžiama ekonomika, nes be vartojimo ekonomika nesisuka Taigi, va tokios akcijinės prekės ir yra ieškoti vartotojų, kurie pirktų tokias pigienas, net kai ir daroma akcija.
Nerealiai 2012-03-19 18:15
O aš manau, visų pirmą reikia žiūrėti, ar tau tos prekės reikia, nepriklausomai nuo akcijų. Be to jeigu visgi taip nutinka, kad tau to daikto po metų, ar dviejų nebereikės, tai nepuoli kaip tamsta jo išmesti į konteinerį (beje sakyčiau tai ir yra vartotojiškumo požymis), o parduoti/iškeisti/atiduoti kitiems. Tokiu atveju kažkas kitas gaus tau nebereikalinga daiktą bei naudos toliau ir visuomenė nebus tokia vartotojiška.
kionig 2012-03-19 19:42
Vat būtent, kad ir sakau, tas akcijinis vatmetras yra ne visai taip jau ir būtinas. O, mano siūlymas būtų ieškoti efektyvesnių prietaisų. Šiaip irgi stengiuosi atsikratyti tokiais nebenaudajamais dalykais, nes vietą visgi užima, tad dažniausiai arba išmetu, dar kartais ir padalinu ar parduodu už atitinkamą kainą. Bet visgi toliau stenksiuos kuo daugiau atsikratyti tais daiktais, kad jų vietą būtų elektroninio laužo surinkimo aikštelėje nei kokiame miške.
Nerealiai 2012-03-20 01:03
Na šia gaida manau galime ir baigti mūsų diskusiją, daugiau kaip ir nėra ką pasakyti. Tolesnis diskutavimas gautusi šiek tiek pilstymas iš tuščio į kiaurą.
kionig 2012-03-20 01:16
Dar kilo mintis, pasiskolink iš Pumper, gal sutiks paskolinti. Nereikės pirkti. Šiaip gal kas pasiūlys kitų taupymo būdų per šią recesiją. Žinoma, tik neapgaudinėjant skaitliukų Įdomu, kas ką nors atrado tokio paprasto ir preinamo kiekvienam namų vartotojui. Bus minčių?