Medikų dienos „MeDi“ 2012 (lapkričio 19 – 24 dienomis)  (0)

Lapkričio 19 – 24 dienomis Vilniaus universiteto Medicinos (VU MF) fakulteto studentai organizuoja kasmetines Medikų dienas “MeDi” 2012, skirtas paminėti VU MF įkūrimo datą, 1781 m. lapkričio 24-ąją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savaitę atidaro Vilniaus universiteto Studentų atstovybės Medicinos fakultete (VU SA MF) organizuojama interaktyvi diskusija tarp dėstytojų ir studentų apie studijų aplinkos ir kokybės gerinimą bei svečiai iš Nacionalinio socialinės integracijos instituto - “Gyvoji biblioteka“. Šis renginys – galimybė pabendrauti akis į akį su visuomenės pažeidžiamų grupių atstovais, ugdyti toleranciją bei supratingumą, o tai ypač svarbu dirbant medicinos srityje. Aktualia tema – pacientų baime prieš apsilankant pas gydytojus – bus kalbama ir Cafe Scientifique’12 renginyje. Apie tai, kaip kovoti su baime ir kokią įtaką ji daro gydymo procesui pasakos psichiatras-psichoterapeutas doc. E.Laurinaitis bei vaikų odontologė doc. V.Brukienė. 

MeDi metu vyks daugybė kultūrinių renginių: protmūšis - “Minties galiūnas”, studentai dalinsis savo talentais tradiciniame fakulteto “Talentų vakare”. Visą penktadienio naktį VU MF studentai galės praleisti renginyje “Naktis fakultete”, kur klausysis gyvos muzikos, žiūrės lietuviškus kino filmus, dalyvaus įvairiuose žaidimuose bei išvys Impro 241 pasirodymą. Drąsiausiausieji galės sudalyvauti naktinėse automobilių orientacinėse varžybose "Dingusio kaulo beieškant", kur įrodys, jog moka orientuotis ne tik fakulteto ar klinikų koriduoriuose. O sportiškiausi studentai susirungs su dėstytojų komanda draugiškose krepšinio varžybose.

Be visų šių renginių vyks ir studentų mokslinės draugijos būrelių mugė bei kraujo donorystės akcija, kurioje supažindinsime su donoryste ir skatinsime patiems tapti donorais. Nepamiršime ir mažųjų ligoniukų, kuriems Santariškių ligoninės Vaikų traumatologijos skyriuje surengsime smagų vaidinimą “Daktaras Ai Skauda”.

Vienas svarbiausių “MeDi” renginių – vieša socialinė akcija prekybos centre “Panorama”, lapkričio 23d. (penktadienį) 12 – 16 valandomis, į kurią kviečiami visi, besirūpinantys savo sveikata. Akcijos metu kineziterapeutai mokys raumenų atpalaidavimo pratimų, mankštelių – tai labai naudinga visą dieną darbe sėdintiems žmonėms. Odontologijos studentai mokys, kaip taisyklingai ir efektyviai prižiūrėti dantis. Medicinos studentai tikrins gyventojų sveikatą: matuos kraujo spaudimą, skaičiuos Kūno masės indeksą (KMI). Ergoterapeutai dinamometru matuos raumenų jėgą, ves žaidimus, lavinančius rankų vikrumą, koordinaciją ir loginį mąstymą. Šios akcijos metu studentai mokysis bendrauti su įvairiais žmonėmis ir skatins juos nepamiršti nuolat domėtis ir rūpintis savo sveikata. 

Visą spalvingą renginių savaitę vainikuos baigiamasis renginys, kuris vyks Menų fabrike „Loftas“. Gros garsūs atlikėjai “Artrace”, “Saulės kliošas”, “G&Gsindikatas” ir “96WRLD”. Dalis lėšų, gautų už bilietus, bus paaukota labdaros ir paramos fondui, skirtam vaikams su širdies ydomis padėti, “Mažoji širdelė”. 

Parengė Greta Katavičiūtė

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(0)
(16)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: