Atvira visuomenei konferencija „Mirusieji moko gydyti“  (0)

Lapkričio 18 – 23 dienomis vyks kasmetinės Medikų dienos – MeDi. Vienas šios savaitės renginių – atvira visuomenei konferencija „Mirusieji moko gydyti“ , kurioje bus kalbama itin jautria tema – žmogaus kūno po mirties panaudojimą mokslo ir mokymo tikslais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anatomija, medicinos studijų pamatas, daugeliui asocijuojasi ne tik su storais Anatomijos atlasais bet ir kruopščiu žmogaus kūno preparavimu, iliustruotu dar paties Leonardo da Vinci. Tačiau jau pirmakursiai Medicinos studentai pamato, jog realybė yra kiek kitokia – žmogų dažniau tenka pažinti žiūrint į plastikinius muliažus ar tyrinėjant detalius piešinius, tačiau realaus prisilietimo yra tikrai nedaug dėl kūnų, kurie po mirties atitenka fakultetui trūkumo.

Įdomu, jog tokią pačią problemą patiria Italija, o liuteroniškose ir evangeliškose šalyse kūnų dovanojama daugiausiai, nors Katalikų Bažnyčia neprieštarauja tokiai žmogaus valiai. Pastebėta, jog kūnų donavimas mokslui ir mokymui priklauso ir nuo žmonių mentaliteto, išsilavinimo bei tos šalies gydytojų bei studentų požiūrio į preparavimą. Didelę įtaką kūnų dovanojimo tendencijoms daro ir šalies įstatyminė bazė.

Konferencijoje  „Mirusieji moko gydyti“ apie šios temos teisinius, etinius ir psichologinius aspektus kalbės bei problemos sprendimo būdų ieškos visuomenėje ir akademiniame pasaulyje žinomi žmonės:VU MF Anatomijos, histologijos ir antropologijos katedros vedėja prof. J. Tutkuvienė, psichoterapeutė dr. A. Matulaitė, kunigas M. Malinauskas, LAWIN teisininkas Š. Narbutas, Seimo narys J. Požela, su motinos dovanotu inkstu gyvenantis T. Čepevelskis. Renginį moderuos buvęs Vilniaus universiteto Studentų atstovybės (VU SA) prezidentas A. Varanauskas. Renginio organizatoriai – VU SA Medicinos fakultete. Konferenciją taip pat bus galima stebėti tiesiogiai 15min.lt portale.

Daugiau informacijos apie MeDi savaitės renginius rasite www.medi13.lt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: