Šeimos verslo patirtis: kas mūsų nenužudo, padaro mus stipresniais  (0)

2008 metais praūžusi ekonominė krizė šluote nušlavė daugybę įmonių, o ypač daug – iš statybų sektoriaus. Dabar tai jau istorija, iš kurios galima pasimokinti bei kitu žvilgsniu įvertinti kas ir ko buvo vertas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sunki 2008-ųjų metų krizės letena užgulė ir UAB „Šaltlita“ – labai sėkmingai stogų prekybos srityje dirbusią šeimos įmonę. Dar 2002-aisiais metais įmonė gavo apdovanojimą iš pasaulinio plieninių stogų gamintojo „Rannila“, kaip didžiausią apyvartą Lietuvoje padarę atstovai. Tačiau sėkmingos veiklos istorija nepadėjo – 2008 metais staigiai sustojus statyboms, klientams vėluojant su atsiskaitymais ir matant naujų užsakymų „badą“, UAB „Šaltlita“ 2008 metais susidūrė su rimtomis problemomis, kurias kitos įmonės spręsdavo labai paprastai – skelbdamos bankrotą.

Tačiau bankrotas – nors ir paprasčiausias būdas tokiose situacijose, bet iš esmės tai nėra geras sprendimas atsakingoms ir brandžioms įmonėms. Juk taip ir lieka nesumokėtos skolos tiekėjams, prarandami absoliučiai visi darbuotojai, iš rinkos išnyksta reputaciją susikūręs prekės ženklas. Tad norėdami to išvengti, UAB „Šaltlita“ susiveržė diržus, susitarė su tiekėjais dėl skolų atidėjimų ir sukandę dantis judėjo į priekį.

Šios pastangos neliko bevaisės – rinka pamažu atsigavo, skolos buvo gražintos, o dabar UAB „Šaltlita“ – vėl viena iš stabiliausiai dirbančių įmonių stogų dangų srityje. Per dešimtmetį sukaupta patirtis atsiliepia su kaupu – klientai įmonę suranda vien per rekomendacijas, o užsakymų kiekiai nuolatos didėja.

Tad ekonominės krizės laiku patirti sunkumai išėjo tik į naudą – sunkumai užgrūdino, išmokino kantrybės, o dabartinė sėkmė įrodė, jog ne visada verta rinktis lengviausią kelią.

Tad jei ieškote patikimo stogų dangos tiekėjo, rinkitės profesionalią, atsakingą ir visus išbandymus atlaikiusią UAB „Šaltlita“ (www.stogodanga.lt).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(1)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: