Telecentras pasiūlė naujovę – interneto MEZON kilnojamosios zonos paslaugą  (9)

Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras), sparčiai diegiantis Lietuvoje 4G ryšio technologiją WiMAX, siūlo naujovę – analogijų rinkoje neturinčią interneto MEZON kilnojamosios zonos paslaugą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo šiol įmonės ir organizacijos ar individualius projektus įgyvendinantys asmenys itin sparčiu belaidžiu internetu MEZON gali pasinaudoti bet kurioje Lietuvos vietoje. Naująją paslaugą galima užsisakyti bet kuriam laikotarpiui pagal kliento pageidavimus.

„Kilnojamosios zonos paslauga suteikia galimybę įvairius renginius, kuriems reikalingas interneto ryšys, organizuoti bet kurioje pasirinktoje vietoje, nes MEZON internetas pats „atvažiuoja“ visur, kur tik reikia. Jis gali veikti ir ten, kur dar nėra įdiegtas 4G ryšio tinklas, o naudojant autonominį elektros generatorių MEZON gali būti prieinamas ir tokiose teritorijose, kuriose nėra elektros“, – teigia Telecentro Paslaugų plėtros skyriaus viršininkas Dalius Srėbalius.

Užsisakius interneto MEZON kilnojamosios zonos paslaugą, nurodytoje teritorijoje ant specialaus automobilio įrengiama bazinė WiMAX ryšio stotis. Ji užtikrina saugų, patikimą ir itin spartų – net iki 10 Mb/s – internetą. Naudojant tokią kilnojamąją bazinę stotį, belaidžiu interneto ryšiu galima naudotis tiek uždarose, tiek ir atvirose erdvėse, taip pat neįprastose ar visiškai naujose vietose.

„Naujoji paslauga suteikia galimybę nevaržomai naršyti internete, naudotis balso ir vaizdo telefonijos, multimedijos paslaugomis, vykdyti vaizdo transliacijas internetu ir pan.“, –  pasakoja Dalius Srėbalius. Jis pabrėžia, kad renginių metu daug paprasčiau ir ekonomiškiau naudotis belaidėmis komunikacijos priemonėmis. Be to, veikiančio interneto zona sukuria papildomą renginio vertę, o tai didelis privalumas ne tik renginių organizatoriams, bet ir svečiams. „Norint naudotis internetu kilnojamojoje zonoje, reikia su savimi turėti kompiuterį ir MEZON interneto USB modemą – asmeninį arba išsinuomotą renginio vietoje. Patogu tai, kad šis modemas yra pritaikytas bet kuriam kompiuteriui, jį įdiegti labai paprasta, programa instaliuojama labai greitai – trumpiau nei minutę“, – priduria Dalius Srėbalius.

Telecentro Paslaugų plėtros skyriaus viršininko teigimu, naujoji paslauga ypač naudinga tiems, kas organizuoja koncertus, parodas, produktų pristatymo ir kitus renginius. Interneto MEZON kilnojamoji zona gali būti naudojama konferenciniam vaizdo ryšiui su gamintojo ar įmonės atstovais užtikrinti, sporto varžybų ir koncertų demonstravimui lauko ekranuose ir pan. Žiniasklaidos atstovams tai puiki galimybė operatyviai perduoti tekstinę, garso ir foto medžiagą, be to, tai naujas patogus būdas tiesiogiai transliuoti renginius internetu tiesiai iš įvykio vietos.

„Interneto MEZON kilnojamosios zonos paslauga – tikras atradimas toms įmonėms, kurios nenori investuoti didelių sumų į ryšio infrastruktūrą, kai interneto reikia ne nuolat, o tik tam tikrą laiką, bet pageidauja turėti itin spartų, patikimą ir didelius duomenų srautus leidžiantį siųsti internetą“, – pabrėžia Dalius Srėbalius. Jis pasakoja, kad tokios MEZON interneto galimybės buvo sėkmingai panaudotos NATO parlamentinės asamblėjos, TAIZE renginių Vilniuje metu, muzikos ir meno festivalyje „Be2gether“ ir kitur.

Belaidis 4G internetas MEZON šiuo metu veikia Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose, pajūrio kurortuose Palangoje, Nidoje ir Šventojoje, taip pat Tauragėje, Utenoje, Alytuje. Pagal numatytą ryšio tinklo plėtrą jau kitų metų pabaigoje jis bus prieinamas maždaug 93 proc. miestiečių ir apie 63 proc. visų šalies gyventojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)