"Windows 7" pagyvins verslą ir paskatins naujų darbo vietų kūrimą  (1)

Spalio 22-ąją visame pasaulyje prasidėjo naujosios operacinės sistemos „Windows 7” pardavimas. Daugelyje šalių, taip pat ir Lietuvoje, pirmieji kompiuteriai su „Windows 7” buvo įsigyti dar naktį, specialiai surengtų akcijų metu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prognozuojama, kad didelio vartotojų susidomėjimo sulaukusios operacinės sistemos pasirodymas prekyboje pagyvins informacijų technologijų ir kitas rinkas, padės sukurti naujas darbo vietas.  

Naktinį kompiuterių išpardavimą Lietuvoje organizavusios bendrovės „Topo centras“ komercijos direktorius  Andrius Čekanavičius pasakojo, kad nepaisant ekonominio sunkmečio vartotojai aktyviai domėjosi galimybe įsigyti kompiuterį su „Windows 7”.  Pasak jo, naktinio išpardavimo metu pirmasis kompiuteris su naująja operacine sistema buvo parduotas per 30 sekundžių, o per pirmąsias 9 minutes iš viso buvo nupirkta 70 kompiuterių su „Windows 7”. „Gyventojų aktyvumas rodo, kad „Windows 7” skatina vartotojus greičiau priimti sprendimą dėl kompiuterio įsigijimo, todėl tikimės ir prekybos kompiuterine įranga pagyvėjimo,“ - sakė A.Čekanavičius.

Bendrovės „Microsoft Lietuva“ verslo strategijos ir rinkodaros grupės vadovas Martynas Bieliūnas pasakojo, kad operacinė sistema „Windows 7” buvo kurta glaudžiai bendradarbiaujant su tūkstančiais vartotojų ir IT profesionalų iš daugiau nei 200 šalių. „Greičiau ir paprasčiau veikianti, leidžianti maksimaliai personalizuoti kompiuterį ir išnaudoti visas jo galimybes, „Windows 7” atspindi tai, ką norėjo matyti joje patys vartotojai,“ – sakė M.Bieliūnas.

„Microsoft“ atstovas teigė, kad optimistiškas viltis dėl naujos operacinės sistemos populiarumo stiprina ir prieš keletą savaičių tarptautinės tyrimų bendrovės IDC pateikta analizė. Planuojama, kad iki ateinančių metų pabaigos iš viso pasaulyje bus parduota 177 mln. operacinės sistemos vienetų, iš jų daugiau nei 50 mln. – Europos Sąjungoje. 

IDC tyrimas parodė, kad „Microsoft“ produktai padeda uždirbti pajamų ir kitiems rinkos dalyviams - kompiuterinės įrangos gamintojams ir pardavėjams, sprendimų diegėjams, konsultantams, klientus aptarnaujančioms įmonėms,  taip pat logistikos bendrovėms. Tikėtina apyvarta, kurią pasieks IT bendrovės iš darbų ir produktų, susijusių su „Windows 7”, sieks 320 mlrd. JAV dolerių. Analizės duomenimis, iš „Microsoft“ produktų pardavimo, diegimo ir aptarnavimo kiti rinkos dalyviai uždirba 19 kartų daugiau, nei pati programinės įrangos kūrėja. „Daugumą IT bendrovių pasaulyje sudaro smulkios ir vidutinės įmonės, todėl didžioji IT sektoriaus pajamų suma iš „Windows 7”  papildys savo šalių biudžetus, taip pat ir Lietuvos,“ – atkreipė dėmesį Martynas Bieliūnas.

Tyrime teigiama, kad iki 2010 m. pabaigos daugiau nei 1,5 mln. IT sektoriaus darbuotojų veikla bus susijusi su „Windows 7”, tai sudaro beveik penktadalį (18 proc.) visų IT specialistų. Daugiau nei 100.000 IT bendrovių ES šalyse, gaminančios, parduodančios ar platinančios „Windows 7”, papildomai įdarbins apie 600.000 darbuotojų. Dar 900.000 specialistų bus priimta įmonėse, kurios informacijų technologijas naudoja savo veiklos plėtojimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: