Gimnazija iš Lietuvos - tarp novatoriškiausių pasaulio mokyklų  (0)

Kuršėnų L. Ivinskio gimnazija vienintelė iš Lietuvos mokyklų dalyvaus pasaulinėje programoje „Novatoriška mokykla“. Gimnazija konkuravo su mokyklomis iš 41 pasaulio šalies ir tapo viena iš 31 mokyklos pradininkės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuvoje ilgalaikę švietimo programą „Novatoriška mokykla“, kuri startavo šių metų rugsėjį, vykdo Švietimo ir mokslo ministerija ir informacinių technologijų bendrovė „Microsoft Lietuva“. „Dalyvaudami pasaulinėje programoje „Novatoriška mokykla“ tikimės gauti žinių ir įgūdžių, kuriuos galėtume panaudoti savo mokykloje. Nuolatos išbandome informacinių technologijų naujoves mokymo procese, visi mūsų mokytojai dirba kompiuteriais, todėl į paraiškos rengimą pasaulinei atrankai buvo įsitraukusi visa mokyklos bendruomenė“, - sakė Kuršėnų L. Ivinskio gimnazijos direktorius Albinas Jokubauskas. Bendrovės „Microsoft Lietuva“ generalinis direktorius Mindaugas Glodas sakė, kad inicijuojant programą „Novatoriška mokykla“ buvo siekta paskatinti Lietuvos mokyklas aktyviau naudotis informacijų technologijų teikiamomis galimybėmis, šiuolaikiškai ir patraukliai organizuoti vaikų mokymą, taip pat palengvinti pačių mokytojų darbą. „Mokymas bus efektyvus, jei jis bus įtraukiantis, o informacijų technologijos turi daug neišnaudotų galimybių, padedančių pasiekti šių tikslų,“ – teigė Mindaugas Glodas.

Rungėsi su 100 mokyklų iš skirtingų pasaulio šalių

Pasaulinėje novatoriškų mokyklų atrankoje dalyvavo 104 mokyklos iš 41 pasaulio šalies, kiekviena šalis vertinimui galėjo pateikti iki penkių mokyklų.  Iš Lietuvos pasaulinėje atrankoje dalyvavo Kauno „Aušros“, „Jėzuitų“ ir „Santaros“ gimnazijos, Panevėžio J.Miltinio bendrojo lavinimo mokykla bei Kuršėnų L.Ivinskio gimnazija. „Programoje dalyvaujančios mokyklos parodė didelį kūrybiškumą ir entuziazmą. Lietuva tikrai turi novatoriškų mokyklų, kurios gali pasirodyti ir tarptautinėje arenoje“, - sakė Švietimo informacinių technologijų centro vadovas Vaino Brazdeikis. 

Kuršėnų gimnazijos atstovai lapkritį dalyvaus tarptautiniame forume Brazilijoje

Atrinkta 31 novatoriška mokykla, tarp kurių yra ir Kuršėnų L. Ivinskio gimnazija, dalyvaus pasaulinėje mokyklų pradininkių (angl. – Pathfinder Schools) programoje. Jos metu atrinktų mokyklų atstovai susitiks ir dalinsis patirtimi, vyks bendri seminarai, diskusijos ir mokymai. Didžioji dalis šių susitikimų jau vyksta virtualiai, tačiau visi mokyklų atstovai susirinks Brazilijoje bendram novatoriško švietimo forumui. Lapkričio 3-6 dienomis Salvadore vyksiančiame renginyje susirinks 250 novatoriškų mokytojų. Renginio metu bus įteikti ir 12 Pasaulinių mokytojų novatorių apdovanojimų.

Novatoriška mokykla skleis žinias ir dalinsis patirtimi su kitomis Lietuvos mokyklomis

Programa „Novatoriška mokykla“ toliau tęsis ir Lietuvoje, novatoriškos mokyklos bendradarbiaus, keisis informacija ir apmokys savo darbuotojus. „Pasaulinėje programoje dalyvaujanti Kuršėnų L. Ivinskio gimnazija taps savotiška Lietuvos ambasadore, pristatančia informacijų technologijų naudojimą mokymui mūsų šalyje. Iš kitos pusės, jos parvežtos žinios bus labai vertingos visoms Lietuvos mokykloms ateityje“, - sakė V. Brazdeikis.

Programos „Novatoriška mokykla“ tikslas – parengti šiuolaikiškos bendrojo lavinimo mokyklos viziją ir pritaikyti informacijų technologijas efektyvesniam vaikų mokymui. „Novatoriška mokykla“ – viena iš ilgalaikio projekto „Partneriai mokyme“ dalių, kurį bendrovė „Microsoft“ įgyvendina po filantropinės programos „Unlimited Potential“ vėliava.

Daugiau informacijos apie „Microsoft“ ir socialinių partnerių vykdomas programas galima rasti:

a)    Apie „Microsoft“ vykdomą filantropinę programą „Partneriai mokyme“ („angl. „Partners in Learning“) http://www.microsoft.com/education/pil/partnersInLearning.aspx;

b)    Programos „Mokytojai novatoriai“ (angl. „Innovative Teachers“) portalas: http://www.innovativeteachers.com/Pages/Welcome.aspx;

c)    Portalas „E-Mokykla“: http://portalas.emokykla.lt/Puslapiai/Naujienos.aspx.

Apie „Microsoft“:

1975 metais įkurta korporacija „Microsoft“ (Nasdaq „MSFT“) yra pasaulinė programinės įrangos, IT paslaugų ir sprendimų, padedančių efektyviau išnaudoti asmenines bei verslo galimybes, lyderė. 2003 metais Lietuvoje įsteigtas vietinis korporacijos padalinys – UAB „Microsoft Lietuva“, kuris organizuoja programinės įrangos platinimą ir įgyvendina infrastruktūrinius IT projektus valstybiniame sektoriuje bei visų dydžių verslo įmonėse. „Microsoft Lietuva“ taip pat aktyviai vykdo socialiai atsakingas programas, bendradarbiaudama su Lietuvos Švietimo ir mokslo ministerija, aljansu „Langas į ateitį“ bei neįgaliųjų asociacijomis ir draugijomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)