Per trejetą metų mobilaus saugumo grėsmės išaugo daugiau nei 100 proc.  (0)

Mobiliosios įrangos industrija šiandien sparčiai plečiasi. Ši plėtra sąlygoja beprecedentę konsolidaciją, kuri vyksta tarp techninės ir programinės įrangos kūrėjų. Tuo tarpu šiandienis vartotojas, besinaudojantis moderniausiu mobiliuoju telefonu, galbūt ne visada pagalvoja, jog šis – tolygus kompiuteriui. Taip dažnai pamirštama viena, kaip atskleidė tyrimai, aktuali ir šiandien sparčiai auganti mobilaus saugumo problema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasaulinės saugumo sprendimų kūrimo lyderės „McAfee“ užsakymu „Informa Telecoms & Media“ kompanijos atlikto tyrimo „Mobilus saugumas 2009“ ataskaitoje atskleidžiama, kad per pastaruosius trejetą metų bendras mobilaus saugumo pavojaus lygis išaugo daugiau nei 100 proc., lyginant tuos pačius 2006, 2007 ir 2008 metų laikotarpius. Pavyzdžiui, virusų ir šnipinėjimo programų pasireiškimo atvejų nuo 2006 m. padaugėjo net 130 proc. Tiek pat išaugo ir vartotojams siunčiamų garsinių bei tekstinių „šiukšlių“ apimtys. Mobilių įrenginių vartotojų informacijos praradimų atvejų 2007-2008 m. laikotarpyje padaugėjo per 50 proc.

Kaip teigia „McAfee“ partnerio Lietuvoje IT bendrovės „DPA programinė įranga“ direktorius Genadijus Gricukas, pasauliniu mastu fiksuojamos mobilaus saugumo grėsmės netruks pasireikšti ir Lietuvoje. „Įvairūs įsilaužėliai ir sukčiai puikiai suvokia mobiliosios įrangos atveriamas galimybes. Kaip parodė praktika, interneto plėtros metu gausėjo saugumo pavojų, panašu, kad tai atsitiks ir augančioje pažangių mobilių technologijų rinkoje, kuri vis labiau masins elektroninius nusikaltėlius. Todėl jau šiandien būtina pradėti domėtis ir apsibrėžti mobilaus saugumo kriterijus bei priemones, iš kurių būtų galima paminėti mobilių įrenginių šifravimą bei apsaugos nuo duomenų nutekėjimo diegimą“, – sako G. Gricukas.

IT bendrovės „DPA programinė įranga“ vadovo teigimu, mobilus saugumas aktualiausias yra verslo organizacijoms. „Apie saugumą verta gerai pamąstyti, nes pastebima, jog daugėja verslininkų, daugelį savo veiksmų, tarp jų ir finansines operacijas, atliekančių mobiliuoju telefonu. Juk ne paslaptis, kad daugelis vadovų savo mobiliuosiuose telefonuose saugo įvairius finansinius dokumentus, konfidencialią informaciją, privačius susirašinėjimus ir t.t. Todėl būtina laiku pasirūpinti atitinkamomis saugumo priemonėmis“, - teigia G. Gricukas.

Saugumo sprendimų kūrėjos kompanijos „McAfee“ tyrimo „Mobilus saugumas 2009“ ataskaitoje nurodoma, jog mobiliųjų technologijų gamintojams didžiausią rūpestį dėl saugumo kelia tokios technologijų panaudojimo sritys kaip apmokėjimai ir bankininkystė, programų diegimas, išorinių atminties kortelių naudojimas, Bluetooth ryšys bei daugialypės terpės programų atsiuntimai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: