150 tūkst. eurų! Mėgėjišku metalo detektoriumi lauką tyrinėjęs vyras aptiko gyvenimo laimikį (Foto, Video)  ()

Viktorijos valstijoje, Australijoje, mėgėjišku metalo detektoriumi lauką tyrinėjęs vyras aptiko užkastą milžinišką aukso grynuolį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyras, kurio vardas ir pavardė neskelbiama jo paties pageidavimu, tyrinėjo teritoriją, kuri yra vadinama „auksiniu trikampiu“. Ši vieta XIX a. buvo Australijos aukso karštligės epicentru.

Aptiktą radinį vyras netrukus nunešė į netoliese esantį Geelongo miestą, kuriame įsikūrę aukso vertinimo specialistai „Lucky Strike Gold“.

„Kai pirmą kartą tai pamatėme, iš nuostabos į grindis trenkėsi žandikauliai“, – įspūdžiais feisbuke pasidalijo „Lucky Strike Gold“ savininkas Darrenas Campas. Specialistas šį radinį įvertino kaip „absoliučiai stulbinantį aukso grynuolį“, rašo „LiveScience“.

Radinį specialistui atnešęs vyras iš pradžių manė, kad jis bus vertas maždaug 6700 JAV dolerių (apie 6100 eurų). Tačiau vėliau paaiškėjo, kad į dvi dalis perskeltame akmens luite yra 2,6 kg aukso, kurio vertė – 160 000 JAV dolerių (apie 146 tūkst. eurų), praneša BBC.

 

Šioje Australijos dalyje aukso radiniai – nėra retas dalykas, tačiau pasak D. Campo, per 40 darbo metų tai yra didžiausiais jo pamatytas aukso grynuolis.

Visų laikų didžiausias aukso grynuolis visame pasaulyje yra atrastas taip pat Australijoje. 1869 metais kalnakasių aptiktas aukso luitas svėrė 66 kg. Remiantis Viktorijos muziejaus duomenimis, šis aukso grynuolis dabar būtų vertas maždaug 25 mln. eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(14)
(0)
(14)

Komentarai ()