Istorinis radinys. Ką Šervudo miške rado britas (Foto)  ()

Artefakto tyrimas suteikė galimybę pažvelgti į praeitį ir papuošalų gamybos laikus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Eidamas per Šervudo mišką su metalo detektoriumi, britas Andy Taylor aptiko auksinį žiedą. Ekspertai teigia, kad artefaktui 460 metų ir jis priklausė Notingemo šerifui, pagrindiniam Robino Hudo legendos antagonistui.

Radinys įdomus pirmiausia tuo, kad siejamas su šerifu, kuris baladėse ir legendose vaizduojamas kaip tironas, pinigų plėšikas ir vargšų engėjas, rašo New Voice.

 

Tiesa ar ne, bet sakoma, jog šiose vietose buvo rasta ir kitokių lobių, priklausančių Notingemo šerifui. Be to, ant šio žiedo buvo Jenisonų giminės, kurios atstovai viduramžiais užtikrino teisėtvarką šiose žemėse, herbas.

Legenda byloja, kad Jenisonai praturtėjo ne pačiu sąžiningiausiu būdu. Manoma, kad per vieną iš karų jiems saugojimui buvo palikta nemažai vertingų daiktų, tačiau vėliau Jenisonai negrąžino jų nei teisėtiems savininkams, nei įpėdiniams.

 

Žiede taip pat yra neįprastas senosios anglų kalbos užrašas „I Meane Ryght“, kuris tiesiogiai  verčiant reiškia „aš jus teisingai supratau“.

Šio artefakto tyrimas suteikė galimybę pažvelgti į praeitį ir papuošalų gamybos laikus. Tai liudija apie senovės auksakalių meistriškumą ir gali suteikti svarbios informacijos apie to meto papuošalų gamybos stilius.

Kūrinys vėliau šiais metais bus parduotas „Hansons Auctioneers“, Derbyje už maždaug 2 000–3 000 svarų sterlingų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(0)
(22)

Komentarai ()