Žmogus, numetęs bombą ant Hirosimos: niekada neatsiprašysiu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tarkvinijus Išdidusis 2010-08-08 15:00
O ką tau rusai konkrečiai daro blogo? Gal tavo namu sudegino? Šeimą išprievartavo ir pakorė, ar draugus sušaudė? O gal mafijozai buvo rusų atlėkę pas tave reketuoti? Konkrečiai, ką jie TAU padarė?
nondescript 2010-08-08 15:09
pribaigti? nejuokauk pries rasydamas verciau pasidomek koki ginklu arsenala Japonai buvo pasiruose panaudoti, Amerikieciams izengus i ju salas tukstanciai lektuvu, povandeniniu laivu ir valciu prikrautu sprogmenu, bei diziule armija pasiryzusi paaukoti gyvybe vardan garbes: http://lt.wikipedia.org/wiki/Kategorija ... B3_ginklai Japonai zinojo, kad pralaimes, bet Amerikieciai butu uztruke metus ar ilgiau, bei patyre milziniskus nuostolius, jei nebutu panaudoje atominio ginklo
Simplicity 2010-08-08 15:10
Pasiskaityk http://www.genocid.lt/muziejus/lt/279/a/
Tarkvinijus Išdidusis 2010-08-08 15:13
Pff, aš apie tai viską žinau, tačiau tai vykdė tuometinė RA Stalino įsakymu. O aš jo klausiu, ką dabartiniai rusai jam daro. Įsiskaityk
cukrius 2010-08-08 15:34
Dabartiniai rusai viešai garbina tuos įvykius ir jų kaltininkus. Tu rimtai apsimeti ar nežinai? Jų tas rusiškas imperializmas, net pačios vyriausybės skatinamas. Visa tai yra elementarūs dalykai ir nereikia čia ginti. Čia tas pats, kas sakyti, kad ne visi naciai žudė žydus, bet juk visi naciai palaikė tai? Tas pats ir su rusais...
Tarkvinijus Išdidusis 2010-08-08 15:42
Ir jūs manot, kad reikšdami viešai pasipiktinimą kažkokiam FORUME (taip, taip, Forume, o ne rašydami, na, nežinau kokius nors laiškus į vyriausybę su... na nežinau, kad ir ką ten sugalvojat) dėl to, kas vyko po Lietuvos okupacijos, manot, kad nuo to kažkas pasikeis? Įdomiai čia, pavarot. Ne, cukriau, aš rusų neginu. Tiesą sakant, man jie giliai dzin, savo darže, ką jie nori tegul ir daro. Manai, kad jie vieninteliai šlovina praeitį? Tai pasižiūrėk visų pirma į savo daržą, t.y. Lietuvą. Juk dažnas lietuvis šlovina Vytautą Didįjį, kai dar LDK tęsėsi nuo Baltijos iki Juodosios (nors, realiai lietuvių gyveno tik aplinkiniuose kaimuose palei kunigaikščio dvarą, bet čia neesmė) - tai yra užkariavimus ir okupavimus. O gal manai, kad japonai kada nors kiniečių atsiprašys, kad juos buvo okupavę? Nejuokink, tačiau, kažkaip gyvena jie nesipykdami ir agresijos vienas kitiems nejaučia (bent jau kaip man žinoma, o, jei įrodysi, kad jaučia - NE SĄMOKSLO TEORIJOMIS ar YOUTUBE -, atsiimsiu savo žodžius. Taip, kad raminkis, aš ne aklas, tačiau ir negyvenu praeitimi, o žvelgiu į ateitį, ką patarčiau ir tau daryt.
Simplicity 2010-08-08 15:49
Pries pradedamas apie Vytauta ir LDK pasiskaityk istorija. Dar pasiskaityk kokiu budu tais laikais kuresi valstybes.
Tarkvinijus Išdidusis 2010-08-08 16:00
Ir jau kokiu būdu? Iki ATR buvo šie būdai: 1. Užkariavimai siekiant daugiau žemių arba apjungti esamas (čia labiau Mindaugo stichija buvo, dar mėgo klasta, papirkinėjimais, bauginimais, etc. Žodžiu, šių laikų mafas). 2. Kariniai aliansai (nors pastarieji atplėšė LDK žemes, ypač, kai su kariniais ordinais tie aliansai buvo sudaromi, vis Žemaitija nukentėdavo). 3. Diplomatija (čia jau ponas Gediminas išrado tokį dalyką, nes pamanė, kad brutalia jėga nieko nepasieksi, taip pat sūnų, dukterų vedybomis plėtė teritoriją). 4. Dinastinė unija ("Krėvos sutartis" ir persikeliami į ATR laikus) Per ATR: 1. Na, tik vienas - dinastinė unija, o po to, kai jau iš Jogailaičių ir Gediminaičių nebebuvo ką rinkti, o centrinė valdžia buvo labai labai paperkama, galėjo ir svetimšaliai užimt sostą. 2. Na, kartais ir pakovodavo dėl žemių (Šiaurės Karas su Švedija, norėjo labai jau savo tėvo sostą atsiimti Aleksandras berods). Taip, kad tu man, Simplicity, neaiškink apie istoriją, gerai, o ypač, LDK. Ir iš vis, ką aš čia rašau tau? Tipo įrodžiau, kad žinau tą LDK ir kokiais būdais ji plėtėsi, nu ir? Tas pats ir per PPK ir per APK buvo (teritorijos, skirtumas - viduramžiais nebuvo šautuvų ir granatų bei bombų, o lankai ir šaltieji ginklai). Tad pats biškį pagalvok, ką tu čia ką tik parašei man, gerai?
cukrius 2010-08-08 16:00
Aš manau, kad naglas kabinėjimasis prie to kas ir taip aišku ir priveda prie tokios nuomonės reiškimo šitame forume, taip kad, pats kaltas. Dabar paaiškink man, kaip Lietuvos Respublikos vyriausybė remdamasi savo tautos praeitimi skatina neapykanta ir siekia pateisinti savo imperialistinius siekius (jeigu turi tokių). Dabar pabandysiu paaiškint tau vieną dalyką dėl istorijos prisiminimo ir gyvenimo iš jos. Aš, ir manau dauguma lietuvių, istorija prisimina ir semiasi iš jos stiprybės, bet jokiu būdų ne gyvena iš jos. Kitas atvejis yra kai žmonės gyvena iš jos, aka rusai. Tai nebūtų gal taip blogai, jeigu ne jų pačių vyriausybės skatinimas gyventi iš tos istorijos. Be to, kiek aš bent žinau, japonai po 2-ojo pasaulinio jau senai atsisakė imperialistinių minčių. Bent jau aš negirdėjau apie jokias japonų "įtakos zonas" dėl kurių jie grasintu kam nors. Dar manau verta paminėti, kad vienintele problema kuria jie turi tai yra su tais pačiais rusais. Mat po 2-ojo pasaulinio karo ir po Japonijos kapituliacijos rusai nesustojo ir toliau okupavo kai kurias salas ir kurias valdo iki šiol, net nepasirašydami taikos sutarties su japonais. Tai mano akimis problemas kuria tik tie patys rusai. Dar karta noriu pasakyt, kad aš praeitimi negyvenu. Aš tikrai sutinku su tavimi, kad reikia žiūrėti į ateitį, bet ir tikiu, kad iš praeities galima pasisemti stiprybės, kurios gali prireikti sprendžiant ateities problemas, o ne tas problemas kurios kilo iš praeities. Galu gale, aš nesuprantu tada tavo viso šito teksto prasmės jeigu tu žinai kas vyksta Rusijoje, gal tada aš ne taip supratau?
Simplicity 2010-08-08 16:04
O kur visame tame isvardintame reikale matai zodi- gencidas?
Tarkvinijus Išdidusis 2010-08-08 16:07
O ar tu klausei apie genocidą? Ne. Bet ar tu supranti, kad viduramžiais nebuvo jokių genocidų? Tu tai supranti?
Simplicity 2010-08-08 16:21
As tau tenorejau parodyt, kad lyginti LDK (viduramzius) ir TSRS (naujuosius laikus) yra kvaila. Viduramziais vienaip ar kitaip i viena darini jungesi ir skaldesi kunigaikstystes, zemes ir pan.. Sio reiskinio okupacija vadinti tikrai negalima. Tai kas ivyko po antrojo pasaulinio karo- visai kita istorija. Ir cia ne Lietuvos Vyriausybes reikalas rasineti jokios naudos neduodancius rastus Rusijos Federacijai. Protingas uz savo praeities klaidas atsipraso per daug neraginamas, o kvailam (ar pasiputusiam) ir 100 rastu nepades. Papildyta: Karas yra karas ir per kara viskas galima- atomines bombos, nuodingos dujos, koncentracijos stovyklos ir t.t. ir panasiai. Kai zudynes sekmingai vykdomos jau pasibaigus karui, tai jau turim genocida. Va cia vel galim prisiminti TSRS ir galim net nekalbet apie Lietuva, bet galim prisimint ir estus, ir latvius. Galim prisimint ir Ukrainos socialistine respublika ar tuos pacius rusus. Kazkodel rusai slovina ir tapatinasi su TSRS, grieztai atsiriboja nuo to ka padare Stalinas, bet per šventes issikabina plakatus su tuo paciu Stalinu.
Alchi 2010-08-08 16:25
Gerai sakai. Žinant japonų mentalitetą jie tikrai būtų kovesi iki paskutinio žmogaus, su lazdom ir akmenim jei būtų prireikia.
Tarkvinijus Išdidusis 2010-08-08 16:58
: Na, o kiek man yra žinoma, prūsai buvo tie patys vokiečiai ir jų neišnaikino, o atsikraustė karinis ordinas, iš Prūsijos vykdęs ekspansijas (jei gerai pamenu tai). P.S. Simplicity, bet aš ir nelyginau niekad LDK su SSRS (TSRS)
Simplicity 2010-08-08 17:37
Tik kodel Stalinas iskart tampa gruzinu, nesusijusiu su slovingaja TSRS, kai kalba pasisuka apie NKVD, tremimus, kankinimus ir zudymus? Tik kodel herojus Stalinas, vedes TSRS piliecius i Didiji Tevynes isvadavimo kara, ir isvadaves Rusija nuo fasistu staiga tampa tik kraugeriu gruzinu, visiskai nesusijusiu su TSRS, kalbai pasisukus apie NKVD darbelius ir tautu genocida? Kodel tada prasideda "ir mus, rusus, jis veze" bei badymas pirstais i aplinkinius: "paziurekit i save", "manot JAV geresne", "paziurekit ka jums dave nepriklausomybe" ir t.t. ir pan.? Gaila, kad Hitleris savo tankus nuvede toliau i Rytus, nei buvo sutarta pasirasant Molotovo Ribentropo pakta. Jei ne tai, tai dabar nebutu preteksto didziuotis "slovingaja TSRS" istorija.
Plikas 2010-08-08 17:37
jo. Čia omenyje turima partijos valymai ir patyrusių karo vadų pakeitimas nepatyrusiais.
Tarkvinijus Išdidusis 2010-08-08 17:56
: Aš niekada nesigyriau, kad išmanau istoriją, tiesiog teikiu tuos faktus, kuriuos sužinojau, kai mokiausi mokykloje. Antra, sorry, tingėjau kitaip cituoti (bei performatuoti linijas). Bet, galima trumpai panagrinėti tavo klausimą. Jei gerai jį supratau - tai atsakysiu taip (o jis ganėtina užsuktas): Stalinas (pagal mane) bijojo galimos išdavystės KP gretose. Spėju, kad nuo valdžios nuprotėjo, nes į gyvenimo pabaigą niekuo jau nebe pasitikėjo. Kadangi, SSRS buvo didžiulė tiek žmonių skaičiumi, tiek ir teritorija - karių turėjo užtektinai. Aišku, Stalinas, nepasitikėdamas niekuo, jis keitė karo vadus. Taip, gal ir nemokšomis, tačiau jis taip apsisaugojo, nes paprasta liaudis (kaip sakoma), nebūtų mėginusi jo nuversti (nors man atrodo atvirkščiai). Dabar RA patyrinėkim. Gerai apmokyti kariai, jų yra daug. Aišku, dalis jų buvo panaudota kaip gyva mėsa vokiečiams, tačiau reikia ir suprasti tokį dalyką - RA vyravo fanatizmas, aklas tikėjimas "tautos tėvu" ir siekis sutriuškinti nacizmą. Taip, dauguma karių žuvo dėl Stalino kaltės, nes jis, kaip tu ir sakei, pakeitė normalius "specnazus" lakstančiais idiotais. Tačiau tų lakstančių idiotų buvo begalės. Jie ir pralaužė vokiečių gynybą (galima prisiminti Staliningradą, Kurską). Išvada, nežinau, ką pasakyti tokiu klausimu, iš ties. Tačiau manau, kad jie ne tiek laimėjo nepaisydami Stalino kaprizų, kiek dėl savo aklo pasiryžimo išgelbėti tėvynę. P.S. Jei kas pamanė, kad idealizuoju SSRS, nė vėlnio!
Alchi 2010-08-08 18:27
Jeigu norit ieškot kas laimėjo karą, tai aš balsuoju už Žukovą. Jis vadovavo Maskvos gynybai ir kartu su sibiriečiais atstūmė vokiečius. Jis vadovavo staliningrado gynybai, kas labai daug prisidėjo prie nacių sutriuškinimo. Stalinas buvo paranojikas ir jo RA išvalymai vos ne kainavo sovietų sąjungos pralaimėjimu. Geri kareiviai, be gerų vadų nieko gero nenuveiks. P.S. O kiek man žinoma tai prūsai buvo baltų gentis, kuri išnyko, kai lenkai pasikvietė ordiną gelbėti nuo netikėlių pagonių litwakų. Aš nežinau ar prūsai buvo išžudyti, gal tai toks sutapimas, kad atsikėlė vokiečiai, o prūsai išnyko.
Tarkvinijus Išdidusis 2010-08-08 18:37
Alchi, nežinau gali būti ir taip kaip tu sakai dėl prūsų. Nesiginčysiu, nes tingiu dabar tikrint
kazle 2010-08-08 20:53
Jo Alchis yra teisingas kad prusai buvo baltu gentis kiek atsimenu is istorijos o del prusu isnykimo pirma karta girdziu,bet cia jau off topic