Sensacija! Viena iš pagrindinių XX amžiaus paslapčių. Rastas Amelia Earhart lėktuvas! (Foto, Video)  ()

Garsi amerikiečių aviatorė dingo dar 1937 m., ir nuo to laiko nežinoma, kas jai atsitiko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečių kompanija „Deep Sea Vision“, užsiimanti vandenynų tyrimais, pranešė, kad jos darbuotojai aptiko amerikiečių aviacijos pionierės Amelia Earhart lėktuvo nuolaužas.

Ji dingo 1937 m., kai bandė tapti pirmąja moterimi pilote, apskridusia aplink pasaulį. Jei įmonės duomenys pasitvirtins, bus atskleista viena pagrindinių XX amžiaus paslapčių, rašo „Futurism“.

„Deep Sea Vision“ duomenimis, 16 žmonių komanda Ramųjį vandenyną tyrinėjo praėjusių metų rugsėjo–gruodžio mėnesiais. Povandeninis dronas, aprūpintas moderniausiu sonaru, užfiksavo vaizdą, kuris labai panašus į Amelijos Earhart sudužusį lėktuvą.

Sonaro vaizdai buvo gauti praėjus mėnesiui nuo ekspedicijos pradžios, tačiau jos dalyviai iki paskutinės tyrimo projekto dienos nesuprato, kad galėjo atrasti garsiosios aviatorės lėktuvą.

Teigiama, kad šio objekto forma primena „Lockheed Electra“ lėktuvą, kuriuo Earhart ir navigatorius Fredas Noonanas leidosi į skrydį aplink pasaulį. Šis objektas buvo aptiktas maždaug 5,5 km gylyje maždaug 160 km atstumu nuo Haulando salos centrinėje Ramiojo vandenyno dalyje. Būtent čia Earhart turėjo nusileisti degalų papildymui, tačiau toje vietoje dingo.

Pasak bendrovės „Deep Sea Vision“ įkūrėjo, buvusio JAV oro pajėgų piloto Tony Romeo, jis tiki, kad jo komanda rado garsaus aviatoriaus lėktuvą, kurio ieškojo 87 metus. Romeo sako, kad remiantis gautais duomenimis, bus sunku jį įtikinti, kad Ramiojo vandenyno dugne nerastas lėktuvas ir kad tai ne Earhart lėktuvas.

 

Kaip rašoma bendrovės „Deep Sea Vision“ pranešime, jos darbuotojai jau šiemet ketina nuodugniau ištirti vietą, kur darytos į Earhart lėktuvą panašaus objekto nuotraukos.

 

Amelia Earhart per savo gyvenimą pasiekė keletą rekordų, tarp jų tapo pirmąja moterimi, viena perskridusia Atlanto vandenyną. Tačiau 1937 m., bandydama tapti pirmąja moterimi, apskridusia pasaulį, Earhart ir Noonanas paslaptingai dingo. Kol kas niekas nerado nei lėktuvo nuolaužų, nei „Lockheed Electra“ įgulos kūnų. Ši paslaptis pagimdė daugybę teorijų apie tai, kas iš tikrųjų atsitiko Amelia Earhart.

Jei dingęs lėktuvas tikrai būtų rastas Ramiojo vandenyno dugne, tai patvirtintų teoriją, kad lėktuvui baigėsi degalai ir įgula negalėjo pasiekti degalų papildymo punkto. Dėl to lėktuvas nukrito į vandenį ir nuskendo.

 

Kitos teorijos teigia, kad:

  • Earhart ir Noonanas nusileido vienoje iš Ramiojo vandenyno salų ir mirė iš bado;
  • Įgula nusileido vienoje iš salų, kurioje jau buvo dislokuoti japonų kariai, kurie jau pradėjo plėsti savo buvimą Ramiojo vandenyno regione prieš Antrojo pasaulinio karo pradžią. Dėl to Earhart ir Noonanas buvo sugauti. Nors Japonija kariavo su JAV tik 1941 m. gruodžio 7 d.;
  • Earhart ir Noonanas, išsilaipinę vienoje iš salų, tapo vietinių aborigenų belaisviais, kurie vėliau juos suvalgė.
 

Ekspertai skeptiškesni nei Tony Romeo. Ekspertai teigia, kad be tiesioginių įrodymų neįmanoma padaryti jokių išvadų, ar lėktuvas tikrai rastas ir ar jis priklauso Earhart. Atsižvelgiant į gylį, kuriame yra objektas, tai gali pasirodyti labai sudėtinga užduotis.

Tačiau Romeo nusiteikęs labai optimistiškai. Anot jo, jis jaučiasi kaip vaikas, kuris išėjo į lobių paiešką ir tęs pradėtus tyrimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(0)
(21)

Komentarai ()