Šimtmečius gyvavęs miestas buvo daug didesnis, nei manyta anksčiau. Londone – saksų miesto griuvėsiai (Foto)  ()

Po Nacionaline Londono galerija darbininkai atkasė saksų miesto griuvėsius – kurie atskleidė, kad šimtmečius gyvavęs miestas buvo daug didesnis, nei manyta anksčiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis atradimas buvo padarytas kasant požeminį tunelį, kuris buvo įrenginėjamas pertvarkant meno muziejų ir švenčiant jo 200 metų jubiliejų. Įspėję valdžios institucijas apie radinį, archeologai tęsė kasinėjimus ir atkasė įvairių radinių – įskaitant židinį, kelių rūšių duobes ir statybinius sluoksnius, teigiama Londono universitetinio koledžo pranešime.

Židinio datavimas radioaktyviąja anglimi parodė, kad jis buvo naudojamas maždaug 659–774 mūsų eros metais. Įvairios duobės ir grioviai taip pat leido nustatyti, kaip amžiams bėgant keitėsi įvairios tvorų linijos ir nuosavybės ribos, apimančios kadaise buvusį saksų Lundenviko miestą, kuris VII a. buvo pakrantės prekybos centru.

[Pasaulinė premjera!] EU+kuponai. Aukščiausios klasės lazeriniai DLP vaizdo projektoriai (Video, „JMGO N1 Ultra 4K“, „JMGO N1 Pro 1080P“, „JMGO N1 1080P“)
5345

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-03-11!

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

2 metų garantijos

Net trys modeliai skirtingiems poreikiams

Išsamiau

Prieš tai šioje vietoje stovėjo 47 m. pr. m. e. įkurtas ir apgyvendintas romėnų miestas Londiniumas – kol V a. jo gyventojai apleido miestą.

 

Archeologai taip pat aptiko vėlesnių laikų sienų, kurios remiasi į senesnius saksiškus sluoksnius, o ankstyviausia siena greičiausiai buvo pastatyta XVII-XVIII a.

„Mūsų radiniai rodo, kad Lundenviko miesto [centras] driekėsi toliau į vakarus, nei manyta iš pradžių“, – teigia kasinėjimams vadovavęs „Archaeology South-East“ vyresnysis archeologas Stephenas White'as.“

 

 

Tai ne vienintelė to laikotarpio gyvenvietė, kurią pastaruoju metu Jungtinėje Karalystėje rado archeologai. Šiaurės rytų Anglijos pakrantėje esančioje Nortumberlando grafystėje kita archeologų grupė atkasė anglosaksišką krosnį, staklių svarmenis ir statinio, pastatyto iš didelių stulpų, liekanas, rašo BBC.

Parengta pagal „Live Science“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: