8 radioaktyvūs gaminiai, kuriuos mūsų protėviai naudojo kasdieniniame gyvenime

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

1337 2013-03-14 18:29
pavojingu medziagu Protingi zmones is istorijos mokosi, o istorija sako, kad beatodairiskas naujoviu savinimasis labai daznai pasibaigia katastrofa.
Myslius 2013-03-15 01:17
Buvo toks istorijoj tarpas, kai itin reklamavo radium produktus. Tais laikais apie radioaktyvumą nebuvo jokių žinių, o atomus laikė nedalomus. Komercija gana greitai pasigavo neįprastas radioaktyvių elementų savybes ir pradėjo tokiu budu reklamuoti savo produktus. Cheminiai elementai kurie spinduliuoja energiją tuo metu buvo laikomi kone gyvybės eleksyrais... Kokių tik produktų su radium tada nebuvo... Pvz kosmetika (kuri su žodeliu radium turejo reikšti jog busite energinga), skutimosi peiliukai (kurie su žodeliu radium reiškia kad itin aštrus), kai kurie kiti produktai čia straipsnyje minimi. Tuo metu radioaktyvumą tyrinėjo mokslininkė Marie Curie, kuri iš pradžių nežinodama nieko apie neigiamas radioaktyvumo savybes savo tyrimus atliko nesisaugodama. Radioaktyvius elementus, tokį kaip radį, nešiodavosi kišenenėje kaip kokią piniginę. Manoma kad jos mirties priežastis ir buvo radioaktyvumo sukelta liga. Dauguma jos užrašų, darbo įrankių iki šiol yra radioaktyvūs ir taip paprastai nepažiūrėsi. Šiuo metu ši mokslininkė yra laikoma pačia žinomiausia moterimi mokslininke. Berots praeitą (ar užpraeitą) Big Bang Theory seriją, kai Sheldon'as įkvėpinėjo moteris mokslininkes tai minėjo šią mokslininkę ir kuo jai baigėsi. Ignorance is bliss.
vvv2 2013-03-15 09:42
- Aš irgi apie tai, todėl parašiau: "oficiali", o tikroji (reali) priežastis yra genetinė, bijoma kiaulių DNR, nes pas kiaules ji itin artima žmogaus DNR. p.s. .. yra net patarlė: "ką valgai tuo ir esi".
rwc 2013-03-16 18:23
Nauji vėjai biochemijoje? Po tokio revoliucinio atradimo, reiktų atimti diplomus iš visų daktarų, bo jie mokėsi melo.