[Išsami tema] Didžioji Europos galybė - kaip Lietuva užkariavo pusę Rusijos: Lietuvos sienos buvo visai šalia Maskvos (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2021-06-09 14:14
Mes esam dar tokiame viduriuke, bet naudojamės vergų darbu. Dauguma pigių daiktų pagaminti, arba jiems išgaunamos žaliavos, žmonių kurie gyvena skurde, ar blogiau. Ir tai dažnai nėra kažkieno kolonijos, ar užkariautos žemės.
Benediktas 2021-06-09 14:29
Nu tai Kinijoje diktatūra, nereik norėt teisingumo, persekioja etnines grupes, darbo stovyklos už valgį. Likęs Pasaulis tai gali pakeisti tik kooperuodamasis su kitomis salimis, kad visi iki tam tikros datos mazina Kinisku analogu pirkima iki tam tikro %, atsisako gamybos Kinijoje iki tam tikros datos, arba sumazina prekiu importa is Kinijos. Mes nesam kalti, kad Kinijoje isnaudojami zmones, kad ten tokia santvarka, kad zmones patys nesukyla del to, juk tai suvereni valstybe. Galima visoms salims susivienyt, kariniu budu nuverst Kinijos valdzia, bet tai bus milijonai auku is abieju pusiu, o vergoi mentaliteto pirstu spragtelejimu irgi nepakeisi, ilgi procesai cia. Bet manau daeis Kinija iki perversmo, kai atsiras dideli klasiu skirtumai, juk Kinijoje jau nemazai ir pasiturinciu zmoniu ir turtingu. Kodel Japonija negamina už dyka? Tai plietines visuomenes issivystymo reikalas, istorija. Blogiausia, kad matosi Kinija pati sukels dideliu karu aplink save, nors kaip ir nera reikalo - tiesiog del valdzios itakos zonos pletimo. Valdzios, kuri dali zmoniu laiko vergais.
conjurer 2021-06-09 16:30
Na ne tik kinijoje taip, kitur būna dar blogiau. Ir mes kaip ir esam kalti, iš to jau senai gaunam naudą. O sukilimo kinijoje nebus, jie per gerai gyvena ekonomiškai. Dėl to gali finansuoti net žodžio "taivanas" cenzūrą beveik visame pasaulyje. Sukilimai prasideda kai rėžimas nuskursta. Dabar gyvenam kaip hipokritai, sakome va gyvena taikioje valstybėje, turėsime 100% žalią energiją, kai didelė dalis daiktų atkeliauja pagaminti naudojant daug primityvesnį elektros išgavimą, ir minimaliai apmokamus darbuotojus. Ir tiek konrabandinės lukašenkos cigaretės tiek pigūs chaomi telefonai pagrinde remia tų autoritarinių rėžimų lyderius, ir jų ambicijas. Galų gale net sunku pasirinkti daiktus į kuriuos tie rėžimai nebūtų įsipynę gamybos ir tiekimo grandinėje.
Benediktas 2021-06-09 16:40
O Kinijos valdzia, visuomene nekalta, tik mes kalti? Kažkodėl iš saves norim auksciausiu morales standartu (mes blogi), o kiti - jau tokie yra, jau tokia valdzia ir nekalti. Gaunasi, kad mes visada kalti, jei kazkur pasaulyje kazkas isnaudoja zmones. Kur paciu kinu morale, protestai, juk jie zino, kad kazkas dirba uz dyka, per preivarta, yra isnaudojami. Gal juos tenkina, kad ju tevynaimius isnaudoja, gal skaito, kad tai teisinga, tokia karma ir pan.
conjurer 2021-06-09 18:59
Jų protestai buvo nuraminti tankais, sušaudymais, ir antisavižudybės tinklais fabrikuose, kai nebuvo ko daugiau griebtis. O honkonge jie tęsiasi jau kelis pastaruosius metus. Turbūt juos jau visi pamiršo. Įsivaizduoju kad LT televizija kokį vieną kartą turėjo reportažą apie tai.
Benediktas 2021-06-09 19:08
Tam, kad įtakoti savo valdžią, turi kritinei masei žmonių tai rūpėti. Žmonės nesusieja taip toli, nėra tokie sąmoningi, kad kaltintų save už pirkimą iš Alliexpress. Pas mus juk nera tos vergystes, todel mažai kas apie tai galvoja. Bet jau yra progresas, kad bent išsivysčiusiose šalyse to nėra, o vergystė ir ne taip seniai išsivysčiusiame pasaulyje buvo panaikinta. Turi atsirasti tokie, kaip žalieji, kurie skatintu gamybos atkelima atgal ir turi gauti zmoniu palaikyma, reklamuotis. Ir laimeti rinkimus savo salyse ir leisti tokius istatymus. Mano pagrindinė mintis šioje temoje buvo, kad įtakos plėtimas per karą, kuria chaosa pasaulyje. Ir kad tai daro tie, kurie atsilike laikmetyje. Todel reikia judejimu, kurie sugrazintu gamyba is autoritariniu saliu, kad tie nebutu tokie ekonomiskai pajegus (Kinija). Kas liecia Rusija, tai vystyti eneregetinius projektus ir technologijas ja maksimaliai apeinant, nepasirasyti ant Nord Stream 2 analogu, kas realiia yra Rusijos įrankis kenkti Ukrainai. Atsinaujinati energetika, akumuliatoriai, vandenilis prie to prisideda.
HardAxe 2021-06-11 09:48
Baltarūsam rūpi. Bet valdžiai nelabai rūpi, kad jiem rūpi. Mūsų (vidaus) gamintojai nori už darbą gauti solidų atlygį. Tuo pačiu jie nori gaminti pigiai, parduoti už brangiai ir įvedinėti "suplanuotą senėjimą". Ir rezutate turim šūdą ant pagaliuko. Jeigu "vokiška" skalbenkė tarnautų 15metų ir turėtų 10metų garantiją be žvaigždučių, tai mokėčiau dvigubai brangiau už ją. Dabar "vokiška" ar "turkiška" tarnaus panašiai, garantija abiem vienoda, elektrolitai panašios kokybės. Pusė gedimų rentabiliai neremontuojami. Čia gal perdedu kažkiek, bet kokybiškai apmokami žmonės turėtų gaminti kokybišką produktą. Tada visi bus laimingi. Pvz mažai kas nori importinių dacia ar tata automobilių, dauguma renkasi vietinės gamybos kokybišką produkciją. Kai verslininkai bando iškelti gamybą į vergovės regionus tai gerai gyvena tik verslininkai, aka vergvaldžiai.