E. Zurofas vėl kalba apie Baltijos šalių simpatijas naciams  (32)

Simono Vyzetalio centro direktorius ir save „nacių medžiotoju“ tituluojantis Efraimas Zurofas eilinį kartą apkaltino Baltijos valstybes, kad šios nepakankamai persekioja Holokaustą vykdžiusius asmenis. Jis taip pat paragino žydų organizacijas kovoti su nacizmo garbinimu Baltijos šalyse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai E. Zurofas kalbėjo Berlyne surengtoje konferencijoje „Antrojo pasaulinio karo ir Holokausto pamokos“, kurią organizavo Viso pasaulio rusakalbių žydų kongresas. Konferencijoje dalyvavo 500 dalyvių iš 25 valstybių. „Delfi.lv“ skelbia, kad minėtą rusakalbių žydų kongresą remia Maskva, kuri taip pat nekartą savo skleidžiamoje propagandoje kaltino Baltijos šalis nacių garbstymų.

„Aš nekalbu, kad kolaborantai Vakaruose buvo geresni. Tačiau Vakarų Europoje nevyko masinės žudynės. Be vietinių gyventojų pagalbos ir naciams padėjusių savanorių nebūtų buvę įmanoma sunaikinti beveik visų Lietuvos žydų“ – kalbėjo E. Zurofas.

Savo ruožtu Pasaulinio rusakalbių žydų kongreso prezidentas ir Rusijos senatorius Borisas Špigelis pareiškė sukursiantis „tarptautinį antifašistinį frontą“. „Aš kišiuosi į šalių, kurios reabilituoja ir garbina nacizmą vidaus politiką“ – teigė Rusijos senatorius.

Savo ruožtu žurnalistas Leonidas Mlečinas pabrėžė, kad fašistiniu stiliumi besielgiančių politikų pakanka ir pačioje Rusijoje.

„Sovietiniai kariai nesikovė prieš fašizmą ar už demokratiją. Jie kovojo už savo namus ir šeimas. Čia buvo daug kalbama apie istorijos falsifikavimą, tačiau didžiausia falsifikacija vykdoma pas mus šalyje. Stalinistas negali kaltinti ukrainiečių ar Baltijos šalių gyventojų, kad anie buvo ištikimi nacionalistiniam elementui, kuris rėmė fašistus. Reikia suprasti, kokia sunki tuo metu buvo situacija. Nacionaliniai judėjimai ieškojo, kas jiems gali padėti. Mes turėsime teisę fašistą vadinti fašistu tik tuomet, kada mes susitvarkysime su savo pačių istorija“ – apie Rusijos istorines peripetijas kalbėjo žurnalistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (32)