Džiunglėse aptikti majų pavaizduoti „kosminiai monstrai“  (27)

Gvatemalos šiaurėje esančiose džiunglėse kasinėdami apleistą majų El Miradoro miestą, archeologai aptiko gerai išsilaikiusius frizus, ant kurių pavaizduoti dievai, kosminės pabaisos ir gyvatės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teigiama, kad šie beveik 8 metrų ilgio kalkakmenio frizai, kuriuose vaizduojamos scenos iš Popol Vuh pasaulio sukūrimo mito, buvo išraižyti maždaug III amžiuje prieš mūsų erą. Mokslininkai mano, kad tai pačios seniausios šio senovės majų mito iliustracijos, praneša „Daily Telegraph“. Ankstyviausia rašytinė Popol Vuh pasaulėkūros mito versija buvo aptikta XVIII a. pradžioje. Pagrindiniai šio majų mito veikėjai – du ypatingomis galiomis apdovanoti broliai. Majų pastatyto ir nežinia dėl kokių priežasčių vėliau skubiai apleisto miesto griuvėsiai užima apie 2000 kvadratinių kilometrų (!) plotą. El Miradoras yra apie 650 kilometrų į šiaurę nuo Gvatemalos sostinės.

Pasak frizus atradusio JAV antropologo Richardo Hanseno, juose pirmą kartą pavaizduoti mitiniai Popol Vuh broliai. Juos apsupusios kosminės pabaisos, o viršuje pavaizduota paukščio pavidalo deivė su išskleistais sparnais. Kituose frizuose vaizduojamas majų javų dievas, apsuptas vingiuojančios gyvatės.

Įdomu, kad vadinamieji ufologai naujienų agentūrų paskelbtose atradimo El Miradore nuotraukose iškart pastebėjo du ateivius iš kosmoso, užsidėjusius kažkokią technologinę įrangą. Pasak jų, tam tikri atvaizdai frizuose stebėtinai panašūs į Senojo Testamento pranašo Ezekielio knygoje aprašytą jo viziją – vadinamuosius Viešpaties vežimo ratus, kurių „išvaizda ir sąranga atrodė, tartum ratas būtų buvęs viduje rato“.

Daugiau apie Miradoro baseino džiunglėse vykdomus archeologinius kasinėjimus galima sužinoti šioje svetainėje.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (27)

Susijusios žymos: