Visada nauja! JAV pristatyta suknelė, kuri keičia spalvą paspaudus mygtuką (Video)  (1)

Programuotojai sukūrė audinį, iš kurio galima pasiūti moterišką suknelę, kuri keis spalvą kaip chameleonas. Kol kas keičiasi sidabriniais atspalviais, bet prireikus gali tapti kamufliažine.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompiuterinės grafikos programinės įrangos įmonė sukūrė technologiją, leidžiančią nuotoliniu būdu pakeisti drabužių dizainą. Vienu mygtuko paspaudimu ant suknelės išpiešiami įvairūs raštai arba suteikiamas kitoks atspalvis.

Naujovė buvo pristatyta vartotojų supažindinimo su naujais „Adobe“ kompanijos produktais metu.

Projekto pristatymo metu įmonės atstovė Cristine Dierk pasakojo, kad buvo sukurta „skaitmeninė suknelė su gyvu audiniu“. Paspaudę mygtuką, galite gauti penkis naujus dizainus – pakeisti spalvą, padaryti ją paprastą, pridėti raštą. Ši technologija buvo pavadinta „Project Primrose“.

Pastebėtina, kad panašių bandymų jau būta ir anksčiau – tuomet drobė buvo plokščia ir iš jos buvo daroma rankinė. Tačiau dabar filmuotoje medžiagoje iš pristatymo matyti suknelė su visais reikalingais reljefais. Tačiau pastebima, kad keičiasi tik priekinė dalis, gale pokyčių nėra.

Dizaino naujienos – detalės

 

„Adobe“ pristatė 11 novatoriškų technologijų.

Pavyzdžiui, viena iš šių technologijų yra „Project Stardus“: vaizdo objektai dedami į skirtingus sluoksnius, automatiškai atsiskiriant nuo fono. Antroji naujovė – „Project Poseable“ – sukuriamas 3D žmogaus vaizdas pagal jo dvimatę nuotrauką. Kitas yra „Project Dub Dub Dub“: palengvina automatinį dubliavimą kitomis kalbomis, išsaugant intonacijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(2)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)