KTU mokslininkas perspėja: pseudomokslo teorijos skamba ir iš TV ekranų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Misteris 2024-01-03 17:32
Mokslo pasaulis pripažįsta Tamsiąją materiją ir Tamsiają energiją. Kokie įrodymai? Tai gal šitas perpetummobilnykas įsigudrino savo mašinoje pakinkyti Tamsiąją energiją?
gytis13 2024-01-03 17:49
Jeigu šis siūlomas amžinas variklis būtų didumo sulyg galaktika ar dar geriau sulyg galaktikų spiečiumi, tuomet būtų galima daryti prielaidą kad jis varomas tamsiąją energija. O dabar jam tiesiog dydžio trūksta.
Hmz 2024-01-03 17:57
Nu jo, paimam amortiko spyruokles, šluotkotį, apsukam kokia nors sodine viela ir tamsioji energija pasikinkyta.
Misteris 2024-01-03 18:05
Iš to,kas pasakyta,darau prielaidą,kad Jūs tikite Tamsiosios energijos egzistavimu.
Misteris 2024-01-03 18:08
Na taip.Elementaru,Vatsonai.Juk pirmykštis žmogus iš urvo irgi nesuprato ,kad užkurdamas laužą vykdo OKSIDACIJOS reakciją.
Hmz 2024-01-03 18:51
O pačiam niekad neatėjo į galvą, kad jei iš tiesų egzistuotų kažkokia pašalinė energija, lengvai pasikinkoma amortizatorių spyruoklėmis, šluotkočiu ir sodine viela, prireiktų paaiškinti, kodėl begalės kitų žmogaus sukurtų mechanizmų veikia pagal "senus" dėsnius, niekaip tos energijos neveikiami? Nors gal ir atras paaiškinimą, maždaug: "Prietaisus, kurių pavadinimas 'Skirgaila-7', veikia tamsioji energija, o kitų tai ne."
mixed 2024-01-03 19:00
Tikekite Dievu ir viskas taps imanoma.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-01-03 19:00
https://www.youtube.com/watch?v=15V0gUX ... -uYPibuqdw
bahuriux 2024-01-03 19:22
Galima ir būnant netikinčiu sukonstruoti tokių daiktų kurie naudoja energiją iš aplinkos. Sakyčiau netgi daugiau šansų nei tikinčiam. Tik šitas vienintelis tipas gali tikrai veikti ir pilnai įsipaišo į fizikos dėsnius ir gali būti paaiškintas, dėja jis "pažeidžia" antrą termodinaminkos dėsnį, entropiją. Na realiai pažeidžia tik lokaliai, o bendrai visatos mastu nieko nepažeidžia, net energijos tvermės dėsnio nepažeidžia. 1. Toks pvz. Brauno judėjimas, Brauno dalelės juda veikiamos šiluminio dujų, ar skysčių molekilulių, ar atomų. Jei būtu toks mažas nanometrinių dydžių generatorius, koks nors pjezo efektu pagrystas, ar panašiai tada veiktu. 2. LED "marinamas badu" išspinduliuoja daugiau šviesos nei sunaudoja energijos, tas gaunama mažinant įtampą, kol naudojama galia tampa žemssnė nei išspinduliuojama galia. Trūkstama energija imama iš aplinkos šilimos, nes toks LED veikdamas tokiu rėžimu pats atšala. 3. nudažius skardos gabalą tam tikrais spec baltais dažais ta skarda tampa keliais laipsniais vėsesnė už aplinką neįvedant nei kiek ir nei jokios formos energijos į sistemą. Tie dažai išspinduliuoja daugiau energijos IR spaktre nei gali sugerti net ir šviečiant saulei. Veikia geriausiai kai plokštuma žiūri statmenai į dangų. Kadangi turim šilumos skirtumą, kad ir nedidelį galime panaudoti energijai gaminti arba patalpoms vėsinti. Versti į el energiją galima su peltje elementais, arba panašiai. Beja šitokia skarda aušina žemės planetą tiesiogine prasme, nes išspinduliuoja šiluminę energiją tiesiai į kosmosą IR bangų pavidalu, gautusi kaip ir antišiltnamio efektas priešingai nei tai daro šiltnamio dujos. Mažai galios arba sunku pagaminti, tokius prietaisus, bet antro tipo perpetum mobile prietaisų veikiančių yra daug prigalvota. Kai bus įvaldytas 3d spausdinimas nanometrų, ar atomų dydžio rezoliucija tada tai bus įmanoma gaminti masiškai pigiai ir neribotos galios, o kolkas tik tie dažai veikia makro skalėje. Beja kur ir kada rodė tą laidą, aš nemačiau, gal kokiam archyve pamatyčiau, noriu suprasti veikimo, ar neveikimo principą. Žinau tik tiek kad gravitacinio tipo neveikia, nebent užfiksuotum frictionless giroskopą tam tikru kampu Žemės etžvilgi kad jis galėtu išnaudoti žemės sukimasi, bet vėl mažos galios toks prietaisas bet naudoja žemės sukimasi, arba naudojant energiją gali pats sukti Žemę, aišku nykstamai mažas efektas bet veikia.
Misteris 2024-01-03 19:48
Nuoroda iš Delfi:Mantas Lapinskas, reportažas apie „amžinąjį variklį“ buvo rodomas per TV3 žinias, gruodžio 17 dieną, 18:30 val. (https://play.tv3.lt/Ghost%202/tv3-zinio ... de-6558190). Reportažas apie „amžinąjį variklį“ prasideda nuo maždaug 32:17 laiko žymės. – red. past.). Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/mokslas/mokslas/po ... i-95521427
Misteris 2024-01-03 19:53
O kodėl ne visi sugeba vėjo energiją paversti elektros energija,nors vėjas pučia visoje Žemėje?
gytis13 2024-01-03 20:04
Neverta gaišti laiko ir žiūrėti to reportažo, nieko ten neparodoma, kažkokios švytuoklės ir dviračio grandinės, aišku jeigu tai variklio prototipas tai jis neveikia. Tik ketinimai dideli. Aš pataikiau įsijungti per žinias, pažiūrėjau ir bandžiau suprasti bet panašiau į pasakas..
Misteris 2024-01-03 20:23
Šiame pasaulyje yra visko.Yra sąžiningų žmonių,yra ir šarlatanų,ir sukčių. Nepasakyčiau,kad aš esu įsitikinęs,kad pademonstruotas prototipas veiktų viduryje lauko kur nėra elekros tiekimo linijų.Autoriams išnuomočiau savo akumuliatorių ir inverterį.Jei jie sugebėtų pagaminti 1000 kartų daugiau energijos nei akumuliatoriaus talpa,sutikčiau investuoti į darbinį prototipą.
bahuriux 2024-01-03 21:40
to Misteris Ačiu už nuoruodą. Supratau kaip jis turėtu "veikti", ten jis viską aiškiai išdėstė ir net perdaug visko atskleidė (mano akiai) kaip sakė taip ir yra tai patobulintas Veljko Milković išradimas https://www.youtube.com/watch?v=p9xm9RPVgdw OK šitas daiktas iš staripsnio "veikia" ir jis yra kuris yra beprasmis pats savaime net ir veikiantis, nes jam reikai energijos iš išorės kiap jau rašiau. Jei įdomu šita tema plačiau nešvaistykit laiko 1-mo ir 3-čio tipo perpetum mobile, nes 1-mo tipo nėra nei vieno veikiančio, nes iš priencipo nėra iškur paimti energijos (nebent koks scamas), o 3-čio tipo yra beprasmiai net ir veikiantys. Kita kalba jei sugebėsit teisingai identifikuoti tipą daugelis 2-ro tipo veikia, tik gaila kad didžioji dalis iš jų yra arba mažos galios demonstraciniai, tik kaip proof of concept, arba technologiškai mes dar nepriaugom kad gaminti masiškai ir pigiai nano skalės molekulinius generatorius. Ieškokit "Makswelo demono" principu pagrystų, kai pats "demonas nemaitinamas" šilumos isurblys tai klasikinis pvz demonas maitinamas energija. Vienas iš teisingų pavyzdžių kur reikia ieškoti 2-ro tipo PM tie dažai kur aprašiau, nes pasiekiama salyginai normali galia ir salyginai pigiai. youtube.com/watch?v=5zW9_ztTiw8 youtube.com/watch?v=dNs_kNilSjk Subscribinkit tą kanalą tas bičas yra nesveikas inžinierius geraja prasme ir jo video yra iš koto verčiantys ir labai detalūs, visaks pagrysta fizikos dėsniais.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-01-04 00:45
Kokie achujėni free energy prietaisai, tik su ranka vis pašvytuot reikia - šitas turbūt į energijos sąnaudos neįskaičiuota, nes už rankos judinimą mokesčių mokėt nereikia Free energy būtų galima iš mc^2 pasiimti, tik švytuoklių tam prietaisui neužteks Dar būtų galima energiją persikelti iš kitos visatos vietos, gal kokia kirmgrauža čia padėtų. Tik vėl jei jau ketiname keltis ją dideliais kiekiais, tai turim vandenilines bombas - galim iš jų energiją dideliais kiekiais pasiimti. Tik dar neišmokom "perkelti" ją į akumuliatorių, nes jos tiesiog per daug vienu metu Dar galim čia kokį ratą per kokį kvantinį susietumą surišti su kokiu magnetaru, tai tas ratas čia suktųsi ir įkraudinėtų akumuliatorius. Aišku jei susieti nesigauna, visada galima persikelti gyventi arčiau magnetaro - ten turėsim tiek kintamo magnetinio lauko, kad užteks bet kokio laidininko gabalo - galėsim naudoti jį kaip šviesos šaltinį, nes švies tikrai ryškiai
Misteris 2024-01-04 10:53
Jūs darote klaidą.reikia leisti išradėjams kalbėti ir demonstruoti savo išradimus viešai.jeigu aš dirbčiau KTU,pasikviesčiau išradėjus su savo išradimais į auditoriją 1k/mėnesį demonstruoti viešai savo kūrinius.Studentai atliktų ekspertų vaidmenį.
Misteris 2024-01-04 10:54
gytis13 2024-01-04 23:30
O kaip išradėjai demonstruos savo išradimą jeigu tai neveikia, nėra prototipo? Maksvelo demonas yra tik filosofinė idėja teisinga kol nekalbam apie realizavimą, o kai realizuoji gaunasi kad Maksvelo demonas eikvoja energiją
bahuriux 2024-01-05 00:20
Aš aukščiau pateikiau pvz. kaip maksvelo demonas yra realizuotas garažinėm preimonėm, maitinasi ta pačia aplinkos šiluma, tik tai vyksta neakivaizdžiai, ne molekulės yra rūšiuojamos (klasikinis maksvelo demonas), o pasitelkiana į pagalba EM bangos IR spektre tam kad atsikratyti šiluminės energijos. Yra eikvojama aplinkos energija ją atiduodant į kosmosą, taip gaunamas šilumos skirtumas kuris jau gali būti naudojamas, naudingai, galima net el energiją gaminti dieną ir naktį, jei tik nebus debesuota perdaug. Sorry už sudirbtą antrą termodinamikos dėsnį, kuriuo ne aš vienas nepatenkintas, bet ir daugelis fizikų. Matyt yra tam tikros salygos, priemonės ir situacijos kai lokaliai galime mažinti entropiją, didindami ją visatos mastu. Energijos tvermės dėsnis vis dar nepažeidžiamas, nes visatoj nuo to nei padaugės nei pamažės energijos. Problema su tuo antru dėsniu ko gero tame kad jis aprašo uždarą sistemą, o tokios nudažytos plokštės veikia praktiškai visatos dydžio atviroj sistemoj fizikine prasme, tai gautusi kad antras dėsnis kaip ir OK bet trūksta dar vieno termodinamikos dėsnio sakykim tipo kokio 2.5 kuris aprašytu atviras sistemas. Čia kaip Niutono dėsniai vs Enšteino, tiesiog buvo praplėstas supratimas kaip veikia gamta ribinėmis salygomis. Tai va dar neturim pilnai iki galo visų termodinamikos dėsnių, nors prietaisai yra kurių veikimui aprašyti reikalingas tas "2.5" dėsnis.