Kaip sąmokslo teorijos „Facebooke” tampa „tiesa”?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Elite 2016-01-12 12:03
Nu ko čia norėt? Nėra kritinio mąstymo.. Esu net ne karta girdėjas iš žmonių kad jiems kritinis mąstymas = kritikuoti.. Nu bet jeigu visi dabar kritinio mąstymo įgudžių turėtų, tai mažai kas galėtų jais manipuliuot.. vėl butu kita problema.. Labai gerai kad juokingų konspiracijų deda, nes zmonėms yra proga pamatyti savo analitines problemas.. Kitiems aisku nelabai pasiseka, kai papuola proto kontrolėn.. Pilna medžiagos googlėj, reikia tik pačiam mokintis tokių dalykų.. Bet daug kam taip, kol nenukenčia smarkiai, tol neiško atsakymų.
PupuDede 2016-01-12 14:37
„Akropoliuose” grobiami vaikai organams ir kitos nesąmonės. Autoriau eiktu NX!!!! Jei nežinai tai nerašyk iš vis GRYBAS!!!! Tikra istorija nes nutiko mano draugams. Bevaikštant po Akropoli Klaipėdoje pradingo mergaitė 5 m. Pradėjus tėvams ieškoti buvo uždarytos visos durys ir pradėtos paieškos, ačiū dievui mergaitė rasta tualete su nuskusta galva perenkta berniuku ir suleista kažkokių vaistu nes buvo labai mieguista ir laidėsi švirkštai. Akropolio administracija atsilygino tėveliams kad tik nekiltu niekas į viešumą. Nuo to laiko savo vaikų nebe paleidžiu, nes kartais palikdavau leisdavau apžiūrinėti žaislus, kol nusiperki batono. Tai jeigu čia tiesa tai gal ir kitos istorijos tiesa tik tokie DEBILAI kurie neįleidžia kitos minties apart TV3 žinių ir rašo tokius suknistus MELAGINGUS straipsnius.
mmm 2016-01-12 18:50
na netikiu pupuDede kol pats to nepamačiau, tačiau man nesamonė atrodo toks autoriaus mastymas. prašom faktus, o ne savo "manau". elementarus pavyzdys, chemtrailai kur nuotruakoj yra ir čia faktas niekas nepaneiks, yra ir tyrimai atlikti, normaliuose straipsniuose paskelbti( aišku ne tokio lygio kaip šitas **dsraipsnis). jeigu juos matai jau faktas, kad jie yra, aišku ten didžioji dauguma sudaro tik vanduo, tačiau įrodyta kad tas vanduo atspindi sviesa, o čia jau tik fantazijos reikalas iki kiek privesi tuos chemtrailus kiek jie kenkia tau asmeniškai.
laimonas.junda 2016-01-12 23:35
Sutinku su Elite komentaru. Tačiau, yra tikrai absurdiškų konspiracijų kategorija ir yra kita kategorija "konspiracijų", kurios jau taip net nebegali vadintis, nes yra paremtos pernelyg dideliu kiekiu faktų. Istorinių faktų, rašytinių šaltinių, gyvų liudininkų, tos srities specialistų nuomonių ir t.t. Dauguma žmonių renkasi tų faktų nežinoti ir giliau nepaknaisioti. Maksimum pasižiūri kitų žmonių komentarų. Na o čia ir pasireiškia tokie dalykai, kaip "astroturfing" arba kitaip "fake grass movements". Tai yra grupė žmonių, arba netgi botų, kurie skleidžia kažkokį klaidingą informaciją, melą/propagandą, naudingą korporacijoms, valdžiai ir dar bala žino kam. Ir nors tam tikra "konspiracija" turi begalę faktų ir praktiškai yra jau nebe konspiracijos lygyje, su astroturfingo pagalba, yra bandoma tą "konspiraciją" palikti bobučių pasakų lygyje. Tačiau kritiškai matantys žmonės atsirenka pelus nuo grūdų, nes žino kas yra astroturfing'as ir kokios yra jo silpnybės. Astroturfingas yra tik vienintelis iš begalės pavyzdžių, kaip jums bandomas sujaukti protas, kad nežinotumėte, kur yra tiesa, o kur melas...
PupuDede 2016-01-13 08:15
Man nesuprantama, kaip gali netiketi koks man gali buti tikslas viska issigalvoti ir dar tokia baisia istorija. Tai tikriausiai netiki ir mazilytem dalelem greitintuvuose nes irgi kol nematei tai ir netiki gaila man taves. Bet jei turi vaiku tai gal arcoiau laikyk juos. Va taip ir gimsta "samokslo teorijos" vienas pasakoja tikra istorija kito mastymas neivelka tikroves ir sako netikiu nes taip nebuvo.
Zebediejus 2016-01-13 14:24
Tai, sakai, uždarė visą Akropolį ir nė šuo nesulojo? Jokių FB naujienų, spaudoje nieko apie tai. Visus tūkstantį Akropolio lankytojų taip nupirko? O tėveliai taip savo atžalą myli, kad Akropolio pinigai juos nutildė? O vaikų grobikai vaikus grobia ne prie mokyklų ir darželių, o ten, kur pilna kamerų ir apsaugos? Paskaičius kitus tavo komentarus gan aiškus vaizdelis kas pas tamstą per "faktai" ir "pažįstami".
Hmz 2016-01-13 16:08
Man tai irgi nesuprantama, kam žmonėms išsigalvoti istorijas apie tai kaip juos pagavo ufonautai ir kišo šiknon zondus.
PupuDede 2016-01-13 16:24
Aš apšales jūsų mastymu ir labai dėkingas, kad pasisakot Pasakoju tikra istorija su tikrais faktais o jie vistiek netiki, tai man dabar tikrai nenuostabu kaip atsiranda "samokslo teorijos" )) ir dar atsiranda tokiu kurie laikina tokius pasisakymus. Aš nežinau ar donorams vogė ar kokiu tikslu bet kad taip buvo tai buvo ir galiu galva guldyti!!!!!!! O ka sunku uzdaryt akropoli 1 val ir pasakyt techninis elektros gedimas ar pns. Arba pasakyti gaudom vagi kuris telika pavogė daug gali prigalvoti. Bet kad buvo pagrobta mergaitė, nuskusta galva, perengta į berniūką, suleisti vaistai tai čia TIESA!!! O ar tokių pagrobimų yra daugiau tai tikrai nežinau (bet kad apie tai jau šneka, ir aš žinau tikrus faktus kad taip buvo, tai matyt tikrai tai vyksta tik neaišku koks mastas). Beje o kaip greitai užkiša pirkėjus atnešus nekokybiškas prekes ar pnš, kad tik nesiskūstu, tuoj duoda dovanų kuponą ir vsio.
Hmz 2016-01-13 18:17
Aš irgi stebiuosi, kodėl netiki ufonautų pagrobtų žmonių pasakojimais. Gi tikros istorijos su tikrais faktais - ko dar benorėt?
Arns 2016-01-13 18:50
1) Tai nesusiję su tema. 2) Jei nutyla, tai pats žmogus tik tiek ir tenorėjo sulaukti dėmesio 3) Skirk materialinius nuostolius, nuo emocinių išgyvenimų.
PupuDede 2016-01-14 08:21
Nu ka detektyvai visi gavot po dvejeta ir ramus bei saugus galit sedet. O kas yra tikra istorija tas yra. Apie logiskumus psakokit grobejams o ne man. Man asmeniskai net pagailo jusu nes jusu smegeneles nesuprantu kaip dirba. Tiesiog neturetumet sedeti technologijose jei naujos informacijos gautos nesuvirskinat. Kartais gal reiketu patiketi zmonemis o ne issigalvoti visokiausiu neimanomu dalyku kad tik paneigti. Arnui pagrobtas vaikas visiskai , del kurio parduotuves uzdaryt tikrai nereiketu!!!!!!!! Kas geriau uzdaryti val Akropoli ar per visas zinias paskelbti kad pagrobtas vaikas??? Tema susijusi, nes visi sakote kad netikra istorija "Samokslo istorijos", bet cia tikra istorija. Jei tu taip pokštauji per balandzio pirmaja nuskusdamas galva savo mergaitei tai nebeturiu zodziu. Tevai nenorejo jokio demesio jie tik dziaugesi rade savo vaika ir buvo dideliame soke. Tai dabar primetu kaip jus priimate naujus faktus... O jei tokiu stiliu jis klausosi ziniu tai dabar suprantu kodel jis rusija taip palaiko
Arns 2016-01-14 09:39
Retas atvejis. Gal. Bet ieškojusios tarnybos turėjo viešinti kodėl buvo uždarytas prekybos centras. Tūkstančiai lankytojų irgi atsimintu, kada būtu liepta evakuotis, ir apsauga juos tikrindavo, ypač jei buvo su mažais vaikais...
PupuDede 2016-01-14 10:17
Niekas niekur nebuvo evokuotas Arnai tiesiog neisleidinejo zmoniu is akropolio ir tiek. Man nėra jokio visiskai tikslo meluoti, tiesiog paeme pyktis ant zurnalisto kuris actininkus sumete i bendra kruva. Tikrai anksciau labiau vertinau Arnai tavo zinutes ir tavo zinias, ir dabar tikrai matau kaip tu moki viska isversti i kita puse ir i ta kur tu nori o ne ten kur tiesa yra!! Skaitydamas tavo komentara labai labai skaniai pasijuokiau.
Arns 2016-01-14 10:36
Tai kad tu toks ir esi. Nesugebi nurodyti miesto, datos, kada tai įvyko. Šiais laikais liktu įrašai, kad ir facebook, jog buvo toks atvejis kai per prievartą neišleido žmonių. Nestandartas
PupuDede 2016-01-14 11:15
Tai jei buciau i FB irases ir linka numetes tai jau tikra istorija jeigu papasakoju cia ir bejokio tikslo meluoti uzsidirbti izeisrti ar abgauti tai jau meluoju. Tu irgi esi nestandartas visi palaiko EU tu Rusus tai del to jau sakai netiesa? Kaip sakoma kuo kvepi tuo ir kitus tepi. As nemelagis o jus?
- 2016-01-14 11:27
O davai, tu parašyk vardą ir pavardę vaiką praradusio tėvo. Šiaip, jei būtų bandyta pagrobti vaiką, tai jokios dovanėlės nebūtų padėjusios atsisakyti kviesti policiją. Juolab juk buvo įrodymai. Kitas klausimas - kiek praeitais metais dingo vaikų iš Akropolių? Dar vienas klausimas - kelintais metais tai įvyko?
PupuDede 2016-01-14 11:40
Pats net niko neturi pasirases o o cia nori kad rasineciau zmoniu vardus ir pavardes, tyrimas buvo pradetas, policija aisku kad buvo iskviesta. Tik spaudoje 0 ziniu Įvikis buvo 2014 metais. Ka dar batu ismieras vaiko parasyt, ar plauku spalva? Kaip jus norit taip galvokit, papasakojau tikra istorija is kurios as pasimokiau, o ar jus norit ar nenorit patiketi tai tik jusu asmenisnis reikalas.
- 2016-01-14 11:46
Tavo apibūdintas įvykis buvo ne 2014 metais.
Arns 2016-01-14 11:59
Būtent http://klaipeda.diena.lt/naujienos/klai ... ija-586647 Vien tai, kad šitas dėdė taip ilgai postringavo apie įvairius uždarymo variantus, apie tikėjimus ar kažko tepimus, o ne pasakojęs faktus, vietą, laiką, jau įrodo jog arba su psichika yra problemų, arba labai didelis lengvatikis pedo-chemtrailų klausimais, arba tiesiog nevykęs trolis, patingėjęs į google įvesti raktinius žodžius "Akropolyje pagrobta mergaitė". N ir truputis straipsnių,tame tarpe ir apie žinutes apie mergaitę nuskusta galva.
sub 2016-01-14 13:46
Arns teisus. Man iškart įtarimą sukėlė PupųDėdės pasakėčia apie pagrobimą, beje kilo iškarto tokių klausimų. Kadangi jis rašė, kad tai tikra istorija, o kas jam yra tikra istorija nebūtinai kitiems yra tikrai istorija, kol jis to neįrodo kažkokiais faktai ar šaltiniais, tai buvo įdomu ar jis pats matė, ar girdėjo ir skaitė. Jei girdėjo ar skaitė, tai įdomu iš ko ar kur, nes tai abejotino patikimumo persona arba žinių šaltinis. Taip ir gimsta sąmokslo teorijos ir kiti išvedžiojimai, vienas pasakė kažką, kitas blogai nugirdo arba netaip interpretavo - ir štai jums mindfuck.