Ir tylos gali būti per daug: tyliausioje pasaulio vietoje joks žmogus neištveria nė valandos (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nukainotas 2020-09-01 13:55
Sunku įsivaizduoti, kad tokiam kambary imčiau jausti paniką ar patirčiau haliucinacijas. Būtų įdomu išmėginti.
HardAxe 2020-09-01 13:59
yra ne vienas išmėginęs. Aišku tamsoj sėdėjo. https://www.youtube.com/watch?v=LQsz7SzmU8s https://www.youtube.com/watch?v=mXVGIb3bzHI
kestutisz 2020-09-01 16:39
Pigus būdas yra susirasti kokią pelkę, toli nuo miestų, ir ramiai pagulėti naktį kai visiškai nėra vėjo, pačią pelkę dengia tirštas rūkas. Na dar pelkė geriau būtų su kokiu pažintiniu taku/suoliuku kad nereiktų samanose gulėti ir keikiantis gadinti eksperimento :) Klausa tada dirba tikrai įdomiai.
HardAxe 2020-09-01 18:45
su salyga, kad nebus uodu...
SaMaras 2020-09-01 19:26
na gamtoj niekada nebus taip tylu.. jau geriau vasarą kokioj senoj sodyboj vienkiemyje akmeniniame rūsyje ar pan.. o pelkėj tai paukščiai tai vėjukas lapus pašlamena tai lėktuvas kur skrenda ar dar kokie žmonių garsai pasiekia iš tolybių..
HiTech 2020-09-01 21:57
Vasarą tai pilna gyvybės, kad ir kur tu nueitum. Va žiemą, ramią naktį, kai nėra vėjo, tikrai galima tyloje pabūt. Geriau kurnors kur nėra medžių, nes anie vistiek šnara. Laukai, naktis, jokio vėjo ir kiek akys užmato - jokių žmogaus pėdsakų.
Hm 2020-09-02 08:31
Tibete jau gerai paruoštas vienuolis praeidavo paskutinį išbandymą mirtimi. Jis būdavo patalpinamas į gilią olą kurioje visiška tamsa ir visiška tyla. Patogiai paguldytas turėdavo išgulėti kelias paras. Užgesus žvakei prarandamas laiko jausmas, o nebuvimas jokių įspūdžių atpalaiduoja protą. Numirti tikimybė būdavo apie 5 proc., tie kurie nenumirdavo, išgyvendavo įvairiausius regėjimus. Kai skaičiau Lobsang Rampa, tai jis matė regėjimuose pajūrį, žmones visiškai nepanašius į dabartinius... Po išbandymų jis suprato kodėl Tibete kalnuose randama daug suakmenėjusių jūros gyvūnų liekanų... Prieš milijonus metų, kol Indijos plokštė neįsirėžė į Azijos plokštę, Tibetas buvo prie jūros...
NekenciuReklamos 2020-09-02 12:35
jeigu zmogus gali "gryzti" atgal laiku (kas fiziskai yra neymanoma, nes reiktu daugiau energijos negu kad visa Visata isspinduliuoja) tai tada reiskia kad ir yra kazkoks dvasinis pasaulis? Jeigu yra tas vadinamas dvasinis/astralinis pasaulis, reiskia yra ir kazkas panasaus y Dieva arba Setona? O jeigu yra kazkoks Dievas ar ten Setonas, tai tada reiskia - NX MES KURIAM TARPPLANETINES RAKETAS??????? p.s. tokios pasamones vizualizacijos tai tiesiog smegenu budas uzpildyti susidariusia tustuma, t.y. garsa ir vaizda, smegenys (kuriu nebuvo oloje), uzpilde savo paties sukurtais vaizdais. O kad smegenys tai daro, yra paprastas budas ysitikinti, paprasciausiai prisivalgykit magiskuju grybu, kurie sukurs disbalansa jusu smegenyse, o smegenys apsaugodamos save tiesiog "prides" vaizdiniu ir garsiniu efektu, sukurdami, artimiausia ymanoma realybe, kitaip tariant prikurs tai, ka magiskieji grybai atima, o viso sito tikslas - kad "neisprotetumete".
Hm 2020-09-02 14:24
"Dievo" buvimo ar nebuvimo klausimu man priimtiniausi Imanuelio Kanto pamąstymai - Grynojo proto kritika... Tam kad įrodyti Dievo buvimą ar nebuvimą pats turėtum būti Dievu... Tą ką rašė tibetietis Lobsang Rampa galima paaiškinti daug paprasčiau. Vienas būdas tai aiškinti, jog visata sugeba išsaugoti įvykius, panašiai kaip įrašyti dokumentinę juostą, o vėliau tik belieka sugebėti tai pasileisti ir peržiūrėti... O jei dar paprasčiau, tai žmogus aukštai kalnuose nuolat rasdavo suakmenėjusių jūros gyvūnų liekanų, apie tai mąstė, o kai atsirado proga, visa tai susidėliojo į filmuką, štai ir visi paaiškinimai...
kestutisz 2020-09-02 15:37
Yra yra, pats buvau nustebęs :) Na ten aišku niansai - kelių km skersmens pelkė kurioje nelabai tos gyvybės ir yra, iš apačios samanos, iš viršaus nejudantis rūkas tolimesnius garsus sugeria visai neblogai.
daynewss 2020-09-03 10:01
Dalyvavau žiemą Trenkturo žygyje. Žygis mišku, buvo ir kalvų/pakalnių. Ganėtinai pavargau. Vakare bandant užmigti, užmerkus akis "akyse stovėjo" miškas, medžiai ir t.t. Kažkaip sugalvojau pabandyti paskraidyti. Ir beveik pavyko. Skristi virš miško nepavyko, bet šokinėti iki kokių 20 metrų aukščio pavyko. Įtariu, kad taip buvo dėl to, kad per visą dieną eidamas mišku mačiau tiek medžių iš apačios, tiek ir iš viršaus (nuo kalvų viršūnių). Kažkaip man panorėjus smegenys sugebėjo visai kokybiškai sujungti tuos vaizdus iš atminties ir man pavyko kažkiek apgauti sąmonę, jog šokinėju. Jutau tą jausmą, kaip šokant parašiutu, kai "sutraukia prostatą", kaip "surakina" raumenis. Bandžiau tą patį pakartoti kitą vakarą - nepavyko. Smegenys irgi geras sukčius, kai nori tai gali daug ką. Su tais vienuoliais irgi tas pats.
trabantas 2020-09-03 11:45
Žmogaus smegenys tikrai gali iškrėsti daug pokštų, sukompiliuoti iš n fragmentų/nuogirdų ir pan. pasamoningų veiksmų įdomius darinius ir pateikti kaip tikrus. Tačiau : yra šimtai/tūkstančiai liūdijimų apie nei iš šio nei iš to kaip prakalbama nežinomomis kalbomis, atsimenama ir nurodomi tikslūs adresai ir vietovės, kur niekada nebūta, įvykiai ir t.t.. Ir tai fiksuota ne Google ir televizijos laikais. Iš asmeninių patirčių : sapnuose parodyta, kad pvz. apvogs, koks tai bus žmogus. Ir žinai tą informaciją ir atrodo saugojaisi - vis tiek įvykis įvyko. kad gresia avarija, kur ir kaip : akurat, net į galvą neateitu, kad taip gali būti - bet atsitiko. Kad pirksi mašina ir kaip tai įvyks - pritrūks pinigų, bėgiosi po bankus, kortelės ir pan Dešimtys atvejų. Ir tokių žmonių ir istorijų tūkstančiai. Galima krizenti, galima tyrinėti. Dievas ar velnias čia ne prie ko. Kas domisi kvantine mechanika, naturfilosofija, fizika tačiau tuo pačiu metu ir psichofizinėmis praktikomis (meditacija, mantra ir pan) - nemato tame nieko neimanomo. Viskas savo vietoje, tik savo smegenis reikia paruošti tam. Tas pats kaip imtuvą suderinti FM bangoms.
NekenciuReklamos 2020-09-03 14:21
tu man geriau atsakyk, kiek informacijos zmogaus smegenys priima ir kiek jos perduoda atgal, kaip vertinga? t.y. kaip pvz pagalvok, ar tu manai, kad tai ka tu manai matantis miske yra 100% lygiai tas pats ka "mato" tavo smegenys, kaip raw (pirmine/neapdorota) info? O kas nutinka su informacija, kuria tu kazkada priemei kaip svarbia, bet dabar neprisimeni? Galvoji jinai dingo? Realiai, ymanoma, pasitelkiant medicina, "atkasti" prisiminimus is savo pirmuju gyvenimo metu. O jeigu dar tai sustiprinama, "prisimenant" pojucius, kuriuos jautei, kai tavo smegenys dirbo daug didesnem "apsukom" nei subrendus, tai apskritai tampa svetimo kuno pojuciu. O tu cia man uzsimeni apie psichofizines praktikas Deja, kai mirsim, nebus dvasiu trasformaciju ar pan. mirsim lygiai taip pat kaip ir mirsta, bet kokia primityvi gyvybes forma, t.y. is dulkes y dulke, be jokios romantikos. p.s. zmones snekantys kitom kalbom, kazkokios vietos ir laikotarpiai? all is bullshit. Tai yra naturalus smegenu darbas, arba tiksliau nenaturalus smegenu darbas, kadangi NE aktuali informacija issaugota smegenyse (kazkuriuom) zmogaus gyvenimo laikotarpiu yra vel iskeliama y samones lygy, kaip reiksminga, nors is tikro jinai NEra aktuali. Pvz, as vaikysteje skaitydavau graiku mitologija, ir uzauges esu keliaves po Graikija. Tai dabar, siuo metu, jeigu pamedituosiu, arba apsirukysiu haliucigeniniu medziagu arba dar kitaip pastimuliaves savo smegenys (siuo atveju bunant tyliajame NASA kambaryje) mano smegenys "supies", kad as vaikstau senoves Graikijos Akropolyje, reiks kad as is tikro prisimenu praeita gyvenima kai buvau graikas AR tai tiesiog mano smegenu simuliacijos projektavimas? O jeigu as tiek esu visko skaites, mates ir patyres kaip 3 vid. intelekto zmones? Kas tada? Buciau 10 kart geresnis aiskiaregys nei Vanga ir Nostradamus kartu sudejus?
daynewss 2020-09-03 20:38
Buvo man 15 metų. Grįžau vėlai namo, brolis, kuriam buvo 18 jau miegojo. Rytoj laikė vairavimo egzaminą kelių policijoj. Atidariau kambario duris, o tas per miegus pradėjo prancūziškai kalbėti. Gyvenime prancūzų kalbos nesimokęs. Nežinau ar čia astraliniai maumai užpuolė, ar pasąmonė stresinėje situacijoje (dėl rytojaus egzamino) mestelėjo ką iš užmirštos atminties/pasąmonės, bet tiek trabanto, tiek NekenciuReklamos nuomonės yra tikrai įdomios ir vertos susimąstymo.
NekenciuReklamos 2020-09-03 22:05
o tu prancuziskai moki? Jeigu taip, tai tikrai atsiminsi, ka jis mazdaug sake, nes tai tikrai buvo neeilinis ivykis. Jeigu ne - is kur tu zinai kad nebuvo gibberish (nesamoningu garsu artikuliavimas, siuo atveju - artimas prancuzu kalbai) rinkinys, nes ziniu yvertinti kalbos taisyklinguma tu neturejai? Is kitos puses - jeigu man leistu paziureti Japonu filma (be vertimo) ir as po to bandyciau tau pasakyti pora sakiniu Japoniskai, ar tu sugebetum atskirti kur yra mano isgalvoti zodziai, o kur tikrieji? p.s. zmogaus smegenys yra tokio sudetingumo, kad mokslininkai vis dar tiksliai nezino kaip veikia atminties mechanizmas, kiek yvairiu projektu zlugo vien del pernelyg didelio pasitikejimo ir smegenu veikimo supratimo supaprastinimo (EU finansuotas 1 milijardo euru "Human Brain Project" vienas is garsesniu pvz). Bet tiketi astraliniu pasauliu, ar rysiu su kosmosu tai cia tik "kosmonautai" tai daro.