Prasideda nauja era: atidaryta pirmoji tokia mėsos gamykla pasaulyje - tai gali tapti tradicinės gyvulininkystės pabaigos pradžia

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kukulis4 2021-06-27 07:05
Tamsta eilini karta demonstruoji savo siaura poziuri. Daugmaz, jeigu as nesuprantu ir man nereikia, tai nereikia niekam... trumparegiska Yra didele dalis populiacijos, kuri mesos aplamai neiperka, bei yra didele dalis populiacijos, kuri tampa pakankamai turtinga, kad mesa itrauktu i savo dietas. Bet kokiu atveju, mesos paklausa auga ir ateityje augs. Neuztenka tiesiog pasiulyt - imkit va, mesa, is megintuvelio ir ziaumokit. Reikia, kad ta mesa is megintuvelio taptu pigesne alternatyva, tuomet ja rinksis tiek tie, kuriems tikra mesa per brangi, tiek tie, kurie del etiniu, moraliniu ar darkitu priezasciu tikros mesos nevalgo. As pats irgi nesu empatiskas zmogus, bet as suprantu, kad tai, kas nesvarbu man (pvz gyvuliuko kancios pries patampant sonine ar kotletu), gali buti labai svarbu kazkam kitam, ir jeigu tas kitas irgi megsta sonines skoni, tai jis yra laisvas ieskoti sau alternatyvos su panasiu skoniu, kvapu, tekstura, etc, ar tai butu laboratorijoje auginta mesa, ar plant based, ar chemijos prifarsiruota tapke.
AAA000 2021-06-27 09:51
ir kas? prioritetai irgi turi savo svarbumo eile vieni svarbesni - kiti ne taip labai svarbus... kas svarbiau? pakelt gerove 10% visuomenes sunaudojant 30% visos visuomens resursu, ir padaryt biurokratine lygybe kazkokiu konkreciu atveju, kuris svarbus daugumai (50%+1)? ar svarbiau tiesiog padalint visus resursus po lygiai? nes tokie interesai pastoviai kertasi - ir daznai tas pats asmuo nori (ar iprates naudotis) dvieju skirtingu dalyku, bet net pats nesuvokia kad jie vienas kitam priestarauja. tavo aprasytu atveju cia irgi tokia situacija
kestutisz 2021-06-27 14:49
Na, čia galėčiau pasiginčyti su "plačiu požiūriu" :) Ten kur entuziastai mato kaip bus faina kai maisto gamybą perkelsim į humaniškus fabrikiukus, aš matau, kad sukoncentravus keliose vietose (ir tai greičiausiai Kinijoje ir pan, nes nu ten pigiau tiesiog bus) - gal net ne paties galutinio produkto, o ten tanklaiviais gabenamų visokių amino rūgščių kokteilių etc., bus tos pačios problemos kaip dabar su mikroschemomis. Nors ką ten mikroschemomis - kad čia pradėtų gaminti tūpas kaukes kiek laiko, metai gal praėjo? Tik su maistu bus skaudžiau, bo gyvulininkystei atstatyti metų neužteks, neužteks ir penkių. Žodžiu aš manau, kad yra vietų kur racionalizacijų/procesų komplikavimo reikia, ir kur ne. p.s. na ok, galbūt sutikčiau, jei gamyba virstų maždau automobilio dydžio robotu, kuris autonomiškai tik rupšnodamas žolę gamintų tą mėsos audinį. Na ar iš karto GMO augalai kur augintų iš karto šlepiankes bent jau. Tada ok :)
AAA000 2021-06-27 21:45
neblogai neblogai - pasisodini geros veisles desramedi slapiankianorum. pasiskini sunokusiu desryciu 100% vegetarum sertificied. tikras rojus ateity laukia...
immortallt 2021-06-27 23:14
Nuo to, kad mėsa bus sintetiškai užauginta, jos galiojimo trukmė neturėtų reikšmingai keistis. Iš tikrųjų net priešingai, technologiją pardavinės gal ir ne tiek ir daug tiekėjų, bet augintojų bus daugiau, nes lygiai taip pat selekciją atrinkinėsi ir rūšis kursi. Transportavimo kaštai taip pat niekur nedings.
demukazz 2021-06-28 03:58
Damn, kiek cia valdzios loyalistu privise. Tik viska centralizuot, uzdraust ir kad paprastas zmogelis, nukrites zemiau minimalaus socialinio kredito, net istatymiskai nebegaletu sau maisto uzsiauginti... Kazkaip primena musu tevu pragyventus rezimus, bet ok Kodel toks noras buti priklausomais nuo kitu geros valios?
kukulis4 2021-06-28 07:14
Tai kad mes cia visai ne apie tai...
HardAxe 2021-06-28 10:13
At centralizuotas pieno perdirbimas/supirkimas tau draudžia gamintį naminę grietinę/sviestą?
kukulis4 2021-06-28 11:03
Centralizuota gamyba imho uztikrina kiekybe, bei prieinama kaina, taciau kokybes saskaita(galbut ne visur ir ne visada). Tarkim pomidorai - ka perki prekybos centre, tai tik primena ta pomidora, koki as pamenu is vaikystes. Bet juk yra alternatyvu - gali augintis pats. Arba jei nenori augintis pats - gali nuvaziuot pas kokia mociute i turgu, ar tiesiai i kaima ir nusipirkt. Man tai keista, kad zmones iprato prie mass production, megsta ta prekybcentrio siuloma patoguma ir mazas kainas, taciau nesuvokia, arba nenori suvokt, kad tas pats pomidoras, jeigu ji augint taip, kaip jis buvo auginamas pries 30 metu, siandien kainuotu n kartu daugiau ir greiciausiai suputu dar nepasiekes prekybos centro.
kestutisz 2021-06-28 11:26
Na arba tarkim GMO karvė be skausmo receptorių/smegenų, tokia jau būtų "vegetarum sertificied"?
immortallt 2021-06-28 16:11
kukulis4, pamiršti vieną dalyką, vaikystėje/anksčiau visada idealizuojama, viskas atrodo geriau skaniau, nes taip jau veikia smegenys. Kalbant apie skonį, receptoriai ir keičiasi. O jei kalba apie skonį, tai nuo vaiksytės jie vis silpnėja. Taip kad net jei valgysi idealiai tą patį vaisių, tau po 40 metų jis nebeatrodys toks skanus. Jau nekalbant apie tai, kad dabar daug visko skanaus yra.
kukulis4 2021-06-28 16:31
Taip, dali viso sito galima nurasyt nostalgijai, ir smagiems prisiminimams. As net sutinku, kad kaikurie mass produced produktai skonio savybemis gali ir nenusileisti, ar net lenkti tuos 'home made'. Dar vienas svarbus dalykas, kad kad del skonio nesigincijama, ir kazkam tas produktas is prekybcentrio gali buti tiesiog skanesnis. Bet pomidorus paminejau butent del to, kad as pats pomidorus perku is tokiu keletos bobuciu, sedinciu salia hales turgaus. Ir tie pomidorai, nors vizualiai daznai atrodo prastai, taciau skonio savybemis nuo tu, kur prekybos centruose, skiriasi kaip diena ir naktis. Ir cia jokiu stebuklu nera - tiesiog prekybos centruose dominuoja tam tikros veisles, kurios isvestos orientuojantis i kieki, augimo greiti, issilaikymo savybes, etc... dar pridedant fakta, kad noksta jie, dazniausiai, furu saldytuvuose, ir matyt, tai atsiliepia skoniui. Ps. Kaip ir minejau, svarbiausia - kad yra alternatyvu. Nepatinka man pomidoras is prekybos centro - nusiperku is bobutes. Kas nenori ar negali pirkt is bobutes, lai perka is prekybos centro. Svarbiausia, kad vieni nesiskustu, jog prekybcentry nera skaniu pomidoru, o kiti, kad pas bobute toli ir nepatogu nuvaziuot
immortallt 2021-06-28 19:09
Omeny aš nenoriu sakyti, kad pomidorai prekybcentriuose visi ir visada skanūs, visko ten yra, tiesiog parduotuvėje rasi pomidorus 365 dienas metuose. Taip pat skanesnių irgi būna, tik jie nėra pigiausi. O pas ūkininkus ir pan., galima gauti įvairesnio kokybės prasme maisto. Čia ir turėtų būti mažųjų arkliukas, ne kaina, o kokybė. Todėl argumentai, kad reikia mažinti apmokestinimą (kai ir taip mokesčių mažai moka), yra bullshit. Arba argumentai, kad prekybcentriai nukonkuravo smulkiuosius. Jei smulkieji konkuruoja kaina - jie nereikalingi. Indijoje irgi prekybcentriams ilgą laiką neleido rastis, neva, kad žmones apsaugoti. Atsiradė prekybcentriai, maisto kainos krito per pusę.
Bruonius 2021-06-28 19:23
Užtat įdomu stebėti kokį degradavimo lygį yra pasiekę mūsų "pseudo intelektualai". Isivaizduoju kas Delfy dedasi jei čia taip
kukulis4 2021-06-29 09:03
As kazkaip galvoju, kad butent tokie kaip tamsta, delfio komentaruose bendraminciu rastu pakankamai daug
shift 2021-08-29 22:38
Gyvulininkystės demonizavimas klimato kaitos kontekste yra gryniausia ideologinė propaganda. Rekomenduoju pažiūrėti šitą video, kur mokslininkas dėsto kontrargumentus: